„Delta” de la Mărăcineni a luat VIAȚA unui copil de 13 ani! Cine este responsabil de TRAGEDIE?! Excavări haotice au creat gropi de 6-7 metri adâncime în albia Buzăului

„Delta” de la Mărăcineni a luat VIAȚA unui copil de 13 ani! Cine este responsabil de TRAGEDIE?! Excavări haotice au creat gropi de 6-7 metri adâncime în albia Buzăului
Publicat: 26/08/2024, 08:00

Un copil de 13 ani a murit înecat după ce a mers la scăldat, alături de prietenii săi, într-o zonă unde avuseseră loc lucrări efectuate într-o balastieră. Tragedia s-a petrecut în județul Buzău, iar acuzațiile se îndreaptă către un cunoscut om de afaceri din zonă. Acesta este administratorul firmei care ar fi executat „lucrări neconforme” de extragere a balastului și nu ar fi respectat prevederile legii referitoare la activitatea balastierelor.

David, băiatul de 13 ani care a vrut să se bucure de o zi de scăldat, și-a pierdut viața în apele râului Buzău, pe raza comunei Mărăcineni.

  • Acolo, au rămas gropi foarte adânci după excavări, iar zona nu ar fi fost semnalizată corespunzător.
  • Niciun panou nu avertiza asupra pericolului iminent, iar băiatul de 13 ani s-a aruncat în apele râului și nu a mai ieșit la suprafață.

„După aproximativ 4 ore de căutări, copilul în vârstă de 13 ani a fost identificat inconștient, fiindu-i aplicate manevre de resuscitare, conform protocolului. În urma acestora, minorul a fost declarat decedat”, a declarat Vlăduț Pîrvu, de la ISU Buzău.

„Delta” de la Mărăcineni a luat viața unui copil de 13 ani!

Excavări neconforme în albia râului Buzău făcute de SC Rio Agremar SRL?

Tragedia de pe raza comunei Mărăcineni a adus din nou în atenție pericolul pe care îl reprezintă exploatarea neconformă a balastierelor, cu atât mai mult cu cât, cu doar o lună în urmă, un tată și fetița sa și-au pierdut viața în apele râului Buzău, tot într-o zonă unde fuseseră efectuate excavări.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de Gândul, tragedia în urma căreia a murit înecat un copil de 13 ani a survenit pe fondul unor nereguli în lanț.

Ar fi vorba, precizează sursele Gândul, despre excavări neconforme în albia râului Buzău de către SC Rio Agremar SRL administrată de către Emilian Sandu.

Omul de afaceri Emilian Sandu

Afaceristul Emilian Sandu este considerat unul dintre cei mai importanți operatori economici din domeniul reciclării materialelor refolosibile la nivel național.

Firma SC Rio Agremar SRL a fost înființată în anul 2012 și are ca obiect de activitate „extracția pietrișului si nisipului; extracția argilei și caolinului”.

  • În anul 2023, firma administrată de Emilian Sandu a avut o cifră de afaceri – potrivit risco.ro – de 4.161.199 RON, un profit net de 395.074 RON și 14 angajați.
  • În 2021 și 2022, firma SC Rio Agremar SRL se aflase pe pierdere, potrivit aceleiași surse.

Tragedia de pe raza comunei Mărăcineni din județul Buzău a adus din nou în atenție pericolul pe care îl reprezintă exploatarea neconformă a balastierelor

Omul de afaceri Emilian Sandu deține și firma SC MSD COM SRL, firmă de colectare și reciclare deșeuri în Buzău.

„În urma săpăturilor haotice realizate de SC Rio Agremar SRL, au rămas foarte multe gropi, cu o adâncime de peste 6-7 metri”

Sursele Gândul spun că firma SC Rio Agremar SRL, deținută de afaceristul Emilian Sandu, ar fi executat „lucrări haotice”, iar gropile rămase în urma excavărilor au o adâncime de aproape 7 metri, în zonă creându-se o adevărată ”Deltă”

Copiii vin să se scalde în acele gropi, dar sunt curenți foarte puternici, iar săpăturile nu au fost semnalizate corespunzător. În același timp, firma SC Rio Agremar SRL nu ar avea niciun sistem de canalizare, ceea ce face ca apa utilizată în procesul tehnic să fie deversată chiar în zona de protecție a râului Buzău, iar digul a început să se erodeze.

Copiii vin să se scalde în acele gropi, dar sunt curenți foarte puternici, iar săpăturile nu au fost semnalizate corespunzător

În urma săpăturilor haotice realizate de SC Rio Agremar SRL, au rămas foarte multe gropi, cu o adâncime de peste 6,7 metri. În aceste zone unde copiii vin la scăldat, curenții sunt foarte puternici.

Din nefericire, aceste săpături nesemnalizate corespunzător, așa cum prevede legea, au dus la tragedia în urma căreia un copil de 13 ani și-a pierdut viața.

Firma SC Rio Agremar SRL nu are canalizare, iar toată apa folosită în procesul tehnic de către balastieră este deversată în zona digului de protecție a râului Buzău, el începând să erodeze în unele locuri”, au avertizat sursele Gândul, în exclusivitate.

