Criminala care și-a ucis prietena, a pus-o în geamantan și a lăsat-o într-un parc pe litoral așteaptă PEDEAPSA. ”Sper să iasă bătrână din închisoare”

Criminala care și-a ucis prietena, a pus-o în geamantan și a lăsat-o într-un parc pe litoral așteaptă PEDEAPSA. ”Sper să iasă bătrână din închisoare”
Mama Alinei, Paulina Anăcuță, consideră că 15 ani de închisoare reprezintă o pedeapsă prea blândă pentru ucigașa fiicei sale
Publicat: 03/07/2024, 09:00
Actualizat: 03/07/2024, 09:39

Mama Alinei Ciobanu, tânăra ucisă de prietena ei din copilărie, în camera unui hotel din stațiunea Saturn, așteaptă decizia definitivă de condamnare a criminalei fiicei sale. Paulina Anăcuță consideră că sentința de 15 ani și trei luni de închisoare, stabilită în aprilie de judecătorii de la Tribunalul Constanța, este prea mică în raport cu fapta comisă de Loredana Atănăsoaie și a contestat decizia, care nu era definitivă, la Curtea de Apel Constanța.

  • Femeia a povestit pentru Gândul că se topește pe picioare de dorul fiicei sale și că încă se așteaptă ca Alina să intre pe poarta casei.
  • Mama Alinei crede că ucigașa fetei sale ar trebui să stea după gratii cel puțin 25 de ani și că merită ”să iasă bătrână din închisoare, să nu mai poată face nimic în viață”.
  • Chiar dacă prima instanță a decis ca Paulina Anăcuță să primească daune morale de 75.000 de euro de la criminală, aceasta spune că Loredana Atănăsoaie nu va avea de unde să îi dea acești bani.
  • În așteptarea pedepsei, femeia se pregătește deja pentru parastasul de un an al Alinei.

Pe 5 august se împlinește un an de la moartea Alinei Ciobanu, tânăra de 18 ani care a fost ucisă de prietena sa din copilărie, Loredana Atănăsoaie, în camera unui hotel din Saturn, unde lucrau amândouă în perioada sezonului estival. Loredana și-a înjunghiat mortal prietena, în urma unui conflict, cele două fete având o relație tensionată de mai mult timp.

După ce și-a omorât colega de cameră, care îi era și cea mai bună prietenă, ucigașa i-a pus trupul fără viață într-o valiză, a chemat un taxi și a transportat cadavrul până la un parc din Mangalia, unde l-a abandonat sub o bancă.

Criminala a mărturisit în fața anchetatorilor că și-a împiedicat prietena, care se zbătea în mâinile ei pline de furie, să strige după ajutor și că, timp de 30 de minute, a privit-o până când și-a dat ultima suflare.

Tragedia petrecută în noaptea de 5 spre 6 august 2023 a șocat opinia publică prin cruzimea și detaliile care au ieșit la iveală ulterior, fiind una dintre cele mai sângeroase crime din ultimii ani.

Opt luni mai târziu, în aprilie 2024, Loredana Atănăsoaie a fost condamnată de judecătorii de la Tribunalul Constanța la 15 ani și trei luni de închisoare, pentru omor, furt calificat, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, respectiv pentru operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal la un sistem informatic. De asemenea, magistrații au stabilit că ea trebuie să achite daune morale în valoare de 75.000 de euro mamei prietenei căreia i-a luat viața.

Atât criminala, cât și mama victimei au contestat decizia Tribunalului Constanța, care nu era definitivă.

Contestația s-a judecat la Curtea de Apel Constanța, care pe 4 iulie ar putea să dea decizia definitivă în acest caz.

”Parcă o aștept să intre pe poartă”

Mama Alinei consideră că pedeapsa inițială de 15 ani și trei luni de închisoare este prea mică și spune că ucigașa fiicei sale ar trebui să stea închisă cel puțin 25 de ani.

Pentru ce a făcut, nu se poate să îi dea numai 15 ani, pedeapsa trebuie să fie mai mare, cel puțin 25 de ani ar trebui să îi dea, să iasă bătrână din închisoare, să nu mai facă nimic în viață. Numai așa mi-aș lua o piatră de pe suflet. Plâng de mă distrug de dorul ei, am slăbit mult, pentru că mă consum de dorul ei, nu știu cum o să-mi mai revin. Parcă o aștept să intre pe poartă.

