EXCLUSIV | Foștii șefi ISU care au permis funcționarea pensiunii Ferma Dacilor, scoși BASMA CURATĂ de același magistrat militar, în 10 dosare „grele”

EXCLUSIV | Foștii șefi ISU care au permis funcționarea pensiunii Ferma Dacilor, scoși BASMA CURATĂ de același magistrat militar, în 10 dosare „grele”
Colonelul Mihai Drăgan și locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru, foștii șefi ISU Prahova
Publicat: 11/01/2024, 07:00

În vreme ce Cornel Dinicu – patronul pensiunii Ferma Dacilor, complexul unde opt oameni au fost mistuiți de flăcări – se află în arest preventiv, de la Secția Militară a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) ies la suprafață noi cazuri în care un magistrat militar ar fi „închis ochii” la activitățile cu puternic iz penal ale celor doi foști șefi ai ISU Prahova –  locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru și colonelul Mihai Drăgan, acum pensionați pe motive medicale -, în „mandatul” cărora Ferma Dacilor a funcționat nelegal.

Gândul va prezenta pe parcursul a încă două episoade – dezvăluirile spectaculoase din prima parte pot fi parcurse AICI – partea nevăzută a unui dosar bazat pe informații și note informative în care îi fuseseră aduse la cunoștința respectivului magistrat militar nu mai puțin de 10 cazuri, fiecare dintre ele abordând „mutări” cu iz penal, în care protagoniști ar fi fost cei doi foști șefi ISU, Tiberiu Elisei Dumitru și Mihai Drăgan.

Ca un scurt preambul, trebuie spus că în scenariu este vorba despre fapte mărunte, cu sume relativ modice, care nu ar fi trebuit să trezească suspiciuni, dar repetate foarte des de-a lungul timpului timp și care argumentează, în sens negativ, perseverența celor doi foști șefi, Drăgan și Dumitru, în a „fenta” legea.

  • În sens invers, din punct de vedere temporal, în raport cu documentele răsfoite și analizate de Gândul, în exclusivitate națională, magistratul militar a… clasat tot ce i s-a adus la cunoștință.
  • Acesta a motivat, sec, „lipsa de probe”, dar fără a explica în ce a constat ancheta penală efectivă, raportată la informațiile senzaționale pe care le-a avut la îndemână.

„Surprizele” au apărut încă de la primul dosar despre care Gândul a obținut informații, caz în care magistratul militar motiva că trebuie să claseze dosarul, din cauză că probele pe care le-a analizat sunt doar declarațiile celor doi potențiali făptuitori.

Decizia de clasare în acel caz, care cuprindea și o situație petrecută chiar la pensiunea Ferma Dacilor, a fost „întoarsă” la cererea procurorului-șef al DNA, Marius Voineag, cel care a cerut, tranșant, cercetarea amănunțită a faptelor presupus comise de căpitanul Chelba și fostul șef ISU Prahova, Elisei Dumitru.

Dosar „uitat” în sertarul magistratului militar

În data de 26 mai 2023, magistratul militar respectiv clasa integral dosarul deschis în anul 2020. Dosarul fusese deschis prin sesizare din oficiu de către Secția Militară a DNA și a ajuns, spre cercetare, analiză și rezoluție finală, tocmai la acest magistrat.

În dosarul din anul 2020 au fost vizați „colonelul Mihai Drăgan, la data faptelor inspector șef al ISU «Șerban Cantacuzino» al județului Prahova și locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru, la data faptelor prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Șerban Cantacuzino» județului Prahova”.

Cauza a fost înregistrată sub nr. 42/P/2020, la data de 11.06.2020., iar colonelul Mihai Drăgan și locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru erau acuzați de procurorii anticorupție de „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prcv. de art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal”.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, în exclusivitate, ancheta – care se anunța a fi una de proporții – a vizat intervenții ale celor doi șefi ISU în activitatea subordonaților, respectiv „în sensul de a solicita acestora de a nu lua acele măsuri contravenționale impuse de lege urmare efectuării activităților de control la obiective, agenți economici, de pe raza de competență, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, respectiv al obținerii unor sponsorizări pentru Asociația «Salvatorii Prahoveni», în condițiile exercitării necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu de către inspectorii de prevenire, la momentul controalelor efectuate de linia securității la incendiu”.

