Smart Investment. Piața de capital din România – nivelul următor

Smart Investment. Piața de capital din România - nivelul următor

CONTEXT

Piața de capital din România evoluează încă sub semnul multor necunoscute pentru publicul larg, deși numărul investitorilor a crescut constant, de la an la an. Prin urmare, sunt absolut necesare acțiuni în scopul educației financiare, pe cel puțin două segmente:

  • difuzarea informațiilor de bază pentru înțelegerea pieței de capital, pentru publicul puțin sau deloc avizat cu privire la mecanismele de funcționare ale acesteia
  • difuzarea informațiilor aplicate, pentru investitorii existenți care vor să afle direct de la sursele avizate cum să treacă pe nivelul următor al plasamentelor disponibilităților bănești

Grupul de presă Gândul, prin segmentul premium Gândul Financiar – conținut editorial scris si video original, creat de o echipă de jurnaliști cu experiență în domeniul economic – deschide seria evenimentelor mixte (offline & online) și a conținutului dedicat pieței de capital din România.

Piața de capital din România a fost inclusă, începând cu 21 septembrie 2020, în tabloul indicilor Piețelor Emergente, potrivit clasificării furnizorului global de indici FTSE Russell, la 25 de ani de la înființarea Bursei de Valori București (BVB), în 1995.

Conferința Gândul Financiar aduce în discuție mersul și mecanismele pieței de capital din România din anul 2021, și pe cei trei mari jucători implicțați deopotrivă în evoluția mai rapidă a acesteia.

SPEAKERI

  • Anca Dragu – Președintă a Senatului României
  • Nicu Marcu – Președinte Autoritatea de Supraveghere Financiară (TBC)
  • Ovidiu Petru – Specialist piața de capital, Autoritatea de Supraveghere Financiară
  • Paul Barangă – Expert piata de capital, Autoritatea de Supraveghere Financiară
  • Marian Siminică – Director executiv Institutul de Studii Financiare
  • Remus Dănila – Head of Investor Relations, Bursa de Valori București
  • Valentin Ionescu – Director General al Direcției Generale Asigurări din cadrul ASF și Președinte al Institutului de Studii Financiare
  • Cătălin Câmpeanu – Director Adjunct al Institutului de Studii Financiare
  • Virgil Zahan – CEO Goldring
  • Dan Popivici – OTP Asset Management
  • Mihai Nichisoiu – Business Strategist Tradeville
  • Răzvan Szilagyi – CEO Raiffeisen Asset Management
  • Ștefan Bucătaru – Director Operatiuni, Agricover
  • Aurel Bernat – CEO BTAM reprezentant BT
  • Marius Dan – Director General Adjunct pentru Strategia Corporativă a Franklin Templeton București

 

TEME DE DISCUȚIE

Panel 1

Bursa de Valori București trece pe nivelul următor – inovație și educație după 25 de ani

Argument:

Bursa este un instrument complex, transparent și suportabil pe termen lung, din punct de vedere al efortului financiar și al relației cu investitorii, de obținere a finanțării necesare dezvoltării unei companii. Presupune însă rigurozitate, corectitudine în raportări și o viziune de exapansiune pe termen lung.

Panel 2

Listarea la BVB în 2021 – pas esențial în strategia de creștere pe termen lung a companiilor românești

Argument:

Mediul de afaceri din România a depășit stadiul finanțării dintr-o singură sursă, de obicei sistemul bancar, și a avansat din ce în ce mai mult, în ultimii ani, spre mixuri de finațare. Listarea pe piața de capital a devenit pasul obligatoriu și necesar într-un mediu economic din ce în ce mai concurențial, dincolo de efectele nefaste ale pandemiei declanșate în anul 2020.

Cine, cum, când și cu ce argumente își poate aduce compania pe Bursă?

Panel 3

Optează pentru un portofoliu diversificat prin fondurile mutuale de investiții

Argument:

Piața de capital înseamnă investiții pe bursă, în acțiuni și obligațiuni ale companiilor listate, dar și plasamente în unitățile de fond, administrate de companii financiare independente sau membre ale grupurilor bancare.

Care sunt alternativele de investiții, pe piața din România, în fondurile mutuale? Cum să alegem fondul care ni se potrivește și pe ce criterii? În ce investesc fondurile, de câte tipuri sunt și cum să mixez investițiile pentru a-mi securiza portofoliul?

Panel 4

Alege un broker și fii investitor acum!

Argument:

Pentru a investi pe bursă este nevoie de o cunoaștere în detaliu a companiilor listate, mecanismului de cumpărare acțiuni și înțelegerea factorilor care influențează prețul și evoluția acțiunilor. Poți să investești singur sau, cel mai indicat, printr-un intermediar, care nu numai că acționează în numele tău pe bursă, dar îți oferă cele mai pertinente puncte de vedere privind deciziile de cumpărare sau vânzare.

PARTENER GOLD

 

 

 

 

 

PARTENERI INSTITUȚIONALI

 

 

 

 

 

 

 

MODERATORI

  • Mihaela Pântea – senior editor Gândul Financiar
  • Bogdan Pavel – senior edior Gândul Live