Copiii politicienilor, „arme electorale” de 1 iunie

Copiii politicienilor, „arme electorale de 1 iunie
Publicat: 04/06/2016, 15:35
Actualizat: 05/06/2018, 14:14

Candidatul PSD-UNPR la Primăria Generală a Capitalei, Gabriela Firea, și-a adus băieții la o acțiune electorală în Parcul Sebastian din sectorul 5.

„Sunt împreună cu David Petru și Zian Mihail, copilașii mei, pentru că e 1 iunie – e sărbătoare pentru toții copii”, a spus Gabriela Firea, într-o filmare postată pe contul său de Facebook. Gabriela Firea nu a uitat că însă este în campanie electorală, fiind însoțită de candidatul social-democrat la Primăria sectorului 5, deputatul Daniel Florea, venit și el cu soția și copiii.

Ziua de 1 iunie a fost marcată și de copreședintele PNL, Alina Gorghiu, devenită de curând mamă. Ea a postat o fotografie în care îl ține în brațe pe fiul său, Noah, însoțită de textul „La mulți ani, gămălia mea! La mulți ani tuturor copiilor!”. Ea a declarat într-o conferință de presă ulterioară că ”toată lumea de 1 iunie vine cu mesaje calde, plăcute, legate de copii și de cât de mult ne dorim ca ei să trăiască fericiți într-o Românie frumoasă”, dar că statul român nu a avut niciodată și nu are o strategie în privința creșterii natalității.

La rândul său, copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a postat pe Facebook un videoclip de campanie pentru partidul pe care îl conduce în care protagonist este unul dintre băieții săi.

Nici Marian Vanghelie, candidat PDS la Primăria Sectorului 5, nu a omis să se afișeze alături de copiii săi.

„Pentru mine, copiii mei sunt cel mai important lucru de pe lume și reprezintă adevărata mea realizare. Știu ce înseamnă să fii un părinte care face tot ce poate în folosul copiilor lui, dar mai știu si ce înseamnă să fii un copil care trăieste și se dezvoltă fără să aibă condițiile minime de trai și învățătură. De aceea, copiii din Sectorul 5 au fost și rămân primii pe lista mea de priorități ca primar. (…) La mulți ani, copii! Sa fiți primii, mereu!”, a scris Vanghelie pe Facebook, publicând două fotografii în care apare alături de copiii săi.

O postare a avut și candidatul liberal la Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Predoiu, postând o fotografie cu o fetiță care suflă într-o păpădie, pe care scrie: „La mulți ani copiilor, mici și mari, cu gândul la o lume mai bună pentru ei”.

Unii politicieni s-au „folosit” de copiii colegilor de partid.

„Astăzi este ziua ei! Undeva în România, tatăl ei candidează pentru funcția de primar. Adevăratul motiv pentru care candidează nu are legătură cu politica, are legătură doar cu ea. De ziua ei, de 1 iunie, în fiecare zi a anului, tatăl ei nu îi vrea decât binele. Și pentru asta ar face orice, inclusiv să candideze în alegeri. Astăzi este 1 iunie, este Ziua Copilului! Vă propun tuturor să lăsăm politica deoparte, măcar pentru o zi, ca să petrecem timpul alături de copiii noștri! De mâine continuăm să muncim pentru ei și să luăm orice decizie cu gândul la ei”, a postat președintele UNPR, Valeriu Steriu, pe Facebook, alături de o fotografie în care ține în brațe o fetiță.

Și liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat un mesaj politic de 1 Iunie. „Astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, să ne gândim că niciodată nu am făcut suficient pentru a-i ajuta pe copiii săraci, mai ales de la periferiile orașelor și din mediul rural. Numai când acești copii vor avea o șansă egală la viață și la învățătură vom putea spune că viitorul nostru este asigurat”, a scris el pe Facebook.

La rândul său, deputatul Remus Cernea le-a urat copiilor ”să își mențină vie curiozitatea, să își formeze o gândire rațională și un spirit critic de natură să îi ferească pe cât posibil de riscurile îndoctrinării și ale diverselor forme de dogmatism”.

Deși plecat într-o deplasare externă, în Bulgaria, premierul Dacian Cioloș a avut și el un mesaj de Ziua Copilului. „Vreau ca România să devină o țară în care a crește un copil să însemne pentru părinți preocuparea de a-l ajuta să-și găsească drumul cel mai potrivit în viață și de a-i pune în valoare aptitudinile, și nu să însemne grija pentru ziua de mâine, cum, din nefericire, se întâmplă pentru unii dintre părinți”, a afirmat Dacian Cioloș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tânăr de 24 de ani și-a cumpărat o insulă privată în Finlanda, mai ieftină...
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat!...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Una dintre destinaţiile de vis din Grecia a căzut în capcana propriului succes. De ce...
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Românii trăiesc, în medie, 59 de ani fără să se confrunte cu probleme de sănătate...
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar...
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Descoperirea sifilisului: Cum a schimbat Hideyo Noguchi diagnosticul medical