Prima pagină » EXCLUSIV » Ce SCHELET ascunde în dulap managerul de la „Universitar”, posibil candidat al Coaliției la PMB. RAPORTUL Corpului de Control al premierului!

Ce SCHELET ascunde în dulap managerul de la „Universitar”, posibil candidat al Coaliției la PMB. RAPORTUL Corpului de Control al premierului!

Ce SCHELET ascunde în dulap managerul de la „Universitar”, posibil candidat al Coaliției la PMB. RAPORTUL Corpului de Control al premierului!

Aflat în vacanță în Mauritius, medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență din București (SUUB), poate fi marea surpriză a alegerilor pentru fotoliul de primar general al Capitalei, fiind considerat „asul” pe care coaliția PSD-PNL l-ar pregăti pentru a se lupta cu actualul edil, Nicușor Dan.

Așa cum Gândul a dezvăluit în exclusivitate, surse din Coaliție au declarat că medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, s-ar afla pe o listă scurtă de posibili candidați – mai multe informații AICI -, cel care ar fi insistat pentru desemnarea sa fiind șeful Serviciului de Protecție și Pază (SPP), Lucian Pahonțu.

Medicul Cîrstoiu ne-a redirecționat către… DNA!

Numai că scenariul se complică gradual, fiindcă Gândul a intrat în posesia unor informații senzaționale, potrivit cărora medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi fost citat la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

De ce și în ce calitate? Suspect sau inculpat?

Potrivit surselor Gândul, medicul Cîrstoiu a fost citat de procurorii anticorupție pentru a da explicații în legătură cu mai multe semne de întrebare legate de achiziția de măști medicale din pandemie – scandalul UNIFARM.

Gândul a reușit să îl contacteze pe Cătălin Cîrstoiu, managerul de la Spitalul Universitar, adresându-i întrebări referitoare la aceste informații și solicitându-i inclusiv un punct de vedere referitor la concluziile raportului întocmitde Corpul de Control al Premierului nr 3712 din 13.10.2020.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, însă, s-a arătat vizibil deranjat de întrebările adresate de Gândul, nu a răspuns la ele și și ne-a redirecționat către DNA.

„Vă rog să vă adresați DNA pentru astfel de întrebări”, a răspuns medicul Cîrstoiu, transmițând și că ar fi vorba despre o „mizerie maximă”.

Managerul interimar Cîrstoiu l-a demis pe directorul medical SUUB cu de la sine putere, trecând peste Consiliul de Administrație

Gândul a intrat și în posesia RAPORTULUI întocmit de Corpul de Control al prim-ministrului – nr. 3712 din 13.10.2020 -, documentul extrem de interesant putând fi parcurs, integral, AICI

Verificările efectuate de Corpul de Control al prim-ministrului (CCPM) în perioada menționată au scos în evidență, mai întâi, o decizie controversată a managerului (interimar, la vremea respectivă) Cătălin Cârstoiu, constatându-se că acesta l-a demis din funcția de director medical al SUUB pe medicul Dorin Ionescu – deși acesta ocupase postul prin concurs – fără să existe propunerea Consiliului de Administrație.

Demiterea a avut loc anterior întrunirii Consiliului de Administrație, printr-o decizie semnată de Cătălin Cîrstoiu, nefiind astfel respectate prevederile Legii 95/2006.

Managerul interimar al SUUB a sfidat legea și presta activități medicale și la o societate comercială

CCPM a constatat și o altă „anomalie”, fiindcă medicul Cîrstoiu – manager interimat la Spitalul Universitar – apărea ca „specialist ce prestează servicii medicale” în cadrul clinicii ANEMONA MED SRL, societate comercială care avea ca obiect de activitate „activități de asistență medicală specializată”.

În astfel de condiții, a apărut întrebarea dacă nu cumva managerul interimar al Spitalului Universitar „uitase” că legea nu îi permitea să exercite alte funcții remunerate, cu excepția celor din „aceeași unitate sanitară”.

CCPM a avut, astfel, dovada, ținând cont de informațiile prezentate pe site-ul ANEMONA MED SRL, că medicul Cătălin Cîrstoiu a desfășurat activitate medicală de specilitate la respectiva societate comercială și după ce fusese numit manager interimar la Spitalul Universitar din București, încălcând prevederile Legii 95/2006.

