Fostul șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță, prins băut la volan. A încercat 4 ani să-și recupereze permisul în instanță

Fostul șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță, prins băut la volan. A încercat 4 ani să-și recupereze permisul în instanță
Lucian Diniță își va putea recupera permisul luna viitoare
Publicat: 08/09/2024, 14:05
Actualizat: 08/09/2024, 15:28

Fostul șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță a rămas fără permis după ce a provocat un accident rutier pe raza comunei Ciorogârla, Ilfov, iar în urma testului de alcoolemie s-a constatat că urcase băut la volan. Colonelul (R) s-a ales cu amendă contravențională și suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de trei luni. Timp de patru ani, Diniță s-a judecat cu foștii săi subordonați pentru a-și recupera permisul, dar în vara acestui an a pierdut definitiv procesul. Contactat de Gândul, fostul șef al Poliției Rutiere a spus că acum circulă cu metroul și cu tramvaiul.

Lucian Diniță este un nume de rezonanță în Brigada Poliției Rutiere, la conducerea căreia s-a aflat timp de cinci ani. El a fost destituit, în 2014, în urma unui scandal de proporții. Unul dintre oamenii săi de încredere, ofițerul de la Direcţia Poliţiei Rutiere Augustin Căpâlnaş, a fost prins că timp de ani de zile a condus cu un permis fals.

De curând, Lucian Diniță a fost pus din nou în situația de a le da explicații foștilor săi colegi de la Brigada Rutieră, dar de data aceasta pentru o faptă comisă de el. În aprilie 2020, Diniță a provocat un accident rutier pe raza comunei Ciorogârla, județul Ilfov.

Când a fost testat cu aparatul etilotest, s-a constatat că urcase băut la volan: avea o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma celor întâmplate, fostul șef al Poliției Rutiere a fost amendat contravențional și a rămas fără permis de conducere pentru trei luni. Diniță a încercat să-și recupereze permisul, contestând decizia în instanță, dar fără succes.

”Avusesem în ziua anterioară o intervenție la dentist”

Timp de patru ani, s-a judecat cu foștii săi subordonați pentru a-și lua permisul înapoi, dar în vara acestui an a pierdut definitiv procesul. Drept urmare, în baza de date a poliției a fost implementată suspendarea dreptului de a conduce.

Contactat de Gândul, Lucian Diniță a oferit detalii despre acest incident, dar susține că nu consumase băuturi alcoolice. El pune totul pe seama unei anestezii, pe care o făcuse la dentist cu o zi în urmă.

Am cerut atunci să merg și la Medicina Legală să mă testeze, dar mi-au spus că nu se face, pentru că este pandemie, iar eu am rămas ca în tren. Am avut 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Avusesem în ziua anterioară o intervenție la dentist, se poate proba, și mi-au dat pentru anestezie cu lidocaină. Dacă te duci la intervenție chirurgicală la dentist, îți dă cu din ăla de îți amorțește, îți rămâne în gură 48 de ore. Evenimentul a fost ora 16.00, la ora 16.00 nu veneam de la băutură. Am făcut contestație și am pierdut, care este problema? Am suportat rigorile legii ca orice cetățean. Pe 3 octombrie, devin din nou șofer cu acte în regulă”, a spus, pentru Gândul, Lucian Diniță.

Acesta a mai declarat că, după ce a rămas fără carnet, circulă cu metroul, cu tramvaiul, dar și cu maxi-taxi.

Demis din funcție în urma unui scandal notoriu

Lucian Diniță a fost un nume cu greutate în Poliția Rutieră. El a condus Direcţia Rutieră a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) din februarie 2009, anterior fiind şef de serviciu în aceeaşi direcţie, până în 2014. Pe atunci comisar-şef, Diniță a fost destituit din funcție în urma unui scandal de amploare.

Un ofițer de la Direcţia Poliţiei Rutiere, Augustin Căpâlnaş, om de bază a lui Diniță a fost prins cu permis de conducere fals, fiind cercetat penal. Colegii acestuia au constatat că Augustin Căpâlnaş nu deținuse niciodată permis. Ofițerul fusese, înainte de a intra în Poliție, şi şofer al fostului arhiepiscop de Alba Iulia.

În 2004, a devenit poliţist, fiind ofiţer de relaţii cu publicul la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca. La momentul în care a fost prins conducând cu permis fals, avea atribuţii legate de educaţia rutieră la Direcţia Poliţiei Rutiere.

CITEȘTE ȘI:

Ce spune Lucian DINIȚĂ, fostul şef al Poliţiei Rutiere, despre cazul șoferului drogat din 2 Mai. „În mod normal…”

EXCLUSIV | Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, despre tragedia de la Pasajul Unirii: „Șoferul de autocar a încălcat toate semnele / Astfel de limitatoare există în toată lumea”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sfânta Maria Mică 2024 - tradiții și obiceiuri. Ce nu e bine să faci astăzi
'Un JEG de om'! Scandal MONSTRU cu Cătălina Ponor, Ana Bărbosu şi o angajată TVR
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți...
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la...
VIDEO Cum se rezolvă problema de matematică de clasa a IV-a care îi încuie pe...
Au crezut că nu le vede nimeni dar… 50 de vedete sexy cu mâna în...
Un bărbat doarme doar 30 de minute pe noapte, de 12 ani! Cum arată o...
Zona din România unde s-au înregistrat -0,4 grade Celsius în această dimineaţă. Record de temperatură...
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a...
Virusul West Nile face o nouă victimă în România. Bărbatul a fost internat în stare...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Ești obligat să semnalizezi stânga în sensul giratoriu? Care e regula de semnalizare
Ian McKellen, din „Stăpânul Inelelor”, despre întâlnirea cu Elisabeta a II-a: Nepoliticoasă
Patru NUTRIENȚI cheie lipsesc din dietele a peste 60% dintre oameni
Accident rutier! În ce stare este acum Mircea Badea. Anunţul lui Carmen Brumă
Marele secret al lui Putin. E pregătit să fugă din Rusia
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă...
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a...
Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri,...
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Cercetătorii au descoperit forțe ascunse care fac continentele să se înalțe