Câți susținători a strâns Clotilde Armand în fața Biroului Electoral al Sectorului 1. Cum a apărut la protest SOȚUL PRIMĂRIȚEI învinse în alegeri

Publicat: 13/06/2024, 15:43
Actualizat: 13/06/2024, 18:09

Clotilde Armand a fost învinsă de liberalul George Tuță la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, iar Biroul Electoral Central (BEC) a respins – ca neîntemeiată – cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei. „Primărița de la 1” a descins, astăzi, la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, însoțită de o mână de reprezentanți ai Uniunii Salvați România (USR), de Dominic Fritz – primarul USR care a câștigat un nou mandat la Primăria Timișoara – și de soțul său, matematicianul Sergiu Moroianu.

Clotilde Armand a cerut, din momentul în care și-a dat seama că a pierdut lupta împotriva liberalului George Tuță, renumărarea voturilor, acuzând adversarii politici că i-au „furat” voturile. Primărița a vorbit despre „fraudarea alegerilor”, însă a uitat că, acum 4 ani, nu era de acord cu o astfel de renumărare a voturilor, atunci când a câștigat, controversat, împotriva lui Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1.

  • George Tuță, candidatul Alianței PSD PNL la Primăria Sectorului 1, a câștigat Primăria cu aproximativ 500 de voturi în fața actualului edil, Clotilde Armand, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral.
  • Candidatul PSD-PNL are 35.910 voturi, adică 36,61% și Clotilde Armand are 35.237 de voturi, adică 35,92%.

Deși Clotilde Armand s-ar fi așteptat la un număr extrem de mare de simpatizanți USR care să-i susțină și să-i aplaude intervenția din fața sediului Biroului Electoral al Sectorului 1, după cum se poate observa din imaginile prezentate, în exclusivitate, de Gândul, realitatea din teren a fost cu totul alta.

USR-știi au fost mai puțini decât reprezentanții presei, iar soțul lui Clotilde Armand a venit ca la plajă

Clotilde Armand s-a prezentat, în timpul campaniei electorale pentru Primăria Sectorului 1, drept o învingătoare incontestabilă, spunând – într-unul dintre discursurile pe care le-a susținut în timpul campaniei electorale, că l-ar învinge și pe Klaus Iohannis dacă ar lupta contra lui.

Chiar dacă diferența dintre Clotilde Armand și George Tuță nu a fost una mare, în ceea ce privește numărul de voturi, „Primărița de la 1” este obligată să își recunoască înfrângerea, chiar dacă a transmis că ar fi „dispărut” peste 1.000 de buletine de vot, afirmație neargumentată.

Supărarea lui Clotilde Armand, exprimată chiar în fața scărilor care duceau la intrarea în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, a fost aplaudată de o mână de reprezentanți ai USR, cu toate că așteptările ar fi fost cu totul altele, iar „Primărița de la 1”, probabil, s-a simțit trădată.

Clotilde Armand, în fața jurnaliștilor. Numărul USR-iștilor veniți să o sprijine pe „Primărița de la 1” a fost extrem de redus

În ceea ce îl privește pe soțul său, acesta a mers în spatele „perechii” Clotilde Armand – Dominic Fritz și a părut destul de „rupt” de tensiunea acestei zile în care soția sa a ratat un al doilea mandat la Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

La un moment dat, chiar Sergiu Moroianu a preferat să se detașeze de întreg contextul politic și să butoneze telefonul mobil.

Sergiu Moroianu a ales o „ținută” mai mult decât lejeră într-o zi foarte tensionată pentru Clotilde Armand

Sergiu Moroianu a însoțit-o pe partenera sa de viață adoptând o ținută mult prea „civilă”  pentru un astfel de moment. Șlapi de firmă, ciorapi albi și tricou în culori țipătoare, mult mai optimiste decât situația în care se regăsește soția sa, Clotilde Armand, după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1.

Sergiu Moroianu, soțul „Primăriței de la 1”, ascultându-și soția în timp ce aceasta le spune jurnaliștilor propria variantă despre alegerile din data de 9 iunie.

În plină pandemie, soțul lui Clotilde Armand a obținut aproape 1,2 milioane de lei din bani publici!

În anul 1997, Clotilde Armand se căsătorea cu matematicianul Sergiu Moroianu. S-au stabilit în România în 1999, au mers apoi, în interese de serviciu, în Franța și Germania, iar actuala „primăriță de la 1” a obținut cetățenia română în anul 2015. Clotilde Armand era șefa Uniunii Salvați România (USR) – Sector 1 în anul 2021, atunci când, în plină pandemie de coronavirus, soțul ei a reușit să obțină, din bani publici, 1,2 milioane de lei pentru „cercetare”.

