Prima pagină » Emisiuni » Video. Vasile Păun, antrenor holistic: Dacă zici „abundență egal bani”, este o ecuație limitativă

Video. Vasile Păun, antrenor holistic: Dacă zici „abundență egal bani”, este o ecuație limitativă

Vasile Păun, celebrul antrenor holistic, a vorbit, în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene, despre cât de importantă este latura materială în atingerea împlinirii în viață. Oamenii își acoperă teama de eșec prin mărirea conturilor din bănci, spune acesta.

„Sunt și oameni care realmente sunt copleșiți sau se gândesc „oare merit?” pentru că abundența apare chiar atunci când consideri că meriți și se cuvine.

Una din cele mai simple definiții este capacitatea de a face ce este necesar când este necesar. Unde sunt banii? Nu sunt. Asta nu înseamnă că nu avem nevoie de bani.

Atunci când am capacitatea să fac ceea ce sunt menit să fac, dacă e nevoie să merg cu un elicopter la niște oameni, să le împărtășesc, atunci universul îmi oferă această abundență. Acoperim frica de eșec prin mărimea conturilor bancare, a proprietăților pe care le avem, dar frica rămâne tot în noi. Frica de eșec, de neîmplinire, trebuie tratată.

Acumularea excesivă de dragul acumulării este doar o expresie a acestei frici. În momentul în care te integrezi în armonia vieții, când te gândești cum poți să fii cel mai de folos, atunci încep să se deschidă către tine diverse forme de abundență, primești ideile potrivite, resursele necesare, dar este necesar să fii deschis către orice formă de abudență.

Dacă zici abundență egal bani, e o ecuație limitativă.

Sunt forme de abundență subtilă, care îți testează capacitatea de a primi și alte lucruri, nu doar money, money, money.

De ce ai nevoie de această abundență? Ca să poți să faci frumos, în tine, în jurul tău, în comunități, asta schimbă puțin atitudinea față de bani. Dacă faci ce trebuie, viața îți oferă întotdeauna resursele de care ai nevoie.”, a declarat Vasile Păun.

„Mă simt natural, o ființă împlinită”

„Când vezi că banii nu vin spre tine, merită să saluți străbunii, să exprimi recunoștință și ceva se va deschise, în realitate.

Cu cât sunt mai detașat, dorindu-mi, având intenția de a experimenta o reală abundență. Da, corpul nostru are nevoie de o hrană de calitate, de haine frumoase, de frumos, estetic, toate acestea necesită resurse, dar important este să avem atitudinea mentală. Eu merit toată această viață, mi-o imaginez, o simt.

Mă simt natural, o ființă împlinită, într-o stare de lejeritate. Mă simt bine în pielea mea. Abundența vine către mine, când sunt dispus să o primesc, pentru că o respir.

În primul rând… Nu suntem aici ca să schimbăm ceva, ci ca să vedem diferit. Frumusețea se află în ochii noștri, este foarte important să vedem și altceva.

Mintea noastră leneșă critică ceea ce este. Hai să ne imaginăm. Asta înseamnă evoluție. Schimbarea vine din noi, din fiecare din noi, care își vede propria viață.

Relația cu propriile corpuri, cu preocupările, proiectele, într-o versiune cea mai împlinitoare.

Când fiecare își dorește versiuni mult mai primitoare, ale tuturor acestor relații, ăsta este primul pas important. Pot să vorbească despre a aduce o contribuție cei care au o altă stare interioară. Apoi următorul pas este să încep să dezvolt o reală relație cu o persoană, un prieten drag, partener, parteneră.

Încă nu știm să fim într-o relație armonioasă cu cineva. Fie ne poziționăm, etichetăm. Este necesară o igienă a emoției.

Pur și simplu am luat-o așa cum este, am avut o armonie reală, o stare împlinitoare care este între noi. Cuplurile de genul ăsta vor fi motorul viitoarelor comunități.

E important. Uită-te ce parteneriate există la nivel de top în societate. Fie au doamne care arată bine, doamne care îi manipulează, viceversa, nu are cum să existe o armonie la nivelul societății, dacă la vârful ei… Unul îl folosește pe celălalt pentru frumusețe”, a spus Vasile Păun.

Masa critică pentru transformarea socială

„În pasul trei este necesar să am un nucleu alături. Relațiile dintre noi se dezvoltă în maniera asta. Înflorește armonia de echipă.

Urmează cifrele sociale, într-o populație pui un radical 1%, asta e scânteia, în viața socială. Un astfel de radical din 1%, pentru orașele din România, care sunt între 200.000-400.000, înseamnă între 30-50 de oameni.

Ăștia trebuie să fie mai mult decât acel nucleu, ei își propun să creeze și local o economie extinsă, nu doar una de simțire. Cifra relevantă cu adevărat este 1%. Când 1% s-a trezit, când se reunesc, când devine o rețea coerentă, deja s-a creat masa critică pentru procesul de transformare socială.

Când dai direcția, când fiecare stă în scaunul care i se potrivește, nu mai vin neaveniții.

Da. E un haos mare în societate, fiecare învățăm că trebuie să ne facem doctori, avocați, cosmonauți, în copilărie. Ajungem în relații toxice, în proiecte nepotrivite pentru noi, în felul ăsta fiecare bântuie și nu face ceea ce este necesar, în acord cu propriile daruri. Ne trăim nefericirea la scară largă.

Avem mintea banală, care intră în jocul poziționării. Tu cu cine ești? Cu cine votezi? Implicit, când ai ieșit din neutralitate, ți-ai dat puterea.”, a completat Vasile Păun.

Cine este Vasile Păun, celebrul antrenor holistic

Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori holistici, Vasile Păun, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA difuzat sâmbătă, 22 iulie.

Vasile Păun este antreprenor holistic și facilitator al potențialului uman nevăzut. După o cariera militară și de intelligence (fost director adjunct al Serviciului Militar de Informații, la Contrainformații), Vasile Păun s-a preocupat, în ultimii 11 ani, să adapteze și să integreze tehnicile de antrenare a minții și a emoțiilor, folosite în trupele speciale, cu cele mai eficiente practici de dezvoltare a conștiinței din diferite ”școli ale misterelor” și curente spirituale.

Antrenează 1:1 și nuclee de antreprenori / lideri, în sporirea vitalității, centrare / echilibru, dezvoltarea intuiției și leadership intuitiv.

Urmărește podcastul integral cu Vasile Păun doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Sursa foto: captură video

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele