Prof. univ. Lavinia Betea, istoric, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Victor Ponta, fost premier al României, a avut o intervenție telefonică și a menționat că în trecut, România a fost importantă pe plan internațional. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă
Victor Ponta: Eu ca generație nu i-am prins pe foștii conducători comuniști. Aveam 17 ani la Revoluție. Am o atracție politico-istorico-socială către China, către Orientul Mijlociu. Niciodată n-am reușit să-mi explic sau să-mi explice cineva de ce am fost noi atât de iubiți din punct de vedere politic de aceste țări și în special în perioada lui Ceaușescu.
Victor Ponta întreabă cum de un om atât de puțin educat cum era Ceaușescu a reușit să pună România pe o poziție atât de importantă în jocul diplomatic. Fostul premier consideră că a fost singurul moment al României când s-a remarcat pe plan internațional.
„Întrebarea are mai multe răspunsuri. În primul rând, aș pune un semn de exclamare, să fim foarte atenți atunci când vorbim de educație. În zilele noastre sunt mulți tineri cu trei sau patru facultăți care nu știu să facă nimic la ora aceasta.
Eu aduc exemplul lui Ford, cel care a fost inventatorul autoturismelor despre care știm și care în fabricile lui a făcut a doua Revoluție industrială, munca pe bandă rulantă. Ford avea patru clase, ca Ceaușescu. Există dincolo de creativitate, când vorbim de politică, un alt tip de inteligență, aceasta se numește inteligență emoțională.
Inteligența emoțională este un fel de intuiție care spune ce să faci și când să faci. Inteligența aceasta emoțională, relațională, îți spune, te ghidează ce decizie să iei, care sunt oamenii pe care te sprijini, cum răspunzi într-o anumită situație”, a spus prof. univ. Lavinia Betea.
Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”