Gândul prezintă – în această a doua parte a dezvăluirilor care îi vizează pe  colonelul Mihai Drăgan și locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru (prima parte AICI) – primele 5 situații în care un magistrat militar a primit detalii pe linie informativă, dar față de care – atenție, după 2 ani! – nu a reușit, surprinzător, să identifice nicio probă în baza căreia să formuleze acuzații oficiale față de cei doi.

Control ISU Prahova, la o companie-sponsor, doar sub „supravegherea” col. Mihai Drăgan și a lt-col. Tiberiu Elisei Dumitru

În cursul anului 2019, procurorii anticorupție au stabilit că una dintre cele mai mari companii din județul Prahova ar fi dat curs solicitărilor colonelului Mihai Drăgan și locotenent-colonelului Tiberiu Elisei Dumitru, oferind sponsorizări în bani și produse Asociației „Salvatorii Prahoveni”, care funcționează pe lângă Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova.

  • La data de 14 iunie 2019, potrivit documentelor intrate în posesia Gândul, locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru a obținut de la șeful Serviciu Prevenire o sponsorizare pentru Asociația „Salvatorii în sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Șerban Cantacuzino»” al județului Prahova.
  • Sponsorizarea a constat în 20 salopete care ar fi fost utilizate în cadrul etapei zonale a unei competiții de descarcerare, competiție organizată de ISU în Ploiești, în perioada 20 – 21.06.2019.

Anterior, în contextul controlului care ar fi fost planificat și organizat în perioada 28-30.05.2019 la respectiva companie, locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru i-ar fi comunicat administratorului unei societăți – care asigură serviciul privat pentru situații de urgența la obiectivul respectiv – că „se va deplasa personal la obiectiv pe timpul controlului, pentru a se asigura că nu vor fi aplicate sancțiuni de ordin financiar”.

În acest context, în dimineața zilei de 28.05.2019, potrivit procurilor DNA, locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru le-ar fi ordonat inspectorilor de prevenire care se aflau în control la acel obiectiv, să nu deruleze activități până la sosirea sa și a colonelului Mihai Drăgan în incinta rafinăriei.

Cu ocazia executării respectivului control, se mai precizează în urma anchetei DNA, ar fi fost identificate nu mai puțin de 29 nereguli grave, acestea fiind consemnate în nota de control.

  • camera de urmărire a parametrilor (…) nu are asigurate condițiile de menținere a presiunii superioare celei atmosferice;
  • instalațiile de stingere cu spumă aeromecanică (…) nu sunt verificate de către persoane autorizate conform prevederilor legale;
  • nu se efectuează instructajul salariaților în domeniul situațiilor de urgență în conformitate cu O.M.A.I. nr. 721/2005.

Totuși, în pofida neregulilor, sancțiunea a înseamnat doar „avertisment”.

„Asta în condițiile în care o parte din ele ar fi fost constatate și în anul 2018, cu ocazia realizării unui alt control, însă nu ar fi fost remediate”, a declarat surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul.

Compania-sponsor nr. 2. Apare în schemă și un fost ofițer ISU, pe post de „intermediar”

Scenariul s-a repetat chiar în același an, 2019, în prim-plan apărând o altă mare companie care desfășoară activitate și în județul Prahova.

  • Procurorii DNA au descoperit că reprezentanții acesteia ar fi dat curs solicitărilor colonelului Mihai Drăgan și locotenent-colonelului Tiberiu Elisei Dumitru, oferind sponsorizări în bani și produse Asociației „Salvatorii Prahoveni”.
  • În urma anchetei efectutate, s-a stabilit că  – în cursul lunii iunie 2019, colonelul Mihai Drăgan ar fi inițiat discuții cu reprezentanți ai respectivei companiii, în vederea obținerii unei sponsorizări, în beneficiul Asociației „Salvatorii Prahoveni”, în cuantum de 6.000 lei.

În astfel de condiții, la data de 25.06.2019, colonelul Mihai Drăgan ar fi apelat la un fost ofițer din cadrul ISU „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova la acel moment angajat al companiei vizate, cu atribuții pe linia prevenirii situațiilor de urgență, pentru a-i intermedia o întâlnire cu o persoană care ar fi ocupat o funcție de conducere la nivelul companiei. Întâlnirea urma să perfecteze respectiva sponsorizare.

