Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în urmărire internațională! Afacerea RATATĂ care i-a făcut „celebri”

Publicat: 02/06/2024, 17:54
Actualizat: 03/06/2024, 12:23

Cristian Florin Negrea – zis Birlic – a fost condamnat definitiv de Judecătoria Oradea la 1 an și 6 luni de închisoare pentru înșelăciune, iar Poliția Română l-a dat în urmărire internațională. Negrea este nimeni altul decât prietenul și partenerul de afaceri încheiate lamentabil al lui Alin Adrian Nica, președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, fost primar cu 4 mandate la Dudeștii Noi, luat în vizor de Agenția Națională de Integritate (ANI) în anul 2023.

Alin Nica, președintele CJ Timiș, a mers pe mâna controversatului Birlic în cazul proiectului terminalului cargo de la Aeroportul Internațional de la Timișoara, unde finalul a fost unul demn de „Cascadorii râsului”.

  • Cristian Negrea – Birlic era stabilit în Dubai, poza în mare afacerist și se transformase, intempestiv, într-un intermediar între Alin Nica și Anyian Kutty, proprietarul Clarion Shipping Services LLC, care dorea să investească în România.
  • Alin Nica avea planuri mari și visa cu ochii deschiși un hub logistic la Aeroportul Internațional Timișoara, numai că afacerea nu a fost perfectată pentru că hectarele pe care s-ar fi construit terminalul cargo erau în proprietatea Ministerului Transporturilor și nu puteau fi „negociate”.
  • „Afacerea” intermediată de Birlic s-a prăbușit ca un castel de nisip.
  • Alin Nica dorește, acum, un nou mandat la șefia CJ Timiș și promite că luptă pentru Timișoara cu sprijinul Alianței Dreapta Unită – USR, PMP și Forța Dreptei.

Cristian Florin NegreaBirlic primise, inițial, o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru înșelăciune, dar – în data de 7 martie 2024 – magistrații au decis să reducă această pedeapsă la 1 an și 6 luni închisoare. Prietenul lui Alin Nica fusese acuzat că a înșelat, cu mai mulți ani în urmă, un bărbat alături de care plănuise să pună pe roți o afacere cu mașini aduse din Emiratele Arabe Unite.

  • Bărbatul care a căzut în plasa întinsă de Birlic urma să aducă mașinile, iar acesta promitea că le va plăti și apoi le va vinde, iar profiturile aveau să fie substanțiale. Numai că totul a fost doar un scenariu „pe vorbe”, pentru că Birlic l-a modificat din mers, radical.
  • Partenerul său de „afaceri” a adus un Mercedes G Classe în Germania, acolo unde Birlic reprezenta firma Swissauto81 GMBH, a încheiat cu Negrea-Birlic un contract în valoare de 75.000 euro, s-a mulțumit apoi cu 35.000 și cu o altă promisiune, aceea că diferența de bani îi va fi virată într-un cont, după înmatricularea mașinii.

Bineînțeles, banii nu au ajuns în cont, s-a intrat într-o sarabandă lungă a „negocierilor” și a insistențelor, Birlic i-a promis bărbatului 20.000 de euro, dar fizic i-a dat doar 7.000 și l-a „asigurat” că va vira diferența de 13.000 de euro.

Ghinionistul și-a vrut mașina înapoi, în astfel de condiții, numai că Birlic reușise să o vândă. Pentru ca totul să se transforme într-un balon dezumflat, cel păcălit a descoperit că firma lui Negrea a intrat și în procedură de insolvență, iar predispoziția lui Birlic pentru astfel de „manevre” a fost devoalată, s-a ajuns la proces și la condamnare. Magistrații i-au redus pedeapasa lui Birlic pentru că a achitat suma de 48.000 de euro, numai că acesta este acum de negăsit și dat în urmărire internațională.

Cristian Negrea, zis Birlic, condamnat și urmărit internațional

„Recunoaşte pe cale incidentală sentinţa penală din 17.07.2014, dată în dosar nr. 37 Ls 195/14 53 Js 33141/12 a Tribunalului AG Gottingen, definitivă la 25.07.2014 prin care s-a aplicat inculpatului Negrea Cristian o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru comiterea mai multor infracţiuni de fals şi înșelăciune, săvârşite pe teritoriul Republicii Germania, în scopul producerii altor efecte decât executarea pedepsei, respectiv pentru reţinerea stării de recidivă postexecutorie. (…) Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Negrea Cristian Florin, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune (…) de la 3 ani închisoare, la 1 an 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie. Constată că prejudiciul material a fost achitat integral de inculpatul Negrea Cristian Florin şi în consecinţă înlătură dispoziţia de obligare a inculpatului la plata sumei de 48.000 euro, în favoarea părţii civile (…), cu titlu de daune materiale. (…) Definitivă. Pronunţată azi, 07 martie 2024, prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.Document: Hotarâre 119/2024 – 07.03.2024”, au decis magistrații de la Judecătoria Oradea.

Cristian Negrea, zis Birlic, atitudine de nabab

Cum a vrut Alin Nica să dea o lovitură de proporții, chiar prin intermediul „influentului” Birlic!

Președinte al Consiliului Județean Timiș din luna octombrie a anului 2020, Alin Nica și-a început cariera administrativă în anul 2004, când a fost ales primar al comunei Dudeștii Noi din județul Timiș, devenind – la doar 23 de ani – cel mai tânăr primar din România.

Nica a fost un primar „cu repetiție”, cu 4 mandate în Dudeștii Noi, iar apoi a urcat în ierarhia politică și a devenit șeful Consiliului Județean Timiș.

Actualul președinte al CJ Timiș a intrat în istorie, cum se spune, numai că este vorba despre una nu numai negativă, ci și hilară.

La sfârșitul lunii martie a anului 2022, Nica se fotografia în Dubai, stând la masă cu „afaceristul” Birlic, și fiind ferm convins că va da lovitura cu hubul logistic de la Aeroportul Internațional Timișoara.

Alături de cei doi, la „masa tratativelor eșuate” se afla și șeful de cabinet al lui Alin Nica, Iosif Nicoară.

Cei trei erau atât de siguri că afacerea va merge ca unsă, încât afișau zâmbetele unor afaceriști de succes, cărora nimeni și nimic nu le poate sta în cale, numai că s-au împiedicat de cele 46 de hectare de teren cu care „negociau” fără să le aibă în proprietate, terenul aparținnd Ministerului Transporturilor.

Cu toate că știau asta, Alin Nica, Nicoară și Birlic s-au dus în Dubai, la omul de afaceri Anyian Kutty, proprietarul Clarion Shipping Services LLC, pentru a vinde blana ursului din pădure și pentru a se face, pur și simplu, de râs.

Anyian Kutty a realizat că n-are cu cine să facă o afacere, iar hubul logistic dorit de Alin Nica – în „parteneriat” cu Birlic – s-a prăbușit înainte de a fi pusă prima cărămidă.

Dubai – martie 2022 | Alin Nica, președintele CJ Timiș, alături de Birlic

Alin Nica, președintele CJ Timiș, l-a transformat pe Birlic într-un personaj care, paradoxal, prezenta credibilitate, cu toată că acesta din urmă era „specialist” în înșelăciuni, așa cum au stabilit și magistrații.

Dar lui Birlic îi plăcea să prezinte, public, o imagine de nabab care se răsfață în locații de vis, circulă cu mașini scumpe și primește dedicații de la maneliști precum Tzancă Uraganul, motiv pentru care a fost etichetat drept „Omul lui Tzancă”.

Birlic, fotografiat în interiorul unui Lamborghini

Alin Nica a devenit… amnezic atunci când a fost întrebat despre legătura cu Birlic

După ce hubul logistic de la Aeroportul Internațional Timișoara s-a dovedit a fi o tentativă ratată a lui Alin Nica (stenograme uluitoare AICI), acesta a „uitat” subit de legătura cu „influentul” Birlic.

Întrebat despre relația dintre el și Cristian Negrea, Alin Nica a spus că nu îl cunoaște pe cel care, acum, este dat în urmărire națională, fiind condamnat la închisoare pentru înșelăciune. Practic, Alin Nica a spus că a stat la masă, în Dubai, cu un personaj pe care nu știa cum îl cheamă!

Gândul: Cristian Birlic a fost intermediar?
Alin Nica: Nu știu cine e domnul respectiv.

Gândul: Informațiile noastre spun că în Dubai ați fost dumneavoastră, domnul Nicoară și domnul Cristian Birlic.
Alin Nica: Domnul Nicoară este șeful meu de cabinet. Eu am fost acolo cu un domn, nu-i mai țin minte numele… cum îl cheamă…

Gândul: Domnul Birlic s-a numărat printre cei care au fost acolo cu dumneavoastră?
Alin Nica: Nu-mi spune nimic numele Birlic… Nicoară e șeful meu de cabinet.

Gândul: Deci nu-l cunoașteți pe domnul Birlic!
Alin Nica: Am fost cu cineva în Dubai, care ne-a intermediat întâlnirea cu această firmă, dar nu știu cum îl cheamă pe respectivul…

Gândul: Poate e domnul Cristian Birlic!
Alin Nica: Nu-mi sună cunoscut numele, de asta vă spun… Dar este posibil.

Alin Nica, președintele CJ Timiș

Nica punea la cale afaceri cu Birlic, deși știa că terenurile-cheie sunt ale Ministerului Transporturilor

Alin Nica a încercat și să explice pe ce s-a bazat atunci când a vrut să demareze o afacere sortită din start eșecului, spunând că a fost într-o „misiune diplomatică în Emiratele Arabe Unite” și ar fi fost abordat de reprezentanții unei firme interesate.

„Când am fost într-o misiune diplomatică în Emiratele Arabe Uniteuna dintre firmele de acolo, la una dintre întâlnirile pe care le-am avut, și-a manifestat intenția de a participa la o eventuală licitație pe care noi o vom putea organiza sau Ministerul Transporturilor, în funcție de cine va face acest terminal cargo, a declarat Alin Nica.

Președintele CJ Timiș a recunoscut, de altfel, că terenurile-cheie aparțin Ministerului Transporturilor, ceea ce, firește, ridică mari semne de întrebare în legătură cu „masa de afaceri” unde Nica stătea alături de Birlic și păreau convinși că vor da lovitura.

„Chestiunea este cine va face acest terminal cargo. Proprietatea aeroportului este a Ministerului Transporturilor, deci nu îl putem face noi. Noi am solicitat să-l facem, să ne dea proprietatea asupra terenului și Ministerul a refuzat acest lucru. În consecință, au spus că-l fac ei”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, pentru Gândul.

Alin Nica, „misiune diplomatică” în Emiratele Arabe Unite

Șeful CJ Timiș, luat în vizor de ANI, a strâns ca furnica și are o avere impresionantă

Alin Nica, președintele CJ Timiș, deține nu mai puțin de 14 terenuri, iar două dintre acestea, potrivit declarației de avere din anul 2022, sunt în coproprietate cu alte persoane, printre care și DJ Gino Manzotti (în acte Handke Giuseppe), membru DJ Project.

  • Unul dintre terenuri (agricol) – cumpărat în anul 2007 – are 3,42 hectare.
  • Al doilea teren (intravilan) – cumpărat în anul 2009 – are 14,42 hectare.

  • DJ Gino Manzotti a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare în dosarul ”Minore pentru VIP-uri”, pentru că ar fi beneficiat de ”serviciile unei persoane exploatate”.
  • În anul 2016, DJ Gino Manzotti a scăpat de condamnarea la închisoare, magistrații de la Curtea de Apel Timișoara obligându-l să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunității.
  • În dosarul ”Minore pentru VIP-uri”, numele lui DJ Gino Manzotti a fost vehiculat după ce acesta a fost denunțat la DIICOT pentru că l-ar fi inițiat pe un polițist în consumul de droguri. Acesta i-ar fi ”garantat” polițistului că drogurile consumate de membrii și clienții rețelei de prostituție ar fi avut efecte afrodisiace puternice și de durată.

Președintele Consiliului Județean Timiș stă foarte bine la capitolul „avere”, potrivit informațiilor pe care le-a inserat în declarația de avere. (declarația de avere depusă în anul 2023 poate fi parcursă integral AICI)

În anul 2023, Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Adrian Nica, a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Potrivit ANI, în perioada în care a fost primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), Alin Nica „a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 de lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție”.

  • Alin Nica ar fi încheiat un contract civil – în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 de lei – cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă.
  • Totodată, în calitate de primar, Alin Nica a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, în calitate de persoană fizică, au precizat inspectorii de integritate.

Alin Nica este proprietarul a 4 case de locuit, tot în localitatea Dudeștii Noi – acolo unde a fost primar -, cu o suprafață totală de peste o mie de metri pătrați construiți. Totodată, Alin Nica deține și un apartament în Timișoara, cumpărat în anul 2021, după ce a devenit șef al CJ Timiș.

Alin Nica are deschise 8 conturi și depozite bancare, precum și trei plasamente la fonduri de investiții. A acordat un împrumut de 25.000 de euro, a mai notat în declarația de avere.

Președintele CJ Timiș, nașul fiicei lui Bebe Sabie, ”fratele” interlopului Adrian (Beleaua) Corduneanu: ”Nașul meu e un om cu funcție”

Alin Nica, şeful CJ Timiş, este naşul Antoniei, fiica lui Bebe Sabie. Într-o postare mai veche de pe Facebook, bărbatul apare alături de Nica, cu mesajul “Felicitări Naşu”.

  • Bebe Sabie – ”fratele” cunoscutului interlop Adrian (Beleaua) Corduneanu din Iași – este chiar personajul teribilist care a fost filmat de un prieten în timp ce dansa pe ritmuri de manele, în centrul oraşului.
  • Din boxele date la maximum au răsunat versurile: “Sunt cel mai pretenţios, mă îmbrac cel mai luxos şi miros cel mai frumos”.
  • Imaginile au fost postate pe TikTok, astfel că s-a putut observa cum finul lui Alin Nica, președintele CJ Timiș, se urcă pe maşină, în timp ce prietenul său spune ”Să vină Poliţia”.

Trebuie menționat că Bebe Sabie făcea parte din anturajul lui Adrian (Beleaua) Corduneanu – fratele lui Costel Corduneanu, decedat în primăvara acestui an -, ceea ce reieșea dintr-o dedicație video pe care liderul clanului Cordunenilor i-a făcut-o “fratelui său”, Bebe Sabie de la Timișoara.

Așa cum era de așteptat, postarea lui Corduneanu de pe Facebook – în care acesta îi transmite ”La mulți ani!” Antoniei, fiica lui Bebe Sabie – a fost preluată de Bebe Sabie pe pagina sa de socializare.

După cum se poate observa, Alin Nica, președintele CJ Timiș, este foarte ”bine poziționat”, nu numai la nivel administrativ, iar Bebe Sabie – alături de acesta, la o masă festivă – spune, încântat, că ”Nașul meu este un om cu funcție!”.

După decizia definitivă a judecătorilor de la Judecătoria Oradea, Birlic – partenerul de afaceri al lui Adrian Nica – este un urmărit internațional.

Alin Nica, președintele CJ Timiș, a rămas, iată, fără un „intermediar” alături de care, atunci când a vrut să se mândrească în fața alegătorilor cu o „afacere” memorabilă, a reușit doar să stârnească hohote de râs, dar și întrebări incomode referitoare la capacitatea sa de a transforma în realitate proiecte de interes major.


CITEȘTE ȘI:

Cine este ”săgeata” prin care firma din Italia, BLOCATĂ pentru „conexiuni” cu Cosa Nostra, încearcă să acapareze licitațiile din România

Noaptea generalilor | Ludovic Orban, salariat și coleg cu Dumitru Dumbravă la casa de avocatură a lui Doru Trăilă, personaj-cheie pe filiera „Coldea”

Varșovia vs. Bucureștiul lui Nicușor Dan | DEZASTRU urbanistic după patru ani de mandat „nicușorist”. Avocat: „Se PLÂNGE non-stop și CERȘEȘTE voturi”

Nicușor Dan, încă o GOGOAȘĂ ELECTORALĂ: „Reconstrucția stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ” / Avocat: „Minte! A distrus regulamentele de urbanism”

INSTITUȚII subordonate lui Clotilde Armand folosesc mașinile în afara Capitalei, fără ordine de deplasare! Cum sunt „stoarse” cardurile de combustibil

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Posibila revenire a lui Trump la Casa Albă face ca dolarul să crească
×