În acea perioadă foarte grea pentru România – când au fost împrumutați bani de la instituții financiare internaționale pentru depășirea crizei provocate de virusul ucigaș -, la „pârghiile puterii” se afla Uniunea Salvați România, decisă, în teorie, să revoluționeze nu numai ideea de clasă politică autohtonă, ci și tot ceea ce ținea de economie, sănătate, industrie etc.

USR a fost, totuși, foarte atentă și la capitolul „matematică”, în pofida faptului că subiectul nu ținea capul de afiș într-o perioadă în care se formau cozi uriașe la secțiile de Terapie Intensivă, iar foarte mulți români treceau prin momente dramatice, de multe ori încheiate tragic.

La conducerea UEFISCDI era un apropiat al USR-PLUS

La momentul aprobării proiectului lui Sergiu Moroianu de către UEFISCDI, în 2021, la conducerea instituției era Adrian Curaj, fostul ministru al Educației din Guvernul Cioloș. Partidul lui Dacian Cioloș, înființat în 2018 – Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) – a făcut alianță cu USR, din care a ieșit, cu scandal, în 2022, după ce a fost la guvernare în urma alegerilor parlamentare din 2020.

În 2017, la scurt timp după ce a fost retras din funcția de ministru, Adrian Curaj a ajuns la conducerea UEFISCDI.

Instituția care se ocupă de finanțarea cercetării a fost mărul discordiei între partenerii de guvernare din mandatul lui Florin Cîțu, PNL – USR – UDMR. Programul de guvernare Cîțu prevedea trecerea UEFISCDI de la Ministerul Educației la Ministerul Cercetării, care atunci era condus de Ciprian Teleman, de la USR. În final, UEFISCDI, care a fost condus până de curând de Adrian Curaj, a rămas la Ministerul Educației. (alte detalii punctuale AICI)

Cererea lui Clotilde Armand, respinsă de BEC

BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Având în vedere cererea formulată de către doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar din partea alianţei ADU, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 2858C/BEC2024/11.06.2024, prin care a solicitat anularea alegerilor din Circumscripţia Electorală nr. 1, sector 1, Bucureşti, pe considerentul că acesta suspectează o tentativă de fraudare a alegerilor în secţiile de votare/circumscripţia electorală nr. 1, sectorul 1, Bucureşti.

Văzănd susţinerile petentului potrivit cărora:  «mai mulţi alegători decedaţi „au votat” la acest scrutin electoral, au existat cazuri de anulare a unor voturi valabil exprimate prin preştampilarea buletinelor de vot pentru Alianţa electorală PSD-PNL; există elemente de vot multiplu şi care, repetăm, în lipsa unei diferenţe majore de voturi între candidaţi, au influenţat în mod decisiv rezultatul alegerilor. …)» Sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”, precizează BEC, în hotărârea de respingere a cererii. (mai multe detalii AICI)

Începând din acest moment, am ieșit din logica de campanie și începem să lucrăm pentru cetățenii Sectorului 1. Nu înseamnă că vom înceta să amendăm derapajele administrative, dar vom avea o atitudine pozitivă, orientată spre construcție. În această idee, transmit primarului în funcție solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care, după cum știți, din motive de calendar, se va întâmpla în toamnă.

George Tuță (PNL)


CITEȘTE ȘI:

Nicușor Dan a copiat „rețeta” lui Clotilde Armand! Și-a MĂRIT cu 50% SALARIUL de primar general, din fonduri publice: „Pentru a fi solvabil”

DISPERAT din cauza amenzilor ISC, Nicușor Dan cere revizuirea unei decizii definitive a Tribunalului București. Avocat: „De frica unui DOSAR PENAL”

Clotilde Armand, trimisă în JUDECATĂ! „Inculpata a emis patru dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine”

Alianța PSD-PNL Sector 1: „«Cartea Neagră» a Sectorului 1 nu e neagră, e gri și-ar fi fost ALBĂ fără Clotilde Armand”

MOTIVARE | Cum a desființat CAB „argumentele” lui Clotilde Armand în procesul cu ANI. Cererile primăriței de la 1, respinse ca inadmisibile

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Cum a fost găsit, de fapt, Andrei Versace de către anchetatori. Prietenii cunoscutului influencer nu...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi cu transmisie automată. Mașini cu un preț imbatabil...
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate...
Oana Cuzino, victorie în procesul deschis Primăriei Capitalei. Ar putea încasa o sumă uriașă
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
7 jocuri clasice pe care probabil nu le-ai încercat și care astăzi sunt disponibile online
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Inteligența Artificială poate crea hărți pe baza unui text