Gândul a aflat ce subiecte au primit elevii la Matematică, a doua probă a examenelor de la Evaluarea Națională 2021. Elevii care susțin joi proba la au primit varianta de subiect cu numărul 3. Cele trei subiecte de pe broșura de examen sunt notate fiecare cu 30 de puncte, iar 10 puncte sunt acordate din oficiu.
UPDATE: Subiectele primite de elevi la proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2021sunt rezolvate LIVE, din studioul Gândul, de Alina Sprus, profesoară la Școala Generală nr. 30 ”Grigorie Ghica Voievod” din București.
Vezi mai jos subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2021:
La SUBIECTUL I, elevii au avut de rezolvat 6 subpuncte, de tip grilă, cu un singur răspuns corect, fiecare notat cu câte 5 puncte.
SUBIECTUL al II-lea a avut tot șase subpuncte, cu probleme de geometrie, de tip grilă, fiecare notate cu câte 5 puncte.
Și SUBIECTUL al III-lea au fost tot probleme de geometrie, elevii având de rezolvat șase puncte, fiecare cu mai multe subpuncte. Pentru rezolvarea corectă a acestui subiect, elevii pot obține 30 de puncte.
Testul la Matematică a început la ora 09:00, când elevii au primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.
Timpul de redactare a subiectelor este de 120 de minute (două ore), calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare de pe broșură.
Ultima probă de la Evaluarea Națională 2021 are loc vineri, la Limba și literatura maternă și va fi susținută doar elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14.00, în centrele de examen.
Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute la testele de la Evaluarea Națională 2021 pot depune contestații pe 29 iunie, între orele 16.00 și 19.00, și pe 30 iunie, de la ora 8.00 la ora 12.00.
Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.
Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Astfel, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.
Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.
Ministerul Educației a pus la dispoziție o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale.
Numărul va fi disponibil în perioada 22 – 26 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 29 iunie, între orele 8:00 -14:00.