„Sunt 245 de sesizări care au rezultat din sistemul informatic care marchează toate sesizările semnalate în astfel de împrejurări, și ele urmează să fie verificate fiecare pentru a se vedea dacă într-adevăr este vorba de un vot multiplu sau de greșeli de semnalare” a declarat Augustin Lazăr, Procurorul General al României, la sediul CSM.
În legătură cu sesizările de vot multiplu, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat luni că în cele mai multe situații cetățenii doar au testat „vigilența” sistemului și nu intenționau să mai voteze o dată.
„Sistemul a generat automat aceste sesizări. Multe din aceste sesizări au fost verificate și nu s-au confirmat. Au fost multe situații în care cetățenii au vrut pur și simplu să verifice dacă sistemul funcționează și avem multe situații în care s-au dus și au votat la o secție și s-au dus la o altă secție, au ieșit, sau dus la o altă secție, și au prezentat buletinul fără intenția de a vota, doar de a testa dacă într-adevăr acest sistem funcționează. Pentru fiecare dintre aceste semnalări automate ale sistemului vom face cercetări și, la sfârșit, Poliția Română va face propuneri către unitatea de parchet competentă. Au verificat vigilența. Până în momentul de față sunt multe situații în care în cazurile semnalate, nu s-a confirmat intenția de vot multiplu”, a spus Petre Tobă.