Cine este ”săgeata” prin care firma din Italia, BLOCATĂ pentru „conexiuni” cu Cosa Nostra, încearcă să acapareze licitațiile din România

Cine este ”săgeata” prin care firma din Italia, BLOCATĂ pentru „conexiuni” cu Cosa Nostra, încearcă să acapareze licitațiile din România
Publicat: 31/05/2024, 08:00

Afaceristul Ion Leu din Buzău a fost condamnat, în primă instanță, la 7 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Decizia magistraților, care a venit după mai bine de doi ani de judecată, nu este definitivă, iar omul de afaceri – poreclit „Balamuc” – a declarat deja apel, la fel și firmele sale.

Ion Leu a fost trimis în judecată în anul 2021, procurorii acuzându-l că a prejudiciat statul cu peste 2 milioane de euro. Acesta susține însă că este nevinovat și că la mijloc se află un dosar întocmit la intervențiile „rivalilor” din Buzău.

Gândul prezintă, în exclusivitate, o altă informație-șoc, omul de afaceri buzoian fiind, potrivit surselor, o altă „săgeată” a unei controversate firme din Italia – Consorzio Stabile EBG Group -, acuzată că are conexiuni cu Cosa Nostra, temuta mafie siciliană.

Ion Leu este celebru în Buzău, fiind unul dintre cei mai prosperi afaceriști ai momentului, și administrează mai multe firme care derulează lucrări cu autoritățile publice, printre care Leu Prod Com SRL, Leu DistriCom SRL și Leu AquaCultură SRL, toate din localitatea Cernătești, județul Buzău.

Sentința dată de magistrații Tribunalului Buzău menționează și interzicerea exercitării unor drepturi ale lui Ion Leu, respectiv dreptul de a fi ales în funcții publice sau de a administra societăți comerciale, pe o durată de trei ani după executarea pedepsei principale.

  • Omul de afaceri Ion Leu se ocupă, pe lângă partea de construcții, asfaltări etc., și cu comercializarea alcoolului.
  • În luna aprilie a acestui an, Ion Leu a fost implicat și în scandalul de la Primăria Cochirleanca, localitate din Buzău unde primarul Nicolae Stancu, viceprimarul Enache Dumitru și un salariat al instituției sunt acuzați într-un dosar care vizează gestionarea defectuoasă a deșeurilor și a apelor uzate din comună. (mai multe detalii AICI)
  • Tribunalul Buzău a dispus și măsuri asiguratorii asupra bunurilor omului de afaceri Ion Leu, pentru a acoperi datoriile către Direcția Generală a Finanțelor Publice. Este vorba despre terenuri, imobile și echipamente industriale, toate în valoare de mai multe milioane de lei.
  • Instanța a impus, totodată, și plata unor sume considerabile către stat, însumând aproximativ 2,6 milioane de lei. Sumele reprezintă taxe și accize neplătite, plus dobânzile aferente.

„Tip soluție: Condamnare fără acord de recunoaştere. Soluția pe scurt: (…) Condamnă pe inculpatul Leu Ion la 7 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi aplică pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, g C.pen. (de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat , dreptul de a desfăşura o activitate de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii) pe o durată de 3 ani, pedeapsă ce se execută după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”, au decis magistrații de la Tribunalul Buzău, în data de 14 mai 2024, sentința nefiind definitivă.

Și afaceristul Ion Leu ar fi beneficiat de controversata „expertiză” oferită de Consorzio Stabile EBG Group

Consorzio Stabile EBG Group este prezentă de mai mulți ani pe piața din România și „joacă” tare. Italienii susțin că au o experiență bogată și că oferă „expertiză” firmelor interesate, dar din informațiile dezvăluite de sursele Gândul reiese că, de fapt, „vând niște hârtii drept experiență similară contra unui comision frumușel”.

În România, cel puțin deocamdată, italienilor le-a mers bine până s-a aflat cine sunt și au început să fie excluși de la licitații, din aceleași motive ca și în Italia.

Potrivit surselor Gândul, una dintre aceste „săgeți” ale Consorzio Stabile EBG Group ar fi chiar afaceristul Ion Leu din Buzău, acesta fiind unul dintre beneficiarii atât de lăudatei „expertize” oferite de italieni.

În România, italienii par experți, în Italia au fost luați la ochi de procurorii anticorupție de mai mult timp, fiind blocați la licitații după ce au apărut acuzații legate de conexiunile cu Cosa Nostra.

Mai nou au început să fie excluși de la mai multe licitații și în România, după ce s-a aflat cine sunt și cu ce se ocupă în Italia.

Faptul că numele afaceristului buzoian Ion Leu este menționat pe relația cu Consorzio Stabile EBG Group nu trebuie trecut cu vederea, este încă un semn că italienii se focusează din ce în ce mai mult pe România, după ce nu mai au acces la licitațiile din Italia, acolo unde au semnul interzis la licitațiile organizate de stat”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Afacerea „Cochirleanca” și implicarea lui Ion Leu. Una dintre firmele afaceristului, fără autorizație pentru asfaltări

În scandalul din comuna buzoiană Cochirleanca, numele lui Ion Leu a apărut pe „afiș” pentru că acesta a semnat două contracte cu primăria condusă de Nicolae Stancu, edilul din localitate.

