Elevul care și-a ÎNJUNGHIAT profesoara de japoneză avea ”gânduri negre” și un plan ”grandios”. Voia să ucidă ca să vadă „viața grea, fără fericire”

În luna aprilie a anului 2023, un elev în vârstă de 17 ani, de la Colegiul „Ion Creangă” din București, și-a înjunghiat în gât profesoara de limbă japoneză. Adolescentul a fost găsit vinovat pentru tentativă la omor calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și port fără drept de obiecte periculoase.

Din fericire, profesoara nu a fost grav rănită, dar elevul a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor și ulterior condamnat.

Gândul prezintă, în exclusivitate, detaliile pe care le-a oferit anchetatorilor chiar prietenul elevului care și-a înjunghiat profesoara de limba japoneză, acesta dezvăluind că Y.E. voia ca femeia să fie ucisă pentru că dorea să vadă cum este «viața grea, fără fericire»”

  • Profesoara Raluca Puchean a fost atacată cu un cuțit, în timpul orei, în timp ce împărțea foi pentru a da elevilor o lucrare de control.
  • Elevul a atacat-o cu un briceag, iar femeia a avut o plagă superficială, care a necesitat sutură. Potrivit declarațiilor date de medicii de la Spitalul Universitar, profesoara de japonează nu a avut nevoie de internare.
  • Ideea i-a revenit în minte în aprilie, după ce profesoara de japoneză, pe care unii elevi o considerau excesiv de severă, a anunțat că le dă lucrare de control, iar colegii lui au discutat pe un grup de WhatsApp că s-ar bucura dacă femeia ar păți ceva rău.
  • După două luni de arest preventiv, Y.E. a fost plasat în arest la domiciliu.
  • În luna iunie a acestui an, tânărul a fost condamnat de magistrații Tribunalului București, la șapte ani de detenție într-un centru de reeducare.

Judecătorii au decis și că elevul trebuie să-i plătească victimei daune în valoare de 50.000 de euro. Dosarul elevului se află la Curtea de Apel București (CAB) din data de 31 iulie, iar judecata apelului va începe în 5 septembrie 2024.

În data de 14 august 2024, CAB i-a permis lui Y.E. să iasă din arestul la domiciliu pentru câteva ore, pentru a merge la o clinică specializată în psihoterapie.

„Încuviințează părăsirea domiciliului de către inculpatul (…) pentru prezentarea la sediul clinicii stomatologice (…), în datele de 26.08.2024, orele 16.00-18.45, 27.08.2024 orele 09.30-12-00 și 28.08.2024, orele 15.00-18.00 la sediul clinicii (…) în data de 16.08.2024, orele 12.30-16.30 la sediul clinicii (…) în data de 16.08.2024, orele 12.30-16.30”, au decis magistrații CAB.

Vă avertizăm că urmează informații care vă pot afecta emoțional!

„Inculpatul i-a spus martorului că vrea să facă acest gest «grandios» pentru a vedea reacția colegilor”

Unul dintre colegii elevului Y.E. a făcut declarații absolut surprinzătoare în fața anchetatorilor, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de Gândul.

Potrivit acestuia, Y.E. i-a dezvăluit că ar vrea să o omoare pe profesoara de limba japoneză „întrucât tot colectivul clasei era deranjat de metodele de predare și de atitudinea acesteia”.

Martorul i-a spus că nu este normal să facă așa ceva, că nu este atât de rea și că nicio persoană nu merită așa ceva.

Inculpatul i-a spus martorului că vrea să facă acest gest «grandios» pentru a vedea reacția colegilor.

Martorul nu a crezut că inculpatul poate fi capabil să facă această faptă, considerând că spune aceste lucruri doar pentru a atrage atenția. (…)”, au scris procurorii în rechizitoriul dosarului trimis instanței.

În data de 3 aprilie 2024, profesoara de limba japoneză și-a anunțat elevii că urmează să dea un test, iar aceștia și-au exprimat nemulțumirea în discuțiile purtate pe WhatsApp, considerându-se „pedepsiți”. În timpul acestor discuții, elevul care a înjunghiat-o cu un briceag pe profesoară a intervenit și a întrebat: „Ce-ar fi dacă aș omorî-o?”

Colegii inculpatului au dezaprobat propunerea acestuia, spunând că nu este cazul să facă așa ceva”, se mai arată în rechizitoriul din care Gândul prezintă extrase în exclusivitate.

„Ar putea să o ucidă când este la catedră, cu spatele la el, iar ulterior ar fi urmat să scrie pe tablă o poezie cu sângele său”

Potrivit informațiilor care au fost obținute în timpul anchetei, martorul a fost întrebat de elevul care și-a înjunghiat profesoara – tot prin mesaje pe WhatsApp – dacă este cazul „să o facă”, iar acesta a înțeles din discuție că expresia reprezenta intenția de a o ucide pe profesoara de limba japoneză.

Martorul a încercat să îl convingă pe inculpat să renunțe la planul său și că își va distruge viața, însă inculpatul părea destul de hotărât și susținea că va primi o pedeapsă de cel mult 3 ani de închisoare, în acest sens trimițându-i mai multe articole în engleză ce păreau a fi din Codul Penal”, rezultă din datele prezentate de procurori în rechizitoriu.

În aceeași zi, în jurul orei 12:30, martorul a fost sunat de un alt coleg și astfel a aflat că Y.E. a înjunghiat-o în gât pe profesoara de limba japoneză.

Din declarația martorului mai rezultă că, în luna martie, inculpatul i-a prezentat și mai multe metode prin care ar putea să o ucidă pe profesoara de japoneză, respectiv prin otrăvire sau prin înjunghiere, detaliind chiar că ar putea să o ucidă când este la catedră, cu spatele la el, iar ulterior ar fi urmat să scrie pe tablă o poezie cu sângele său”, au mai notat procurorii în rechizitoriu, care cuprinde și capturi ale acestor discuții pe WhatsApp.

Martorul a mai declarat în fața anchetatorilor că a încercat în repetate rânduri să îl facă pe Y.E. să renunțe la planul său și chiar înainte de înjunghierea profesoarei i-a tranmis mesaje prin care a încercat să evite gestul extrem.

Lasă dracului treaba asta, stai, boss, potolit, nu primești, boss, doar 3 ani sau poate că da, dar după o să treci prin terapii și reabilitări, să te îndoape cu pastile”, „boule, vezi că sunt mai mult de 3 ani, că ai discernământ”, „mai e și cu premeditare”, „nici nu știu cum poți să crezi tu că e o idee bună”, au fost cîteva dintre mesaje.

Totuși, în ciuda mesajelor primite, elevul Y.E. i-a transmis colegului și prietenului său că „asta îmi dă un scop” și i-a repetat că vrea să vadă cum e „viața grea, fără fericire”.

Mă gândeam fie să o omor, fie să o rănesc grav

În fața anchetatorilor, elevul a declarat că gestul său extrem a survenit în contextul în care profesoara de japoneză revenise un „subiect” în timpul discuțiilor pe care le purta cu colegii săi.

Elevul a mai spus că, în dimineața zilei de 5 aprilie 2023, a luat decizia de a îi face „ceva rău” profesoarei, dar planul său a fost acela de a îi provoca doar o „rană cât se poate de neînsemnată”.

„În urma discuțiilor purtate cu colegii, în care aceștia spuneau că ar fi bine să i se întâmple ceva profesoarei, astfel încât să nu mai dea testul, ideea mi-a revenit din nou și mi-a copleșit complet psihicul.

Această ultimă discuție între colegii mei a avut loc ieri, în data de 04.04.2023, în clasă, iar eu nu am participat la această discuție. Astăzi de dimineață, am luat hotărârea să îi fac ceva rău profesoarei de japoneză.

Deși la început voiam să îi provoc răni grave, pe parcursul trecerii timpului, am luat decizia de a îi provoca o rană cât se poate de neînsemnată, în același timp rezervându-mi o sentință îndestulătoare”, a spus Y.E. în fața procurorilor, în ziua incidentului.

În același timp, Y.E. a declarat în fața anchetatorilor că le-ar fi spus colegilor ce are de gând să facă, numai că nimeni nu a încercat să-l oprească și chiar ar fi fost încurajat.

Atunci când am plecat de acasă în această dimineață și aveam cele mai negre gânduri despre doamna profesoară, am vrut să comunic colegilor cum ar fi să o omor. Aceștia mi-au răspuns că ar fi ceva, m-au întrebat despre modul în care aș vrea să o omor, deși eu mă așteptam ca aceștia să mă oprească. Mă gândeam fie să o omor, fie să o rănesc grav”, le-a mai spus elevul anchetatorilor.


CITEȘTE ȘI:

Elevul de la „Creangă” care și-a tăiat la gât profesoara de japoneză plănuia să mai OMOARE un profesor. Colegii de clasă urmau să-i fie complici

Elevul eminent de la Colegiul „Ion Creangă” care și-a înjunghiat profesoara de japoneză, ABUZAT sexual în arest. „Am crezut că asta merit să pățesc!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cele două mari categorii de pensionari care ies pe minus la recalculare. Explicațiile ministrului Muncii
Am aflat pe cine suspectează Ilie Năstase că este amantul Ioanei. E un milionar român
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Safari cu urși pe Transfăgărășan, noua ofertă din cataloagele agențiilor de turism. Cât costă periculoasa...
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai...
Peripețiile unui danez care, ajuns în Rusia, a fost luat la armată, obligat să bea...
Imagini INCENDIARE! Raluca Bădulescu şi Ema Karter, duo de excepţie: „S-au încins spiritele…” Şi-au făcut...
S-a speriat când a primit decizia de recalculare: „De unde dau banii înapoi?” Suma ireală...
Vremea 26 august – 23 septembrie 2024. Început de toamnă cu temperaturi de vară; continuă...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
RO-Alert în Tulcea: Un mesaj de avertizare a fost emis după identificarea unor drone care...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Cum se traversează CORECT când există refugiu? Cine are prioritate?
Cinci cadavre ale celor dispăruţi în naufragiul iahtului Bayesian au fost identificate. Trupul neînsufleţit al...
TRĂIM sau nu într-o SIMULARE? Mai mulți FIZICIENI dau VERDICTUL!
Devine obligatoriu de montat din nou la mașini. UE a dat ordin. Șoferii n-au de...
Un desert unic pe gustul celor mici. Rețetă de prăjitură cu ciocolată în stil american
Un bărbat a interzis părinților săi să mai stea singuri cu nepoata lor, după ce...
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii...
VIDEO Emilia Ghinescu vorbește despre vremurile grele din viața sa: „Eram singură și au fost...
Horoscop de weekend, 24-25 august 2024: O oportunitate extraordinară le va ambiționa pe Fecioare să...
BANCUL ZILEI. Profesorul, enervat la culme: - Ce pune, mă Bulă, tac-tu pe ouă?
Cât au economisit românii în prima parte a acestui an?