Scopul tarifelor de parcare care va fi pus în aplicare de la 15 august în București în cazul spațiilor delimitate de liniile albastre este elibereze trotuarele. De asemenea, viceprimarul spune că cei care vor dori să parcheze în parcările albastre trebuie să achite taxa așa cum o plătesc bucureștenii din 2019, spune viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-o intervenție telefonică la emisiunea lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.
Ion Cristoiu: „Primăria de sector nu ne-a făcut până acum parcare de reședințe. Nu e normal să să facă pe marginea cealaltă cu alb? De ce nu fac ei?”
Viceprimarul Capitalei: „Așa este, aveți dreptate. Primăriile de sector s-au concentrat mai mult pe locurile de parcare din zonele dens urbanizate, din zonele de blocuri, în spatele blocului, așa cum ne place nouă să le denumim în București. În zonele centrale fiind puține locuințe, blocuri de înalte dimensiuni, nu există foarte multe, nu s-au preocupat să fac acele locuri de parcare pentru reședință, dar cu acest regulament, prin acest tarif putem asigura ca dumneavoastră să aveți mașina acolo parcată.
Scopul nostru este să eliberăm trotuarele și mașinile care parchează pe parcările acelea cu dungi albastre să achite tariful, așa cum au achitat cetățenii din 2019 până acum”, a declarat Stelian Bujduveanu.
De la 15 august, în București intră în vigoare o schimbare majoră privind parcarea pe locurile publice (mai puțin parcările de reședință) gestionate de Primăria Capitalei, potrivit unei hotărâri din 2019 a Consiliului General.
Tarifele de parcare diferă în funcție de zonă. Cel mai scump este în zona zero, unde o oră de parcare costă 10 lei.
Taxa de parcare se poate achita prin aplicația parking București, prin SMS la numărul 7458 sau cash în toate parcajele gestionate de Compania Municipala Parking București S.A.
Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.