Cum să ajungi primar la 5 dacă nu ești Vanghelie? Florea: „Am dat un telefon și au venit 746 de oameni”
This browser does not support the video element.
Lumea, spune candidatul PSD, îl recunoaște pe stradă. Nu l-au recunoscut oamenii însă la primărie când s-a dus fără costum și cu o șapcă trasă pe ochi. „M-am dus și am întrebat cum pot să ajung undeva, că mi-ar trebui autorizație ca să demolez un zid la bucătărie și am fost un pic neglijat și un pic repezit după aceea. (…) „Lasă-mă că am treabă.?!” M-am dus la altcineva. „Nu vă supărați. Știți, vreau să demolez la bucătărie și aș vrea să…” „Da, da, bine, du-te acolo la ghișeul acela al treilea, du-te acolo!”. M-am dus, am întrebat. „Aaa, păi nu…sunt multe, du-te și tu, e un avizier, vezi ce hârtii să aduci…” „Ok, mulțumesc”. Am plecat”.
Spune că, dacă ajunge primar, nu o să-i dea afară pe funcționarii care l-au trimis la plimbare, poate „a fost o scăpare în ziua respectivă”. Dar e clar, adaugă, „administrația trebuie întoarsă spre cetățean”.
Până atunci însă, Daniel Florea promite că, dacă ajunge primar, întoarce măcar niște camere de supraveghere prin tot sectorul 5. „În toate intersecțiile, în toate zonele, în parcuri, în grădinițe, în curtea școlilor, la intrarea în școli, acolo unde există posibilitatea să se producă agresiuni asupra copiilor”.
Mai vrea să reabilteze termic toate blocurile, pe terase săpună panouri solare, iar gunoiul să fie strâns selectiv ca să se producă energie termică sau apă caldă pentru locuitori. În plus, locuințe sociale.
Cam de câte mandate ar avea nevoie să facă toate lucrurile astea? „Pentru a putea demara acest lucru îmi sunt suficiente primele trei luni. Pentru a putea realiza acea stație care să ofere apă caldă și căldură locuitorilor, proiectul și implementarea lui, construcția propriu-zisă durează trei ani și ceva”.
Una peste alta, sigur-sigur însă, o aduce pe Gabriela Firea prin cartier să o vadă oamenii, că toți întreabă de ea.
Citiți mai jos interviul integral cu Daniel Florea, candidatul PSD la Primăria Sectorului 5:
Nu prea semănați cu Marian Vanghelie. Cum o să vă aleagă lumea?
Probabil că tocmai de aia.
Domnul Vanghelie a avut un scor foarte bun în sectorul 5 ani de zile.
Da, eu cred că sunt multe lucruri pe care le-a făcut acolo. A făcut și lucruri bune, este acuzat că a făcut și niște lucruri mai puțin bine, care acum, din câte văd eu, discutând cu oamenii, se întorc împotriva dumnealui și cred că ar trebui să le explice. Aștept și ei să aud ca toți cetățenii din sectorul 5 explicații. Nu vreau să îl acuz eu. Este treaba altor instituții. Eu mă gândesc numai la modul la care au fost cheltuiți banii până acum și ce s-a întâmplat cu ei?
Dar nu vă e greu, e un fost coleg de partid, să luptați cu el în această campanie?
Mi-ar fi fost mult mai greu dacă ar fi fost în partid sau dacă n-ar fi candidat, pentru că ar fi trebuit să dau eu explicații pentru el. În acest moment singurul care poate da explicații despre Marian Vanghelie e Marian Vanghelie.
Dar lumea vă întreabă despre el?
Nu, lumea deja nu mai face confuzie, știu eu, între Marian Vanghelie și PSD
Mergeți mult în teren? Ați mers în această campanie?
Am mers mult și o să merg foarte mult în următoare perioadă. Am fost foarte mult, dar am mers singur sau însoțit de soția mea, sau de fratele meu, sau de câțiva prieteni, pentru că am vrut să cunosc întâi realitățile. Nu vă ascund, n-am mers îmbrăcat în costum decât în primele zile, o zi, două, după aceea mi-am pus niște haine foarte lejere. Mi-am pus o șapcă pe cap, am intrat în Primărie la vreo două, trei zile după ce mi-am depus candidatura când era îmbrăcat frumos m-au recunoscut oamenii, când am intrat îmbrăcat altfel, nu m-au recunoscut….