Surse Gândul: „În urma săpăturilor haotice realizate de SC Rio Agremar SRL, au rămas foarte multe gropi, cu o adâncime de peste 6-7 metri ”

CNAIR: “Amplasarea unei balastiere este interzisă în zona podurilor”

Potrivit normelor privind amplasarea şi exploatarea balastierelor din zona drumurilor şi a podurilor, emise de fosta CNADNR, acum Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), „amplasarea unei balastiere este interzisă în zona podurilor, la minimum 1 km în amonte şi la minimum 2 km în aval”.

„Exploatarea balastierelor se va realiza astfel încât să nu afecteze buna desfăşurare a fluenţei traficului şi siguranţa circulaţiei pe drumurile şi podurile existente”, se mai precizează în aceleași norme.

  • Exploatarea neraţională, nerespectarea distanţei minime dintre incinta balastierei şi traseul drumului pot conduce la fenomene de degradare sau la surpări ale corpului drumului, punând în pericol siguranţa circulaţiei.
  • Pentru evitarea efectelor negative asupra traficului ce se desfăşoară pe drumul din vecinătatea balastierei, sunt necesare măsuri atât pentru protecţia tuturor categoriilor de vehicule de pe drum, cât şi pentru protecţia versanţilor şi a malurilor cursurilor de apă.
  • Se interzic extragerea produselor de balastieră şi amenajarea de staţii de sortare din albia râurilor la distanţă mai mică de 1 km în amonte, respectiv 2 km în aval de poduri.
„Exploatarea neraţională, nerespectarea distanţei minime dintre incinta balastierei şi traseul drumului pot conduce la fenomene de degradare sau la surpări ale corpului drumului”

”În cazul exploatărilor în terasă, în zona menţionată mai sus, se interzice ca exploatarea să se apropie la mai puţin de 100 m de limita albiei majore. În cazul unor balastiere situate în apropierea unor zone locuite sau în apropierea unor drumuri cu circulaţie intensă, se vor adopta soluţii moderne, eficiente şi estetice de protejare a zonei”, se mai arată în normele privind amplasarea şi exploatarea balastierelor din zona drumurilor şi a podurilor, emise de fosta CNADNR, acum Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

  • Pentru reducerea efectelor negative cauzate de fenomenul de afuiere care apare datorită exploatării necorespunzătoare a balastierei, sunt necesare lucrări de apărare care vor avea la bază studii şi proiecte legal aprobate.
  • Pentru diminuarea fenomenului de afuiere, la pilele podului din amonte se prevăd praguri de fund.
  • Acestea se proiectează pe toată lăţimea albiei, de la un mal la altul, având coronamentul mai ridicat către maluri decât spre firul apei, pentru a permite scurgerea apelor la niveluri mici.
  • Coronamentul pragurilor de fund se va proiecta, în general, la nivelul fundului albiei proiectate.

„Pentru a nu se produce erodarea digului la deversarea lui de către apele de viitură, taluzul dinspre mal va fi prevăzut cu o pantă mică”, se mai arată în aceleași norme, dar astfel de prevederi par a fi fost trecute cu vederea de firma SC Rio Agremar SRL, administrată de omul de afaceri Emilian Nicu Sandu, iar un copil de 13 ani și-a pierdut viața.


CITEȘTE ȘI:

Cine vrea să pună mâna pe Opera Română?! Fostul director Fănel Ignat s-a „AUTODENUNȚAT”: bătaie între amantă și soție în biroul său + a tăinuit consumul de DROGURI în faimoasa instituție?!

Cazul „Bulai” se extinde la Conservator! Ex-directorul Operei i-a fost PROFESOR sopranei care l-a acuzat de hărțuire + a ”denunțat-o” că SE DROGA la repetiții și pe scenă

„BARONUL” Iulian Dumitrescu „a căzut pe tehnică”. Ce au descoperit procurorii DNA după clonarea și decodarea telefoanelor ridicate la percheziții

„Caracatița financiară” a lui Iulian Dumitrescu. 40 de FIRME ar fi fost conduse de „Baron” prin apropiații săi, mega-afaceri cu parcuri fotovoltaice

Afaceristul Dan Grigoriu le-a spus procurorilor că informațiile primite de la polițistul Andrica l-au avantajat: „Știam ce urma să facă adversarul”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Andreea Bălan a ÎNCĂLCAT legea ziua, în amiaza mare! Noi avem dovada FOTO, ipostaza nedemnă...
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Rezultate Bac 2024, sesiunea de toamnă. Edu.ro afișează notele la probele scrise
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Ce se dă de pomană de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 29 august 2024
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Întoarcerea în scuar: Cum se virează corect la stânga, cine are prioritate?
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Pierzi banii de la stat. Este obligatoriu să aștepți 120 de zile
Noi schimbări la Facebook şi Instagram. Toți utilizatorii sunt afectați
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Avocata Carmen Obârșanu, despre dosarul uitat al morții lui Petrică Mîțu Stoian: "Cum poți spune...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Fostul selecţioner al României, Christoph Daum, a pierdut lupta cu cancerul