Managerul interimar Cătălin Cîrstoiu și-a menținut soția în funcția de șef Secție Obstetrică Ginecologie

Corpul de control al premierului a mai descoperit și un posibil conflict de interese – timp de 87 de zile – legat de managerul interimar Cătălin Cîrstoiu.

După ce a fost numit manager interimar la Spitalul Univrsitar, medicul Cătălin Cîrstoiu a „uitat” și altceva, respectiv faptul că soția sa, Monica Mihaela Cîrstoiu, era șefa Secției de Obstetrică Ginecologie III.

Soția managerului interimar a fost demisă din funcție în data de 16.06.2020, iar Corpul de Control al prim-ministrului a constatat că existau suspiciuni cu privire la perpetuarea unei „posibile stări de conflict de interese”, prezentând și prevederile legii 95/2006 în legătură cu o astfel de situație.

Acest presupus conflict de interese a fost „stins” doar după ce soția managerului interimar Cîrstoiu a fost demisă din funcție. CCPM a mai constatat și că soția medicului Cătălin Cîrstoiu fusese numită șefa Secției Obtetrică Ginecologie III fără concurs.

Banii pentru achiziția de măști nu se regăseau în rapoartele oficiale de execuție bugetară

În urma verificărilor efectuate la Spitalul Universitar, Corpul de Control al premierului a constatat și că banii pentru achiziția de măști nu se regăseau în rapoartele oficiale de execuție bugetară.

„Aspecte privitoare la achiziția de măști și materiale sanitare în contextul pandemiei generate de virusul SARS COV 2, facem următoarele precizări:

a) Cu privire la întocmirea bugetului de venituri și cheltuieli, respectiv identificarea sursei de finanțare, în vederea achiziției de materiale sanitare necesare contextului generat de pandemie, au fost constatate următoarele:

  • sumele reprezentând excedent din anul precedent nu se regăsesc în rapoartele oficiale de execuție bugetară, aferente lunilor ianuarie, februarie, martie, așa cum prevede art. 68 alin. (4) din Legea finanțelor publice nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare.
  • transmiterea comenzilor de măști, dezinfectanți și alte materiale sanitare, către Compania Națională Unifarm SA, s-a făcut în data de 22.03.2020 de către compartimentul achiziții al spitalului, prin e-mail. În acel moment, suma aferentă acestei achiziții nu era prevăzută în bugetul de venituri și cheltuieli, buget care a fost avizat de CA și aprobat de MS în data de 31.03.2020.

b) Cu privire la acordarea vizei de control financiar preventiv propriu, pe documentele privind achizițiile de măști, dezinfectanți și echipamente de protecție, achiziționate în perioada pandemiei, au fost constatate următoarele:

  • În anumite situații nu au fost respectate prevederile OMFP nr.1792/2002, precum și a reglementărilor cuprinse în Ordonanța Guvernului nr. 119/1999, cu modificările și completările ulterioare, respectiv pe comenzile lansate către diverși furnizori (Compania Națională Unifarm SA, SOCADANCE S.R.L.), nu a fost aplicată viza CFPP, operațiunile înregistrate fiind astfel, supuse unui risc financiar”, s-a constatat în urma controlului efectuat de CCPM la Spitalul Universitar din București.

Citește și.

Mega-dosarul DNA „Băieții deștepți din Energie”. Directorul CET Sud, supărat că nu primea mai repede 10.000 €! La ce TRUC a apelat pentru a lua MITA

Afaceristul Umbrărescu, luat în vizor la Bruxelles? Miza URIAȘĂ din spatele „ajustării prețurilor” la contractele cu CNAIR: „L-au reclamat!”

„Generalul” Macovei, trădat de INTERCEPTĂRILE DNA în dosarul „Băieții deștepți din Energie”. O tranșă din mita de 500.000 €, dată în Parcul Herăstrău

Interceptări uluitoare din dosarul “băieților deștepți” din Energie. “Generalul” Macovei și legătura cu șeful CJ Prahova / “Asociați în balastiere”

„Băieții deștepți” din Energie l-au pierdut pe influentul „GENERAL” Macovei, pion principal în mega-dosarul DNA: „Invoca legături la vârful statului”

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele

Citește și