Prima pagină » Emisiuni » VIDEO. Vasile Păun, celebrul antrenor holistic, dezvăluie secretul împlinirii: „Să nu rămânem în acea colivie, acel acvariu al simțurilor…”

VIDEO. Vasile Păun, celebrul antrenor holistic, dezvăluie secretul împlinirii: „Să nu rămânem în acea colivie, acel acvariu al simțurilor…”

Vasile Păun, celebrul antrenor holistic, a vorbit, în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene, despre cum ne putem depăși propria condiție, prin „evadarea” din banalitate, din „colivia” și „acvariul simțurilor”. „De mici ni se ia această putere, fără să ne dăm seama”, avertizează Păun.

„Toate tipurile de sentimente coerente se antrenează. Trebuie să dezvoltăm și un anumit tip de minte. Să fie mai neobișnuită. Cei obișnuiți se gândesc doar la siguranță. Preocuparea de viață este de a obține mai multe chestii de mai mare calitate.

Preocuparea mea de viață este să mă uit la tine și să citesc în câmpul tău informatic, să ajung să comunicăm telepatic. Îmi vine în minte persoana care se pregătește să mă sune, captez gândul respectiv.

Această conexiune fizică și emoțională profundă activează capacitatea de a percepe.

Simțim o stare pe care o are, când dăm atenție acestui subiect. Mamele nu mai vorbesc, sunt mult mai sensibile, mai deschise.

Ceea ce pare neobișnuit noi putem să aducem prin receptivitate. Următorul nivel al minții. Puterea minții pe care o avem.

De a nu rămâne în acea colivie, acvariu al simțurilor. E un drept al nostru de a vedea lumea nevăzută. E un simț atrofiat. Ni se spune că nu există așa ceva. De mici ni se taie această putere, fără să ne dăm seama.

Următorul pas este ca mintea noastră să iasă din logica dualității bine-rău. Să învețe „și”-ul. Și tu ai dreptate.

O minte paradoxală e o minte care, de pildă: Viața – este predefinită și făurită pas cu pas. În gândirea occidentală viața este făurită pas cu pas. În gândirea orientală, viața este predefinită. Ei bine, a venit timpul acestei integrări.”, a explicat Vasile Păun.

„Marele preț este că nu avem energie”

„Asta e și miza pentru care Occidentul luptă cu Orientul. Nu există o luptă a contrariilor, ci un dans al acestor contrarii. Ideea de sinteză m-a fascinat foarte mult. Cei care înțeleg treaba asta, ei sunt mai aproape de ființele care pot să aducă real o contribuție în transformarea societății.

A avea o minte paradoxală e o cerință pentru liderii noștri de acum. Sistemul de educație curent are ca scop să avem o minte comună. De regulă sistemul ăsta ne dă o minte banală și o viață scurtă. Ne consumăm constant energia, ca să nu facem ceva ce vrem noi, să stăm cu ochii în exterior.

Viața pe planetă se ridică la un alt nivel, sistemele se remodelează. E o mare putere a ta de a ieși din jocul poziționării.

Atașamentul, marele preț este că nu avem energie. În loc să prosperăm, să avem o viață împlinitoare, ăia 75% stăm să ne uităm la capra vecinului. În felul ăsta uită de sine.

Trebuie să avem în diverse momente ale zilei secvențe de negândire, de liniște. Ești un spațiu, o prezență, lași viața, acest flux, să curgă nestingherit în tine. Când te gândești, la ce te gândești, ai hrănit unda respectivă. Doar la chestiile astea te gândești.

Am momente de solitudine, sunt în tăcere, în liniște, nu de singurătate. Am nevoie de 2 zile când mă duc la mare, la munte, în pădure. Mă bucur de natură, fără planuri, fără nimic.

Las sufletul să mă găsească.

Las invizibilul să vină el. Nu îl caut eu cu lupa. Asta este maniera în care ne predispunem către a avea energie disponibilă. Atunci ne apar ideile cu claritate. Degeaba am idei dacă nu am și energia necesară să le pun în operă.”, a conchis Vasile Păun.

Cine este Vasile Păun, celebrul antrenor holistic

Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori holistici, Vasile Păun, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA difuzat sâmbătă, 22 iulie.

Vasile Păun este antreprenor holistic și facilitator al potențialului uman nevăzut. După o cariera militară și de intelligence (fost director adjunct al Serviciului Militar de Informații, la Contrainformații), Vasile Păun s-a preocupat, în ultimii 11 ani, să adapteze și să integreze tehnicile de antrenare a minții și a emoțiilor, folosite în trupele speciale, cu cele mai eficiente practici de dezvoltare a conștiinței din diferite ”școli ale misterelor” și curente spirituale.

Antrenează 1:1 și nuclee de antreprenori / lideri, în sporirea vitalității, centrare / echilibru, dezvoltarea intuiției și leadership intuitiv.

Urmărește podcastul integral cu Vasile Păun doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Sursa foto: captură video

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și