Cum l-a „cumpărat” Fănel Ignat pe TROMBONISTUL de la sindicate care se opune reorganizării Operei! GÂNDUL denunță dezinformarea sindicalistului

Publicat: 28 08. 2024, 08:00
Actualizat: 28 08. 2024, 09:30

Proiectul de Hotărâre de Guvern prin care Opera Națională București (ONB) se va transforma în Opera Națională Română suscită nu numai un interes firesc în lumea culturală, dar naște și jocuri murdare în interiorul instituției, jocuri în umbra cărora se găsește Fănel Ignat, fostul manager interimar. 

În urma dezvăluirilor făcute de Gândul, în exclusivitate, au ieșit la iveală informații halucinante, scrise pe „file de jurnal” – după ce a fost reclamat la Ministerul Culturii pentru hărțuire de amanta sa – chiar de Fănel Ignat, cu toate că acesta, inițial, a încercat să se delimiteze de acuzațiile pe care i le aducea amantei, la momentul 2020 – 2021.

  • Fănel Ignat, manager interimar al ONB, a fost demis de ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu în martie 2021. Ignat a câștigat procesul cu Ministerul Culturii și dorește să redevină manager al ONB, dar reorganizarea Operei – gândită printr-un proiect de Hotărâre de Guvern – i-ar da toate planurile peste cap.
  • La ONB, Fănel Ignat a fost considerat un manager care ar fi pus mai presus de interesele ONB propriile interese. (informații punctuale AICI)
  • Fănel Ignat s-a „autodenunțat” în „filele de jurnal” din care Gândul a prezentat extrase în exclusivitate, recunoscând nu numai că a „aranjat” un post pentru amanta sa, soprana Z.C., ci și că aceasta comanda și consuma droguri în sediul instituției de cultură.
  • În urma dezvăluirilor Gândul, Poliția Română s-a autosesizat și face, acum cercetări în legătură cu „dezvăluirile” notate de Fănel Ignat în respectivele „file de jurnal”. (alte detalii AICI)

Unul dintre adversarii declarați ai acestei reorganizări a Operei Naționale București este, potrivit surselor Gândul, Leonard Pădureț, cel etichetat drept „trombonistul lui Fănel Ignat”, lider de sindicat care ar fi rămas fără membri, ceea ce nu l-ar împiedica pe acesta să amenințe cu declanșarea unor ”manifestații de stradă”, chiar dacă ar putea fi singur la momentul respectiv.

Numai că Leonard Pădureț, mai afirmă sursele Gândul, trebuie să fie neapărat în „tabăra”lui Fănel Ignat, ex-managerul interimar al Operei, pentru că acesta din urmă a fost chiar binefăcătorul său.

La nivel sindical, la Opera Națională București se dă o adevărată bătălie, iar „adversarii” principali sunt Sindicatul FAIR-MediaSind și Sindicatul Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti, cel mai mare sindicat din ONB.

De altfel, reprezentanții Sindicatului Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti susțin că, în ultima perioadă, și-au dublat numărul de membri. În același timp, sindicatul condus de Leonard Pădureț s-ar confrunta cu plecări in corpore ale membrilor, ceea ce l-ar transforma deja pe „trombonistul lui Fănel Ignat” într-un lider de sindicat rămas doar cu numele și funcția.

Leonard Pădureț, trombonistul sindicalist

Despre trombonistul Leonard Pădureț și despre relația sa cu totul specială cu managerul interimar Fănel Ignat s-a scris și în urmă cu câțiva ani, dar Gândul prezintă alte informații, în exclusivitate.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, în exclusivitate, Leonard Pădureț era „șef partidă trombon” la Opera Națională, numai că, în luna iulie a anului 2005, și-a cerut suspendarea și a rămas doar sindicalist.

În data de 22 iulie 2005, Pădureț și-a cerut suspendarea din funcția de șef partidă trombon la ONB. În toată această perioadă a fost plătit de Sindicatul Operei Naționale din București. După nu mai puțin de 11 ani, Pădureț cere să revină pe funcție, iar Beatrice Rancea – directorul de atunci al Operei – aprobă această cerere după numai 2 zile, în data de 7 noiembrie 2016, iar Leonard Pădureț redevine «șef partidă trombon» la ONB.

În toată perioada în care nu a fost șef partidă trombon, trombonistul Leonard Pădureț nu a cântat în niciun concert.

Mai mult, tot Beatrice Rancea îi acordă lui Leonard Pădureț nivelul maxim al indemnizației de hrană, în data de 22 noiembrie 2016”, au declarat surse din ONB pentru Gândul, în exclusivitate.

Intră în scenă Fănel Ignat! Ce funcție i-a „pregătit” lui Pădureț

După ce a preluat funcția de manager interimar al ONB, Fănel Ignat a trecut la o acțiune rapidă, potrivit surselor Gândul, așa că l-a numit pe Leonard Pădureț, prin decizie managerială, șeful departamentului de implementare al programului de management – Compartiment Coordonare Implementare Proiect Management și Formare Profesională.

  • Începând cu acea dată, Leonard Pădureț ar fi fost plătit să conducă un departament fără obiect de activitate, deoarece Ignat Fănel era manager interimar și nu ar fi putut implementa un program de management.
  • În astfel de condiții privilegiate, spun sursele Gândul, „beneficiind de ajutorul esențial al lui Fănel Ignat, liderul sindical a fost remunerat cu aproximativ 7.000 lei lunar (net) fără a face absolut nimic în cadrul Operei Naționale București”.

Numai că, în acea perioadă, Leonard Pădureț putea fi descoperit – în permanență – în biroul așa-zisului „sindicat reprezentativ”, asigurându-se că întreg „colectivul” îl susține necondiționat pe managerul interimar Fănel Ignat.

Binefăcătorul lui Leonard Pădureț i-a întocmit acestuia și o fișă de post impresionantă. Trombonistul sindicalist ar fi trebuit să identifice măsuri de eficientizare a activității la ONB, să participe la elaborarea și implementarea procedurilor, pentru respectarea termenelor-limită și pentru realizarea obiectivelor stabilite de managerul interimar Fănel Ignat. 

În același timp, în data de 4 martie 2021, Fănel Ignat are grijă să întocmească o altă fișă de post pentru Leonard Pădureț, protejatul său, în aceeași lună martie fiind demis de la conducerea ONB de ministrul Culturii de la momentul respectiv, Bogdan Gheorghiu.

Fișa de posta conținea sarcini pe care Leonard Pădureț nici nu le-a îndeplinit vreodată, cum ar fi dezvoltarea strategiei Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical Ludovic Spiess, participarea la repetițiile și spectacolele din cadrul Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical Ludovic Spiess, rol de coordonare în colaborarea cu artiștii interpreț, realizarea – împreună cu managementul ONB – programului artistic de spetacole și concerte ale Studioului.

Fănel Ignat i-a făcut decizie și fisă de post, în anul 2018, pentru a-l salva pe Leonard Pădureț, pentru între 2016 – 2018 a stat în ilegalitate totală, fără să cânte ceva și neavând o acoperire legală”, au mai declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Aceleași surse au mai concluzionat că „lupta” pe care Leonard Pădureț o duce acum împotriva proiectului de HG pentru reorganizarea Operei nu ar fi altceva decât un „contraserviciu pe care îl face binefăcătorului său, Fănel Ignat”.

Leonard Pădureț a dezinformat Federația Internațională a Muzicienilor

După ce a declanșat „revoluția” pentru a se opune reorganizării Operei Naționale București (de fapt, cum arătam, nu-l deranjează noul proiect, ci faptul că protectorul său, Fănel Ignat, nu ar mai avea unde să se întoarcă), Leonard Pădureț – „trombonistul lui Fănel Ignat” – ar fi dezinformat și Federația Internațională a Muzicienilor, potrivit surselor Gândul.

Pădureț a prezentat reprezentanților acestei federații prestigioase o imagine „apocaliptică” a proiectului de reorganizare a ONB.

Informațiile pe care Pădureț le-a prezentat Federației Internaționale a Muzicienilor au fost trunchiate, iar aceștia s-au declarat șocați și au scris chiar președintelui Klaus Iohannis.

În scrisoarea transmisă se precizează că dizolvarea Operei Naționale București – ceea ce este o minciună, nu e vorba despre dizolvare – ar fi un dezastru cu consecințe groaznice pentru artiști, care și-ar putea pierde locurile de muncă, iar actul cultural ar avea de suferit.

Se cere intervenția de urgență a Președintelui României îm baza unor informații pe care le-a transmis Leonard Pădureț și, practic, fiind vorba despre dezinformarea Federației Internaționale a Muzicienilor”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Se înfiinţează Opera Română, denumită în continuare Opera, instituţie publică de spectacole şi concerte, de repertoriu, de importanţă naţională”

Hotărârea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Operei Române stabileşte, printre altele că  ”se înfiinţează Opera Română, denumită în continuare Opera, instituţie publică de spectacole şi concerte, de repertoriu, de importanţă naţională, având personalitate juridică, subordonată Ministerului Culturii, prin fuziunea prin contopire a Operei Naţionale Bucureşti şi a Centrului Naţional de Artă «Tinerimea Română», instituţii publice cu personalitate juridică, aflate în subordinea Ministerului Culturii, care se desfiinţează”.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a HG se aprobă prin ordin al ministrului culturii numărul de posturi, Regulamentul de organizare şi funcţionare şi structura organizatorică corespunzătoare pentru Opera Română precum şi statul de funcţii, se mai precizează în proiectul de HG.

De asemenea, „personalul existent în cadrul Operei Naţionale din Bucureşti şi Centrului Naţional de Artă «Tinerimea Română» se preia şi este încadrat în limita numărului maxim de posturi aprobat pentru Operă, beneficiind de drepturile salariale acordate, potrivit legii, pentru categoriile de funcţii din cadrul instituţiei publice, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii”, se mai arată în acest proiect.

Textul integral al proiectului de HG poate fi consultat AICI

Cine deține informații despre acest subiect ne poate scrie pe adresa online@gandul.ro


CITEȘTE ȘI:

Kindred Spirits Orchestra, concert de excepție la Toronto, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga

Alfred Bulai, cercetat PENAL, după ce mai multe studente l-au acuzat de hărțuire sexuală

UPDATE | Percheziții la SNSPA, în dosarul în care Alfred BULAI este acuzat de agresiune sexuală. Cristian Pîrvulescu va fi audiat ca martor

EXCLUSIV VIDEO | Dirijorul Daniel Jinga: „Datorită muncii mamei mele în străinătate, am putut studia”