Deci dacă sunteți îmbrăcat obișnuit, nu vă recunoaște lumea pe stradă?
Ba da, mă recunoaște lumea pe stradă, dar la Primărie, atunci când am fost, nu m-au recunoscut, că mi-am pus și eu o șapcă pe ochi. Și am vrut să văd și eu cum se poartă oamenii în mod normal, instituția, oamenii din instituție cu oamenii normali și am tras și eu niște concluzii.
Ce-ați făcut?
Doar m-am dus și am întrebat cum pot să ajung undeva, că mi-ar trebui autorizație ca să demolez un zid la bucătărie și am fost un pic neglijat și un pic repezit după aceea. Dar nu-i nimic, bine că am văzut ce se întâmplă.
Bine, ați spus „Domnule, sunt Daniel Florea și am și eu un apartament, vreau să dărâm un zid. Ce fac?”
Nu, m-am dus și am întrebat: cum pot să ajung și eu că, știți am de demolat un zid și…„Lasă-mă că am treabă.?!” M-am dus la altcineva. „Nu vă supărați. Știți, vreau să demolez la bucătărie și aș vrea să…” „Da, da, bine, du-te acolo la ghișeul acela al treilea, du-te acolo!”. M-am dus, am întrebat. „Aaa, păi nu…sunt multe, du-te și tu, e un avizier, vezi ce hârtii să aduci…” „Ok, mulțumesc”. Am plecat, n-am stat mult, dar măcar am putut să văd și altă percepție. Nu pot să spun că a fost foarte urât, nu pot să spun că nu m-am așteptat. Eram deja prevenit, fiindcă văzusem cozile de la Direcția de Impozite.
Cine v-a prevenit?
Oamenii că noi trăim între oameni totuși, toți.
Unii da, alții trăiesc între alți oameni, nu între cei care votează.
Discuții au fost mereu și am fost cu un prieten să plătească niște impozite, niște taxe la bugetul local și ce-am văzut acolo cu el, ce înghesuială, cum nu sunt evidențe, se ține evidențele pe hârtii și nu pe calculator. Erau niște calculatoare, cred că Pentium 2, în cel mai bun caz.
Ce o să faceți dacă o să ajungeți primar cu acel funcționar care v-a trimis la plimbare?
A, nu, nu se pune problema în termenii ăștia. Cred că trebuie administrația toată întoarsă către cetățean. Aș vrea să nu-l recunosc pe nici unul dintre funcționari și să mă convingă că de fapt a fost o scăpare în ziua respectivă.
A fost o scăpare în ziua respectivă, mai devreme spuneați că ați fost prevenit că așa se întâmplă întotdeauna?
Da, dar oamenii trebuie să îi iei și cu bune, și cu rele, să îi iei de la zero. Nu am a spune nimic rău despre cineva până nu îl cunosc. Vreau să văd întâi cum decurg lucrurile acolo. Ce pot să spun e că am văzut organigrama, dar nu am văzut nici un fel de fișă de post sau nici un fel de procedură de lucru. Atâta vreme cât oamenii nu știu exact ce au de făcut și cum trebuie să interacționeze între ei în instituție, mi-e foarte greu să cred că știu și cum ar trebui să reacționeze în diverse situații și față de oameni. Cred că administrația trebuie întoarsă înspre cetățean.
Toți candidații spun în campania electorală că administrația și locală, și centrală trebuie să fie întoarsă către cetățeni și niciodată nu se întâmplă lucrul acesta.
Pentru că probabil se intră într-un fel de logică a lucrurilor așa cum se desfășoară ele acum, dar nu se mai poate. De exemplu, eu am încercat să caut niște date pe site-ul Primăriei sectorului 5 și am căutat niște site-uri despre anveloparea blocurilor, despre reabilitarea termică și spune că nu sunt autorizat să intru în acea secțiune, nici eu și nici alt cetățean. Sau erau niște lucruri despre educație și mi se povestea despre lucruri care s-au întâmplat în 2002, 2003, cel mai târziu, mai spre zilele noastre, în 2010.
Domnule Florea, dumneavoastră spuneți că nu se mai poate așa, dar la sectorul 5 am văzut că se poate și se poate de mandate bune, câte a avut domnul Marian Vanghelie până acum și în afară de faptul că a spoit niște blocuri, lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Cum o să-i convingeți dumneavoastră pe cetățeni să vă voteze? Ce o să le promiteți? Care este oferta pe care o aveți?