A intrat în scenă, în data de 16.07.2019, și locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru. Procurorii DNA au precizat că acesta i-ar fi solicitat aceluiași fost ofițer ISU să întreprindă demersurile necesare pe lângă factorii de conducere ai companiei vizate, pentru încheierea contractului de sponsorizare solicitat de conducerea ISU „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova, în numele Asociației „Salvatorii Prahoveni”.

Din informațiile obținute de DNA s-a evidențiat posibilitatea motivării acestei solicitări pe împrejurarea că, „în această modalitate, se pot eluda procedurile legale de verificare și avizare de către instituțiile abilitate a condițiilor de acordare a sponsorizărilor din partea societăților comerciale către Inspectorat”.

Totodată, colonelul Mihai Drăgan „ar fi dezvoltat relații apropiate cu doi reprezentanți ai societății (…). care ar asigura servicii private de stingere a incendiilor, aspect confirmat de participarea, la data de 08.08.2019, la o masă festivă organizată la un restaurant din Chițorani, în prezența mai multor cadre militare ale ISU «Șerban Cantacuzino» al județului Prahova (n.red. – prezent fiind și locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru) și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar și membri ai comisiilor de evaluare a probelor Concursurilor Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență”.

Aceeași „metodă”, pedepsirea neregulilor constatate doar cu „avertisment”, în ciuda recidivei

Anterior, în contextul soluționării de către reprezentanții ISU „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a unei petiții formulate de către un fost angajat al societății (…), în care erau semnalate nereguli cu privire la încadrarea cu personal a turelor de serviciu ale serviciului privat, la data de 29.07.2019, colonelul Mihai Drăgan ar fi dispus cadrelor militare din subordine să realizeze un control inopinat, în ziua de 30.07.2019, la obiectivul economic respectiv.

„Cu ocazia derulării controlului ar fi fost constatate atât deficiențe privind încadrarea echipajelor de intervenție cu personal, cât și de ordin logistic, care, în urma obiecțiunilor formulate de reprezentanții societății nu ar fi fost sancționate cu amendă, fiind consemnate doar avertismente, deși potrivit normelor legale în vigoare acestea sunt sancționate contravențional cu amendă”, au arătat procurorii DNA.

În această împrejurare, la data de 31.07.2019, președintele Asociației „Salvatorii Prahoveni” i-ar fi confirmat locotenent-colonelului Tiberiu Elisei Dumitru că ar fi fost virați în contul asociației, sub formă de sponsorizare din partea companiei-sponsor nr. 2, suma de 6.000 lei.

Ulterior, la data de 26.09.2019, cu ocazia încheierii documentelor de control, prim-adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova – locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru – s-ar fi deplasat personal la obiectiv.

Procurorii DNA au precizat că acesta „ar fi influențat deciziile luate de inspectorii de prevenire și implicit rezultatele activității de control, în favoarea reprezentanților companiei, în sensul că, urmare ordinului acestuia, ar fi fost anulat procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, deja întocmit, în cuprinsul căruia s-ar fi prevăzut sancționarea contravențională companiei-sponsor cu amendă în cuantum de 10.000 lei (conform art. 45, cap. IV, lit. i din Legea nr. 307/2006), pentru neobținerea autorizației de securitate la incendiu la construcția cu destinația de birouri, ca urmare a recompartimentărilor interioare realizate”.

De asemenea, la data de 27.09.2019, locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru i-ar fi solicitat fostului ofițer ISU, angajat la compania verificată, „să-i ofere cu titlu gratuit echipamentele de protecție (bocanci, pantalon cu bretele, bluză, mănuși, cască și ochelari de protecție) cu care ar fi fost echipat din partea companiei,pe timpul controlului efectuat în obiectiv cu o zi înainte, primind asigurări din partea acestuia că va rezolva favorabil solicitarea”.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, în exclusivitate, în urma controlului efectuat la respectiva companie ar fi fost identificate 19 nereguli (2 fiind sancționate cu amendă, iar 17 dintre acestea fiind sancționate cu avertisment), cu toate că o parte dintre ele ar mai fi fost constatate și cu prilejul controalelor anterioare.