Mi se rupe sufletul când îmi spune Nicoleta, sora ei, că îi este dor de ea. Chiar înainte de ziua ei, de Constantin și Elena, că o chema și Elena, am visat-o că fugea spre mine, era la mine acasă”, a spus, pentru Gândul, Paulina Anăcuță.

Cât despre daunele de 75.000 de euro pe care ar trebui să le primească de la ucigașa fiicei sale, femeia este convinsă că nu va primi nimic, deoarece aceasta nu va avea de unde să îi dea banii.

”Sora ei vrea să-i pună îngerași la mormânt”

În acest timp, femeia, care are o situație financiară precară, a cheltuit mult pe drumurile până la Constanța, iar acum pregătește și parastasul de un an al Alinei.

Sora mai mare a acesteia, Isabela, și-ar dori să-i facă un cavou pe care să sculpteze îngerași, dar acest vis stă încă sub semnul întrebării, costurile fiind foarte ridicate.

Eu trebuie să suport toate cheltuielile, pentru mormânt, pentru pomană, cine-mi plătește mie și drumurile? Sora ei, Isabela, care este în Anglia, vrea să facă din ciment la mormânt, să refacă numele, să-i pună îngerași la mormânt, costă cam 16.000 de lei”, ne-a mai spus mama Alinei, care trăiește din ajutor social, la care se mai adaugă alocația fiicei sale minore.

”Dacă eram o familie unită, poate nu se ajungea aici”

Paulina Anăcuță are încă întipărită în minte ultima discuție cu fiica sa, chiar dacă s-a scurs deja aproape un an de la acel moment.

Ultima dată, am vorbit cu ea de ziua mea, pe 3 august, m-a sunat să îmi spună la mulți ani. M-a întrebat ce fac, m-a întrebat de Nicoleta și mi-a spus că este obosită de la muncă. Eu am simțit-o că era supărată, dar nu a vrut să îmi spună nimic. I-a spus surorii ei din Anglia că Loredana îi făcea scandal.

Loredana a luat-o la mare, a încântat-o că face bani. Am avut încredere în ea, era o fată tăcută, nu o credeam în stare să facă așa ceva, stătea la câteva case de mine, la Bălești. Au fost la școală împreună. Alina stătea în gazdă la Vaslui și, înainte să plece la mare, a venit la mine să își lase hăinuțele. Era cu prietenul ei și cu Loredana când și-a adus bagajele”, a povestit mama Alinei

Ea crede că dacă situația lor familială ar fi fost alta, poate că tragedia din stațiunea Saturn nu ar mai fi avut loc.

”A fost rău cu fostul soț, dacă eram o familie unită, poate nu se ajungea aici. El nu muncea, era alcoolic, nu aducea bani pentru școala copiilor, nu aducea nimic. Am aproape trei ani de când am divorțat”, a mai spus femeia.

”Mi-a zis că nu poate să nu treacă să aprindă o candelă”

Alina visa ca, într-o bună zi să devină polițistă, iar profesorii săi o apreciau foarte mult. Știau că provine dintr-o familie dezorganizată și cu probleme financiare, de aceea au încercat să o sprijine. Așa a ajuns să fie ajutată de afaceristul vasluian Ionel Sandu, care a auzit despre situația ei de la directorul școlii unde adolescenta învăța și care a fost impresionat când tânăra a obținut cea mai mare notă din localitate la Evaluarea Națională. Afaceristul a decis s-o ajute lunar cu o sumă de bani.

”Mereu o întreba: «Alina, ai bani, ai de mâncare?». Vine la mormânt la ea și îi pune candele. Mi-a zis că nu poate să nu treacă să aprindă o candelă”, a povestit mama Alinei despre binefăcătorul fiicei sale.


CITEȘTE ȘI:

Loredana Atănăsoaie, tânăra care și-a OMORÂT cea mai bună prietenă și i-a ascuns trupul într-un geamantan, condamnată la 15 ani de închisoare

VIDEO | Au apărut primele imagini din noaptea crimei de la Mangalia. Cum a fost surprinsă Loredana, după ce și-a ucis prietena

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor