VIDEO | Cori Grămescu, la podcast-ul Altceva, despre mărimea porțiilor: „La cină este bine să mâncăm mai lejer”

Publicat: 29 05. 2023, 08:15

This browser does not support the video element.

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA de sâmbătă, 27 mai. Cunoscutul coach de lifestyle și nutriție a răspuns întrebării care stă pe buzele tuturor românilor dornici să slăbească: Cât de mare ar trebui să fie o porție de mâncare? Urmărește podcastul integral cu Cori Grămescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

„Să discutăm despre mărimea porțiilor. Porția la carne să fie cât podul palmei, de grosimea unui deget. Mare atenție cu lactatele, au foarte multă grăsime saturată. Suntem o țară cu probleme de colesterol. Au foarte multe grăsimi saturate.

Eu am cliente care vin și mănâncă dimineața, la prânz și seara branzică.

E mai bine dimineața să mâncăm un mic dejun mai bogat în proteine, sigur că și fulgi cu lapte e un mic dejun confortabil, e dulce, dar el trebuie pus cu alte opțiuni de mese. O felie de pâine, ouă, roșii. O tartină cu humus, grătar rece. Laptele are foarte puține proteine.

La cină e bine să mâncăm mai lejer. De obicei la slăbire nu avem nevoie la cină de carbohidrați concentrați, la menținere avem nevoie de un pic de pâine, orez, linte, ca să ne menținem echilibrul alimentar.”, a spus Cori Grămescu.

Ultima oră pentru cină

„Cu 3-4 ore înainte de culcare. Să intre mâncarea în circuitul digestiv. Când ne trezim dimineața să ne trezim într-o stare de echilibru. Cei care ronțăie seara riscă să facă rezistență la leptină, corpul nu mai secretă acești hormoni ai sațietății și ai foamei, e un pas premergător spre rezistența la insulină.

Care sunt alimentele pe care să le mâncăm rar: zona aceasta de patiserie ieftină de stradă, merdenele, covrigi, foietaje. Eu am crescut cu merdenele, capotam două merdenele, aveam 90 kg la momentul respectiv. Dar nu sunt sănătoase. Partea de dulciuri procesate, bombonici, biscuiței, sunt rele, pentru că produc inflamații.

Din zona alimentară, cred că mezelurile foarte grase sunt de evitat și mâncarea foarte prăjită, de proastă calitate, prăjirea alimentelor produce modificări la nivelul structurilor de molecule. Astea sunt de evitat. Să mâncăm bineînțeles multe fibre, captează din grăsimea din alimentație, partea de mâncare cu un conținut rezonabil de grăsime, să nu mâncăm ceafă de porc în fiecare zi, mâncăm și noi mușchiuleț de porc. În special în zona de carne roșie.

În principiu, dacă mâncăm echilibrat, cu fructe, mese diversificate, fibre, glucide, pofta de dulce scade semnificativ. Avem un meniu pentru controlul poftei de dulce, clientele spun că nu se pot opri. Încep acest meniu bogat în fibre, multe fructe, bogat în carbohidrați și fibre, le ajută să înțeleagă că nu vor mai simți pofta asta de dulce foarte agresivă.

Dacă tot ți-e poftă de dulce, te vezi cu o prietenă la cofetărie, nu mânca borhot, nu mânca chestii de proastă calitate, ascunsă la colțul biroului. Fă din momentul ăla o adevărată bucurie.”, a spus Cori Grămescu, la podcast-ul Altceva.

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 19:00.

Unul dintre cei mai cunoscuți coach de lifestyle și nutriție, Cori Grămescu s-a stabilit de doi ani în America. În ultima perioadă, ea a creat noi planuri nutriționale, inclusiv cu profesori de la Harvard, lucrează constant la dezvoltarea unor strategii sănătoase și eficiente de slăbire în care se regăsesc atât suportul pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, cât și suportul emoțional necesar pentru vindecarea relației cu propria persoană și propriul corp.

În acest sens, a construit un site dedicat comunității – Yummdiet.com – la care au acces toți cei care doresc să își schimbe stilul de viață. Atunci când a creat platforma de diete personalizate yummdiet a vrut să existe o soluție reală, bazată pe știință, pentru slăbire sănătoasă.

De altfel, Cori Grămescu lansează la Editura Boolzone cartea “Vindecarea relației cu mâncarea și cu propriul corp”. Aceasta este prima carte din România care se lansează împreună cu un cerc de suport. Toți cei care achiziționează cartea, primesc acces în comunitatea de suport, acolo unde Cori Grămescu va fi alaturi de toți cititorii cărții pentru a-i ajuta în procesul de schimbare.

“Am pus în această comunitate de suport experiența mea de 17 ani cu grupuri de femei care doresc să facă o schimbare în bine în viața lor” a declarat Cori Grămescu.

Urmărește podcastul integral cu Cori Grămescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.