Victor Ponta, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Decăderea Europei a început în 2017, spune acesta. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă
Guvernul a cheltuit în primele 10 luni din an cu 62,8 miliarde de lei peste ce a reușit să încaseze din taxe și impozite. Asta a urcat deficitul bugetar la aproape de 3,97% din Produsul Intern Brut, a anunțat, marți, Ministerul Finanţelor.
„Este bine. Dacă este așa, e bine, pentru că anul trecut au fost 80 de miliarde. Dacă deficitul este de 62 de miliarde pe 10 luni, stăm mai bine decât anul trecut. 62 de miliarde lei înseamnă 12 miliarde euro. La 12 miliarde de euro plătim circa 100 de milioane dobândă. Am adăugat încă 15 miliarde la cei 150 făcuți de Orban, Cîțu, Ciucă, Iohannis. Probabil că datoria statul o să fie aproximativ de 162 de miliarde de euro. În anul 2017 a început decăderea Europei. Europa o să mai existe, dar nu mai este așa de importantă”, a declarat Victor Ponta.
Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!
„Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni” consemnează Bursa. Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni ale anului în curs, respectiv la 62,81 miliarde de lei, faţă de un deficit de 47,12 miliarde lei (3,34% din PIB) aferent primelor 10 luni din 2022”, a anunţat Ministerul Finanţelor.
Execuția bugetului general consolidat până în luna a noua a anului 2023 a indicat un deficit de 56,46 miliarde de lei, reprezentând 3,55% din PIB.
În ceea ce privește veniturile, acestea au înregistrat o creștere considerabilă în primele zece luni ale anului în curs, ajungând la 418,85 miliarde de lei, o expansiune de 10,6% în raport cu aceeași perioadă a anului anterior. Creșterea a fost susținută în principal de încasările din impozitul pe salarii și venit, contribuțiile de asigurări, fondurile europene și impozitul pe profit. Totuși, încasările din TVA au înregistrat o creștere mai moderată, explicată de decelerarea bazei macroeconomice și de nivelul mai mare al restituirilor de TVA.