Știți că eu am avut foarte multe discuții cu oamenii și am spus așa: eu nu am venit să vă promit lucruri, eu vă spun ce se poate face, câți bani costă, de unde se pot lua banii, cât durează și de unde s-au mai făcut ca să aveți exemplu. Și le-am spus, de exemplu, că este foarte bine să discutăm despre anveloparea blocurilor, dar știți că este mai bine dacă am reuși pe terase să punem panouri solare, să anvelopăm blocurile, să colectăm selectiv gunoiul și să folosim gunoiul ca să putem, de exemplu, să producem energie termică sau apă caldă pentru locuitori. Lucrurile astea se întâmplă în alte orașe din țară, nu este nimic ieșit din comun sau spectaculos, trebuie numai făcut. Și atunci în loc un proiect pentru panouri solare, care, apropo, sunt sută la sută finanțate din surse europene, un proiect pentru blocuri, un proiect pentru colectarea selectivă a deșeurilor și un proiect pentru această stație care să poată să producă din gunoi energie termică, cred că am putea să facem un proiect integrat și cu siguranță vom avea succes mai mare și termen mai scurt de realizare. Acesta este un lucru.
Cam câte mandate v-ar fi suficiente să faceți toate lucrurile astea?
Pentru a putea demara acest lucru îmi sunt suficiente primele trei luni. Pentru a putea realiza acea stație care să ofere apă caldă și căldură locuitorilor, proiectul și implementarea lui, construcția propriu-zisă durează trei ani și ceva. După primul mandat sunt convins că putem avea acest lucru. Cred de asemenea că, de exemplu, se pot face locuințe sociale.
Toți au vrut să facă locuințe sociale în sectorul 5.
Da, doar că doar au vrut, dar nu s-a întâmplat nimic. N-au fost accesate fonduri, nu există niște proiecte, nu există nici un program al ANL-ului în acest moment în derulare și există mai multe posibilități. Dar eu vă spun ce se poate face. De exemplu la sectorul 3 s-au construit 200 de apartamente în paispreze luni, la un preț de euro 500 euro metru pătrat. Nu înțeleg de ce nu am putea și noi în sectorul 5 să facem acest lucru.
Sunt suficienți bani pentru asta?
Sunt.
În sectorul 5 bugetul este undeva aproximativ 160 de milioane de euro pe an. Asta înseamnă grosso modo, 500.000 de euro care trebuie cheltuiți zilnic.
Eu cred că, din păcate, în sectorul 5 modul în care au fost cheltuiți acești bani…
S-au furat bani în sectorul 5?
Nu știu dacă s-au furat, nu e treaba mea să spun asta, eu spun că nu se văd acești bani.
De fiecare dată când e vorba de deszăpezire nu sunt contracte. Când e vorba de anvelopare, nu sunt bani. De asfaltare nu sunt bani. Când e vorba de rezolvarea problemelor sociale, pentru că în sectorul 5 sunt niște probleme sociale foarte mari, nu sunt bani. Unde sunt banii ăștia, acești 500.000 de euro pe zi. Unde s-au dus?
Pentru perioada 2000 – 2014 trebuie întrebat domnul Vanghelie și pentru perioada 2015 – 2016 trebuie întrebată noua administrație care este PNL. Eu pot să vă spun, în calitatea mea de președinte la PSD Sector 5, că noi nu avem nici un consilier în sector 5, pentru că în ianuarie au fost excluși din partid, pentru că aderaseră la o altă formațiune politică și de atunci ne judecăm continuu cu ei, motiv pentru care noi nu avem în acest moment nici un consilier local.
Dar la partid mai aveți membri sau i-a furat Marian Vanghelie pe toți?
În acest moment PSD Sector 5 are aproximativ 2.300 de membri. Am avut lansarea săptămâna trecută, lansarea candidaturii mele. Vreau să vă spun că am dat un telefon de azi pe mâine și mi-au venit 746 de oameni la un telefon. Acesta e un lucru foarte îmbucurător.
Dar pe cine ați sunat?
Membrii noștri de partid.
Ați sunat 746 de oameni dumneavoastră personal?
Nu, am trei secretare la partid care au sunat toți membrii de partid. Nu am avut decât două refuzuri din totalul celor 2.300 de oameni, două refuzuri au spus că nu vin, restul oamenilor au spus că sunt la serviciu. A fost într-adevăr vineri, la ora trei, ar fi trebuit să vină , dar n-am avut decât aceste două refuzuri categorice și în rest toți și-au exprimat disponibilitatea de a participa la alte acțiuni în afară de asta chiar dacă nu au putut veni.
Câți membri aveați înainte la PSD sector 5?
Până în 2014 nu am găsit nici un act, nimic.
Cine a plecat cu actele, cine a luat arhiva?
Nu știu să vă răspund la această întrebare. N-am găsit nici un act.
Dar n-a rămas nimeni acolo?
Fostul sediu PSD al sectorului 5 avea foarte mari datorii la RAAPPS. Nu mai funcționează ca sediu. A trebuit să găsim alt sediu. În acest moment avem trei sedii și un sediu comun în alianță cu UNPR, avem patru sedii, cu totul altele decât cele care au existat în perioada de dinainte.
Adică mie mi-e clară treaba: domnul Vanghelie a plecat cu arhiva de acolo, și cu sediile, și cu oamenii..
Din câte știu eu, în momentul acela erau undeva al 1.800 de membri, dar n-aș vrea să facem confuzia între oamenii lui și membrii PSD, votanții PSD, oamenii care sunt alături cu sufletul partid. Marea majoritate sunt alături de mine. Au venit și facem lucruri foarte frumoase împreună.
Dar când mergeți pe stradă și vă duceți la un cetățean, îmbrăcat normal și ziceți: Eu sunt Daniel Florea, uite, candidez din partea PSD-ului, vreau să fiu primar la sectorul 5, ce vă spune în afară de bună ziua? Vă cere ceva?
Să știți că nu prea trebuie să mă recomand, oamenii mă recunosc pe stradă atunci când mă duc, mai ales că am beneficiat și de un ajutor în perioada de precampanie destul de substanțial, în sensul că am reușit totuși într-un final, după mai multe încercări să pot să-mi pun și eu într-un final niște bannere și niște corturi ca să strâng semnături.
Câte corturi ați avut?
Am avut douăzeci de corturi și douăzeci de bannere.
Cât v-au costat?
Mi-e greu să vă spun acum, dar undeva și corturile și bannerele până în 3.000 de euro, 3.000 și ceva de euro, nu știu să vă spun, dar oricum nu mai mult de 3.500 de euro, nu știu să vă dau date, pentru că sunt alți oameni care se ocupă de lucrul acesta. Însă noi am încercat să facem foarte mult, să mergem în teren și să discutăm cu oamenii și lucrul acesta se vede chiar dacă mi se spune că nu ne vede lumea prin sector. Lucrul acesta nu e adevărat, pentru că noi am făcut altceva, noi am făcut echipe mici care vorbesc cu mai mulți oameni în același timp și eu sunt prezent cam peste tot pe unde sunt aceste echipe, unde sunt grupuri mai mari de oameni și cărora pot să mă adresez.
Și spuneți nici un alegător nu vă cere nimic? Ar fi o premieră…
Vă referiți la cadouri sau ceva…
În general, oamenii, fiecare om are câte o problemă. Am vorbit și cu alți candidați și spun, că în momentul când mergi pe stradă și prezinți omului, te ascultă, la final spune: Ok, și mie ce-mi iese? Mie ce-mi dai?
Da, să știți că mie nu mi s-a întâmplat. Probabil și pentru că am și spus tuturor celor care ies pe stradă să spună lucrul acesta, că noi avem de oferit bunăstarea după ce vom prelua administrarea sectorului, nu avem de oferit nici bani, nici cadouri, pentru că nici nu e legal și nici nu este modalitatea noastră de a face campanie. De asemenea, vă spun că noi niciodată nu am atacat pe nici unul dintre contracandidați
Păi și cum o să câștigați atunci?
Vorbim despre proiectele noastre, despre ce vrem noi să facem și despre lucrurile bune pe care vrem noi să le facem. Pentru lucrurile rele care au fost le știm cu toții, s-au întâmplat, au fost în trecut. Dacă ne raportăm tot timpul la trecut nu vom avea timp să explicăm ce vrem să facem. Sunt atât de multe lucruri de făcut încât ar fi păcat să pierdem timpul în dispute sterile care oricum nu mai folosesc la nimic.
Dar de domnul Dragnea vă întreabă oamenii pe stradă, când vorbiți cu ei?
Mă întreabă în sensul că ar vrea să vină și dumnealui și ar vrea să îl vadă și cred că va veni.
Nimeni nu vă întreabă de problemele astea pe care le-a avut, că a fost condamnat?
Ba da, dar m-au întrebat, nu în sens negativ, ci în sensul cum s-a desfășurat lucrările la partid în momentul respectiv, pentru că eu am fost prezent în momentul acela la sediu.
Să știți că percepția nu este că Liviu Dragnea a făcut un lucru rău, ci dimpotrivă, că a făcut un lucru bun pentru partid.
Și dumneavoastră ce le ziceți? Că a făcut un lucru bun pentru partid domnul Dragnea?
Eu le spun că este nedrept că i s-a întâmplat dumnealui să răspundă pentru o acțiune politică, în care nu a fost singur și în care a fost, știu eu, aplaudat de 7,4 milioane de locuitori.
Dar de doamna Firea vă întreabă?
Mă întreabă și o apreciază foarte mult. Vă spun că din două întrebări una este: Unde este doamna Firea, când o vedem pe doamna Firea?
Păi și când vine doamna Firea cu dumneavoastră?
Doamna Firea va veni săptămâna viitoare
Deci aveți o campanie integrată
Avem o campanie integrată. Săptămâna viitoare doamna Firea va veni cel puțin o dată. Eu cred și sper că va veni de două ori, dar trebuie să discutăm.
În zonele mai rele ale sectorului 5 ați fost? Ați fost în celebra zonă Zăbrăuți?
Am fost și în Zăbrăuți, peste tot am fost și să știți că nu am avut nici un fel de problemă. În Zăbrăuți am fost în prima zi după ce am devenit președinte la PSD Sector 5. M-am dus că aveam un sediu aproape și am luat doi oameni de acolo și am spus: haideți să ne plimbăm pe străzi. Au venit oameni, au vorbit cu noi, m-au recunoscut. Bine, eram în costum și n-au avut absolut nici o problemă. Și am povestit de atunci mereu că nu cred eu că există în sectorul 5 niște zone mai rele decât există și în restul Bucureștiului. Cred că este numai o legendă.
Dar așa, fără staff-ul de partid ați merge mai pe seară, prin zona aceea. Așa, îmbrăcat normal, cu șapcă în cap, cum ați spus.
Am fost trei oameni și era undeva pe la 16:30 – 17.00. Se însera deja pentru că era acum vreo două luni și n-am avut nici o problemă și am mai mers atunci de multe ori. Nu este singura dată, dar nu mi-e teamă să merg prin sector, prin nici o zonă. Într-adevăr, sunt convins, că trebuie făcut mult mai mult pentru siguranța cetățeanului și pentru siguranța omului, mai ales a copiilor, pentru zonele astea, grădinițe, școli, parcuri. Aici da, într-adevăr, trebuie făcut mai mult, pentru că, de exemplu, în sectorul 5 nu există nici o cameră de luat vederi. Nicăieri. Sau sectorul 5 este singurul sector din București unde părinții plătesc paza școlilor. Și acesta e un lucru care trebuie să înceteze imediat și va înceta imediat după ce eu voi ajunge primar.
Explicați-mi cum o să faceți? O să plătiți de la Primărie firmele de pază de la școli?
Există posibilitatea asta sau există următoarea posibilitate, tot așa, o abordare integrată. De exemplu, în acest moment Poliția Locală are un sediu care este gata de doi ani și în care nu s-au mutat. În momentul în care instalezi acele camere de luat vederi, în intersecții, în zonele cu un potențial criminogen mai ridicat, în zonele cu școli, grădinițe, parcuri, în acel moment facem dispecerat la Poliția Locală și o procedură foarte clară de intervenție. În acest moment la Poliția Locală sunt 300 de oameni, dar eu pot să vă spun că nu cred că am văzut, plimbându-mă prin sector, mai mult de 15.
Deci vreți să puneți camere de luat vederi în toate intersecțiile?
