Răzvan Lucescu este azi unul dintre cei mai apreciați antrenori români, faimă și respect câștigate în Grecia, acolo unde numele său este sinonim cu succesul. Dar până să ajungă aici, fiul lui Mircea Lucescu a străbătut un drum destul de lung, care a început ridicarea Rapidului și consacrarea acestui brand la nivel european.
Invitat în emisiunea „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”, Răzvan Lucescu a făcut o serie de dezvăluiri din culisele duelului Șahtior – Rapid, din noiembrie 2005.
După ce reamintește superba calificare din turul 3 preliminar în fața olandezilor de la Feyenoord Rotterdam, Răzvan Lucescu povestește despre încărcătura meciului de la Donețk, câștigat de Rapid cu 1-0.
„Grupa Rapidului era cu Șahtior, antrenată de tata, cu VfB Stuttgart, antrenată de Giovanni Trapattoni, și Rennes, antrenată de Loți Boloni. Am câștigat cu Rennes acasă, 2-0, în primul meci, și urma deplasarea la Donețk. După victoria cu Rennes a fost o emulație fantastică în lumea rapidistă, iar eu am început să sper și am stat să fac o analiză.
Știam că eu trebuie să am forța să transmit grupului încredere mare, să îi conving că putem câștiga acolo. Meciul ăla a fost de la început sub mari semne de suspiciune. În primele minute, ei au avut ocazii, noi am scăpat, iar în a doua repriză a fost un meci de echilibru, de 0-0, noi stăteam bine în teren. Am dat gol în minutul 87 și a fost o bucurie imensă, imensă.
Se termină meciul și e momentul ăla bucurie mare, sărim unii peste alții, vin peste mine staff-ul meu, jucătorii. Mă întorc așa, cu capul, și îmi pică privirea undeva la centrul terenului și îl văd pe tata mergând cu capul jos, cu mâinile în buzunar, trist, spre vestiare. Atunci am avut un șoc, m-am desprins de toată lumea și m-am dus în vestiar, unde am izbucnit în plâns. A fost o descărcare. Atunci am realizat cât de rău am fost, cât de rece am fost în analiza lui Șahtior…”, povestește Răzvan Lucescu.
Emisiunea „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova” va fi difuzată pe platformele gandul.ro și prosport.ro – aparținând Gândul Media Network – pe pagina de Facebook Gândul și, de asemenea, pe canalul de YouTube al publicației gandul.ro, vineri, 23 decembrie, de la ora 19:00.