Combinații dubioase cu substanțe de stingere a incendiilor expirate

În cuprinsul aceluiași act de sesizare ajuns la Secția Militară a DNA – din care Gândul prezintă extrase în exclusivitate – s-a mai reținut posibilitatea ca, în cursul lunii octombrie 2017, ISU „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova să fi solicitat aceleiași companii, printr-o adresă semnată de inspectorul șef, colonelul Mihai Drăgan, „punerea la dispoziție a unei cantități de spumogen (substanță de stingere a incendiilor), în vederea utilizării în cadrul exercițiilor de pregătire, deși ar fi avut cunoștință despre faptul că această substanță urma să expire în luna noiembrie 2017”.

În perioada octombrie 2017 – ianuarie 2018, ISU „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova ar fi primit, cu titlu gratuit, de la cele două mari companii, substanțe de stingere a incendiilor (spumogen) cu termenul de valabilitate expirat și fără a fi întocmite documentele justificative prevăzute deordinele și regulamentele interne, în condițiile în care, prin preluarea cantităților de spumogen menționate (cu termenul de valabilitate expirat), ISU „Șerban Cantacuzino” ai județului Prahova ar fi sprijinit obiectivele economice în cauză, fiind eliminarea cheltuielilor de ridicare și neutralizare a substanței respective ce revenea în sarcina societăților comerciale evidențiate.

Astfel de „combinații dubioase” ar fi avut loc:

  • la data de 26.10.2017, când autoutilitară marca Volkswagen Caravelle ar fi efectuat un transport de spumogen destinat stingerii incendiilor cu termen de valabilitate până la data de 16.11.2017, de la una dintre cele două companii la sediul ISU Prahova.
  • la data de 25.01.2018, când, din ordinul inspectorului șef, colonelul Mihai Drăgan, la sediul uneia dintre cele două companii s-ar fi deplasat 2 autospeciale tip „APCA ROMAN”, de la Detașamentele 1 și 2 de pompieri Ploiești, fiind încărcată cantitatea de aproximativ 18.000 litri de spumogen cu termenul de valabilitate expirat, care ar fi fost transportată ulterior la sediile celor două Detașamente de intervenție, unde spumogenul ar fi fost transvazat (n.red. – mutate) în butoaie și depozitat,
  • la data de 26.01.2018, când un autocamion din dotarea Detașamentului 1 de pompieri Ploiești ar fi efectuat o deplasare la sediul unei dintre cele două cimpanii, de unde a transportat la sediul ISU „Șerban Cantacuzino ” al județului Prahova (în curtea Detașamentului menționat) o cantitate de aproximativ 1000 litri de spumogen cu termenul de valabilitate expirat, depozitat în 12 butoaie care ar fi fost depozitate atât în magazia de casare a Detașamentului 1, cât și în curtea inspectoratului, în zona garajelor pentru autoturisme.

Sponsorizările „dirijate” au deschis, larg, ușa ilegalităților

Luna aprilie 2019. În data de aprilie, col. Mihai Drăgan – spun procurorii DNA – ar fi solicitat și ar fi obținut efectuarea unei sponsorizări pentru Asociația „Salvatorii Prahoveni” de la directorul unei alte societăți care își desfășoară activitatea în județul Prahova.

Solicitarea ar fi avut loc „în condițiile în care ar fi cunoscut faptul că societatea ar funcționa fără a deține autorizație de securitate la incendiu și s-ar fi indicat această modalitate, a sponsorizării „dirijate”, prin intermediul Asociației „Salvatorii Prahoveni”.

Scopul final ar fi fost, potrivit actului de sesizare, tocmai „evitarea verificărilor prevăzute de legislația în vigoare aplicabilă Ministerului Afacerilor Interne, cu privire la persoana ofertantului și la condițiile de primire a sponsorizărilor (Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 53 din 16 mai 2017 privind acceptarea donațiilor, darurilor manuale, comodatelor și sponsorizărilor în Ministerul Afacerilor Interne)”.