În toate intersecțiile, în toate zonele, în parcuri, în grădinițe, în curtea școlilor, la intrarea în școli, acolo unde există posibilitatea să se producă agresiuni asupra copiilor. Acesta este un lucru foarte important pentru că așa cum copiii prind drag de școală, dacă vin la școală, dacă nu vin sau dacă sunt agresați sau dacă e urât în curtea școlii sau imediat după ce se termină școala, există acea repulsie pe care eu aș vrea să dispară. Și cred că împreună putem să facem lucrul acesta. Cred că trebuie să le oferim copiilor posibilitatea de a se juca în niște parcuri și în niște locuri de joacă aproape de locurile unde ei stau, pentru că în acest moment zonele verzi dintre blocuri sau parcuri între blocuri nu există sau alea care există sunt într-o stare de totală degradare. Cred că decât să iei copilul și să mergi cu el un sfert de oră sau douăzeci de minute într-un parc mai bine te uiți pe geam sau de pe balcon și îl vezi în spatele blocului cum se joacă într-un loc amenajat frumos. Acestea sunt câteva lucruri care se pot face imediat fără bani atât de mulți.
Costă ceva și camerele alea, nu cred că sunt gratis.
Da, dar să știți că există posibilitatea unor firme care să le ofere, să le instaleze și după aceea să ofere mentenanță pe o anumită perioadă de timp pentru a-și putea scoate investiția și mi se pare un lucru bun. Este mult mai important să asigurăm cetățeanului o viață decentă și liniștită decât să ne gândim cum am putea să facem pentru că o cameră de luat vederi funcționează 24/24 perfect. Un om e mai deosebit, se mai duce să mănânce, se mai duce să bea o cafea și cred că sunt mult mai eficiente.
Locuiți în sectorul 5. De cât timp?
Locuim de aproximativ doi ani, dar mutația am făcut-o abia după ce am fost desemnat candidat la Primărie. Nu de alta, dar a fost situația asta specială, noi am avut alt candidat la Primărie și eu am zis că trebuie să-mi susțin întotdeauna echipa din care fac parte și candidatul pe care îl aveam la momentul respectiv. Una peste alta, mi-am făcut mutația în martie sau aprilie.
Deci locuiți de doi de ani de zile în sectorul 5. În ce zonă, că sectorul 5 e mare?
Pe lângă Sebastian.
Atunci știți cu ce autobuz se ajunge de la Sebastian la Unirea.
Eu știu foarte multe lucruri despre sector, dar ce vreau eu să vă spun. Această problemă a traficului sau a locului de parcare despre care se discută poate fi rezolvată numai integrat și împreună cu Primăria Generală. În momentul în care spui, rezolvăm problema traficului sau problema transportului în comun, trebui să spui numai împreună cu Primăria Generală și cred că acesta e un lucru foarte important pe care trebuie să îl spunem și anume acela de a vota candidații PSD-ului și la sectoare, și candidatul PSD la Primăria Generală, pe Gabriela Firea, care din câte se vede, de departe are cele mai mari șanse și până una alta din toate sondajele pe care le avem și toți candidații PSD la sectoare se află pe primul loc în preferințele alegătorilor. Eu cred că pentru oameni ar fi benefic să aibă echipă de Primar General și primar de sector care să se înțeleagă foarte bine. De exemplu, revenim la asta, sunt niște cartiere noi care s-au construit pe Sălaj și se ajunge acolo cu diverse mijloace de transport, cu 117, cu 227, cu 96. Copiii și oamenii trebuie să meargă cam două stații pe jos, pentru că RATB-ul nu a prelungit aceste stații. Este un lucru atât de simplu și durează atât de puțin, dar n-a existat voința încât în acest moment în zonele respective, unde trăiesc câteva mii de oameni, în niște cartiere de blocuri, oamenii ăia n-au acolo școală, oamenii nu au acolo biserică, nu au acolo grădiniță și n-au din păcate nici mijloace de transport în comun. Cred că ar fi foarte bine dacă ne-am preocupa toți să facem două linii în plus pentru stațiile astea 117 sau 227 sau 96
Dacă v-ați întâlni cu Marian Vanghelie pe stradă în campanie, ce i-ați spune?
Bună ziua! Eu m-am întâlnit cu el la Parlament. Am dat mâna și asta a fost. Suntem totuși oameni civilizați. N-avem nici un fel de chestiuni personale în a ne reproșa, fiecare cu treaba lui, cu viața lui. Eu îi iau pe toți contracandidații mei ca fiind oameni care încearcă să facă mai bine pentru cetățeni. Dacă ei nu demonstrează, asta este numai treaba lor.