Era vorba despre lucrări de asfaltare între UAT Cochirleanca și SC LEU AQUACULTURA SRL, una dintre firmele administrate de afaceristul Ion Leu, numai că această firmă a sa nu deținea autorizația necesară pentru aceste construcții.

  • În consecință, alături de primarul Nicolae Stancu, a fost trimis în judecată și omul de afaceri Leu Ion, ambii fiind acuzați de asfaltarea ilegală a mai multor străzi din comuna Cochirleanca, a notat stiridinsursebuzau.ro.
  • De altfel, Nicolae Stancu – care candidează pentru un nou mandat la Primăria Cochirleanca – a fost condamnat recent cu amânarea executării pedepsei pentru că ar fi asfaltat mai multe drumuri comunale fără a mai aştepta autorizaţiile necesare pentru desfăşurarea lucrărilor.

Conform hotărârii judecătorești pronunțate la data de 29 ianuarie 2024, Nicolae Stancu a fost condamnat la o amendă penală în valoare de 18.000 de lei, echivalentul a 180 de zile, cu suma de 100 de lei pe zi. Sentința a fost emisă în baza articolului 341 alineatul (1) din Codul Penal, cu aplicarea articolului 35 alineatul (1) din același cod. (alte informații AICI)

Între UAT Cochirleanca și SC LEU AQUACULTURA SRL, administrată de Ion Leu, se duce deja un „război” lung în instanță, încă din anul 2022, fiind bifate amânări după amânări, iar magistrații au fixat un nou termen de judecată, în data de 20 noiembrie 2024.

Asocierile „mafiote” ale bossului Consorzio Stabile în Italia. Zero profit și zero angajați în România, dar sunt câștigate licitații!

Consorzio Stabile EBG Group face parte din rețeaua de consorții gestionate sau atribuite controversatului afacerist Nicola Messina, un inginer rezident în Padova, pe care prefecturile din Bologna și Padova îl consideră „manevrat” de mafie.

  • În anul 2020, ca urmare a unor astfel de acuzații de legături cu Mafia, Consorzio Stabile EBG Group a pierdut un contract de aproape un milion de euro, după ce o altă firmă, Azienda Zero, a contestat o licitație controversată. Având „interdicție antimafia”, Consorzio Stabile EBG Group a fost eliminată. De altfel, această firmă a familiei Messina a pierdut și două contracte în Treviso – pentru întreținerea spațiilor verzi de la Spitalul Castelfranco și pentru extinderea școlii primare Don Milani din San Zeno -, acuzațiile fiind la fel de grave, de conexiuni cu Mafia.
  • În anul 2021, Consorzio Stabile EBG Group a primit o interdicție din partea Primăriei Bologna, tocmai pentru presupuse „asocieri mafiote”.

În ultimii ani, Consorzio Stabile EBG Group – sucursala București  nu are nici măcar un singur angajat. (mai multe informații AICI)

„De fapt, nu îți trebuie angajați când vinzi doar hârtii, fără a lucra ceva”, au mai declarat sursele Gândul.

Mai mult, profitul pe anul 2022 al firmei a fost de 64.769 de lei! (mai multe informații AICI)

Consorzio Stabile EBG Group, de fapt, după cum reiese din informațiile obținute de Gândul în exclusivitate, „nu lucrează absolut nimic la lucrările la care participă”.

„Contribuie doar cu hârtii pentru calificare, atât și nimic mai mult”, au declarat sursele Gândul.

Cum semnele de întrebare sunt numeroase, iar întregul context în care apare Consorzio Stabile EBG Group este unul extrem de controversat, Gândul va investiga, în continuare, acest subiect, pentru a prezenta și conținutul misterioaselor „hârtii de calificare” cu care contribuie Consorzio Stabile EBG Group la lucrările obținute în urma licitațiilor pe care le câștigă în România, în pofida faptului că în Italia este blocată și acuzată de conexiuni cu Cosa Nostra.


CITEȘTE ȘI:

Nicușor Dan, încă o GOGOAȘĂ ELECTORALĂ: „Reconstrucția stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ” / Avocat: „Minte! A distrus regulamentele de urbanism”

Nicușor Dan, pus la colț în CGMB pentru că plătește din bani publici AMENZI primite ca persoană fizică. Avocat: „Minte consilierii și opinia publică”

Spionul Rusiei, AGENT ELECTORAL pentru Iulian Dumitrescu și Bogdan Nica: „Alex Piscan îi făcea campanie Baronului Lamborghini”

Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, sub CONTROL JUDICIAR pe cauțiune, după 15 ore de audieri

Filă neprețuită de istorie românească! A fost DESCOPERIT un Tetraevangheliar scris în perioada domniei lui Ștefan cel Mare

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Incendiu violent seara trecută în București! Trei persoane au ajuns la spital după ce flăcările...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Adio, maestre! Românii îşi iau adio de la o legendă a filmului. A murit acum
Un desert ieșit din comun. Spaghete de înghețată
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
De ce a fost amânantă înmormântarea actriței Ileana Stana Ionescu: ”Nu știm când va avea...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Motivul pentru care Rusia și-a bombardat propriul teritoriu de zeci de ori într-un singur an
×