Alte nereguli grave, trecute cu vederea pentru… „sponsorizare”

În anul 2019, în data de 28 iunie, col. Mihai Drăgan – inspectorul-șef al ISU „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova – ar fi solicitat reprezentanților unei alte mari companii din România, cu activitate și în județul Prahova, „să efectueze o sponsorizare în bani, în cuantum de 5.000 sau 6.000 lei, pentru Asociația «Salvatorii Prahoveni», stabilind, de comun acord, detalii privind transmiterea unei adrese de solicitare în acest sens”.

Pantru a da curs acestei solicitări, reprezentanții companiei respective – compania-sponsor nr. 3 – ar fi achiziționat o parte din cupele necesare premierii participanților la etapa națională a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență – ediția 2019.

Cupele au vostat aproximativ 5.000 lei, fiind oferite reprezentanților ISU „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova sub formă de sponsorizare a Asociației „Salvatorii Prahoveni”. De inscripționarea cupelor s-au ocupat, ulterior, cadrele Inspectoratului.

Livrarea produselor s-ar fi realizat la data de 08.07.2019, de către un angajat al companiei-sponsor nr. 3, la sediul 2 al ISU „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova din Ploiești, în prezența inspectorului șef, colonelul Mihai Drăgan.

„În acest context, s-a evidențiat posibilitatea ca, anterior efectuării sponsorizării Asociației «Salvatorii Prahoveni», în luna aprilie 2019, să fi fost efectuate două acțiuni de control ale inspectorilor de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Șerban Cantacuzino» al județului Prahova la puncte de lucru ale (n.red. – companiei-sponsor nr. 3), acestea finalizându-se fără aplicarea unor sancțiuni contravenționale constând în amendă, în condițiile identificării unor nereguli grave pe linia securității la incendiu”

Extras din Actul de Sesizare

Controale anulate, sarcini de serviciu încălcate, legea luată în bășcălie

În zilele de 11 – 12 aprilie 2019, personalul ISU „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfășurat activități de control la sediile a două societăți conexate la compania-sponsor nr. 3.

Totul a pornit de la informația potrivit căreia cele două societăți ar fi funcționat fără autorizație de securitate la incendiu, neregulile identificate, în număr de 6, fiind consemnate în cuprinsul notelor de control.

În urma constatării acestor nereguli au fost date doar… deja celebrele avertismente.

Toate aceste informații, prezentate în exclusivitate și combinate cu detaliile din primul dosar penal clasat, si recent redeschis de șeful DNA –  ar putea conduce la concluzia că foștii șefi ai ISU Prahova, colonelul Mihai Drăgan și locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru eludau sarcinile de serviciu și, efectiv, anulau controale și nereguli grave găsite contra rezolvării unor interese personale.

Gândul va continua într-un viitor episod spectaculos seria dezvăluirilor din acest nou mega-dosar clasat și uitat în  sertarele Secției Militare a DNA.  Personajele principale sunt aceiași ex-șefi ai ISU Prahova – colonelul Mihai Drăgan și locotenent-colonelul Tiberiu Elisei Dumitru  – în „mandatele” cărora pensiunea Ferma Dacilor a funcțional în ilegalitate sau sub o legalitate de fațadă, ceea ce a dus la tragedia în urma căreia au murit 8 oameni.


Citește și:

EXCLUSIV | Înțelegerea secretă pe care patronul de la Ferma Dacilor a avut-o cu procurorii care îl anchetează. Cornel Dinicu știa exact ce-l așteaptă

EXCLUSIV | Un cunoscut bodyguard din București și doi dintre copiii săi, morți în incendiul de la Ferma Dacilor. Bărbatul era chiar finul patronului

EXCLUSIV | Informații șocante după tragedia de la Ferma Dacilor: ”Acum o săptămână a luat foc bucătăria! La parter era chef cu interlopi, te speriai”

EXPERTUL criminalist Tudorel Butoi, despre incendiul de la Ferma Dacilor: ”Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală”

EXCLUSIV | Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor. Majoritatea, tineri care ar fi participat la petrecerea fiului lui Cornel Dinicu

Ce planuri avea cu „Ferma Dacilor” patronul Cornel Dinicu/Pensiunea funcționa FĂRĂ AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu!

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Banii vor fi virați direct pe cardurile românilor! Guvernul a aprobat măsura joi, 21 noiembrie
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri