Bomba de la Rompetrol. Nepotul președintelui kazah, reclamat de angajați chiar unchiului său/Ce COMISION ar primi Ilias Kuldzhanov pe tona de petrol

Bomba de la Rompetrol. Nepotul președintelui kazah, reclamat de angajați chiar unchiului său/Ce COMISION ar primi Ilias Kuldzhanov pe tona de petrol

KMG International, grup deţinut de  KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, a preluat marca Rompetrol, consolidându-și poziția de jucător-cheie în zona Mării Negre şi Marea Mediterană. KMG are peste 6.000 de angajați și desfășoară activități pe 11 piețe principale, însă în spatele acestei imagini economice de forță par a se afla interese obscure care transcend ideea de dezvoltare continuă a Rompetrol și scot în evidență un management cu foarte multe pete de umbră care ar fi „conectat” la Rusia lui Vladimir Putin.

Reprezentativă pentru operaţiunile de rafinare şi petrochimie, activităţile de distribuţie din România, Moldova, Bulgaria şi Georgia – precum şi pentru serviciile la sondă din domeniul upstream – compania Rompetrol s-ar afla, potrivit informațiile obținute de Gândul, aproape colaps.

De ce? Pentru că oamenii poziționați la cel mai înalt nivel al companiei Rompetrol – reprezentanți ai KayMunazGas  – ar pune mai presus de toate interesele personale, nu binele economic al companiei, iar acuzațiile sunt extrem de grave.

KazMunayGas, compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, a cumpărat 75% din acțiunile Rompetrol în anul 2007. Ulterior, în anul 2009,  KazMunayGas a preluat și restul de 25%.

De-a lungul timpului, însă, în jurul KayMunaz Gas s-a creat, încetul cu încetul, o pânză a incertitudinilor și a „mutărilor” suspecte.

  • Compania kazahă a fost acuzată că s-ar fi transformat într-un paravan prin care Rusia încearcă să evite sancțiunile impuse de UE în contextul războiului din Ucraina. (detalii AICI)
  • Kazahii de la KazMunayGas sunt acuzați și că au descoperit o ”portiță” prin care pot aduce petrol din Rusia pentru a-l rafina în România, în ciuda embargoului, după ce au luat decizia de a schimba denumirea țițeiului pe care îl rafinează la Midia. (explicații AICI)
  • Directorul general al Rompetrol, Ilias Kuldzhanov – ginerele surorii președintelui Kazahstanului – este acuzat că și-ar fi angajat prietenii, colegii de liceu și rudele în funcții de conducerea companiei Rompetrol. (informații surprinzătoare AICI)
  • Același Ilias Kuldzhanov deține cetățenia rusă, deși la Oficiul Național al Registrului Comerțului din România și-a declarat cetățenia kazahă, pentru a nu fi expus unor posibile sancțiuni din partea Uniunii Europene. (detalii punctuale AICI)

„Am decis să rămânem anonimi, pentru că ne este frică de represalii din partea conducerii KMG”

Gândul continuă seria dezvăluirilor care au în prim-plan compania kazahă KayMunazGas și prezintă, în exclusivitate, un document incendiar, respectiv o scrisoare pe care angajați ai Rompetrol, sub protecția anonimatului, au transmis-o către Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului, către înalte oficialități ale acestei țări și către conducerea companiei KayMunazGas.

  • Olzhas Bektenov – premierul Kazahstanului;
  • Almassadam Satkaliyev – ministrul Energiei;
  • N. K. Zhakupov – CEO holdingul de investiții Samruk-Kazyna;
  • M. M. Mirzagaliyev – președinte al Consiliului JSC NC KazMunayGas (KMG), fost ministru al Ecologiei și fost ministru al Energiei.

Semnatarii acestei scrisori – angajați ai Rompetrol – trag, de la bun început, un semnal de alarmă în legătură cu „probleme urgente” legate de compania Rompetrol și menționează că, din motive lesne de înțeles, doresc să își păstreze anonimatul.

Potrivit acestei scrisori, compania Rompetrol se confruntă cu probleme din ce în ce mai mari, nefiind nimeni interesat de viitorul companiei și fiind dusă doar o politică pe termen scurt. Oamenii cu viziune lipsesc la toate nivelurile, iar Rompetrol – „cunoscută pentru competență, competitivitate, inovație și eficiență” – trece printr-o criză din cauza „mutărilor” dezastruoase și a „managementului defectuos” al celor care conduc compania, respectiv oamenii plasați la vârf de KayMunazGaz.

  • Ilias Kuldzhanov – director executiv Rompetrol
  • Baurzhan Nurgaliev – director operațiuni, responsabil pentru dezvoltarea inițiativelor strategice
  • Baurjan Nugumanov – responsabil cu definirea și implementarea strategiei de afaceri în unitatea de retail și marketing, în conformitate cu strategia KMG International.

Stimați domni, vă contactăm în legătură cu probleme urgente legate de compania Rompetrol. Încă de la începutul acestui mesaj, ne cerem scuze pentru utilizarea Google Translate pentru traducerea din limba română în limba rusă și pentru păstrarea anonimatului. Am decis să rămânem anonimi, pentru că ne este frică de represalii din partea conducerii KMG.

Ilias Kuldzhanov – director executiv Rompetrol, în centrul acuzațiilor

Vrem să atragem atenția asupra problemelor tot mai mari din cadrul Rompetrol, deoarece nimeni nu este interesat de viitorul companiei, toată lumea este concentrată doar de perspectiva lunii viitoare. Compania are nevoie de o schimbare radicală în conducere și de atragerea unor noi oameni cu viziuni diferite la toate nivelurile, de la consiliul de administrație până la conducerea executivă, cu o viziune adaptată obiectivelor.

În trecut Rompetrol a fost cunoscută pentru competență, competitivitate, inovație și eficiență. Acum totul s-a schimbat. În ultimii ani, managementul defectuos a distrus cunoștințele și competențele companiei. Acțiunile lor distrug tot ce a fost creat în interesul companiei.

Dacă ne referim la conducere, trebuie să amintim, în primul rând, de Ilias Kuldzhanov, o persoană extrem de incapabilă, fără experiență în conducerea marilor companii, Baurzhan Nurgaliev (Director operațiuni) care a condus până de curând o companie care vindea ascensoare în Astana, Saken Shoshanov, Baurjan Nugumanov, liderii noi din Bulgaria, Moldova și Georgia, precum și alți membri ai conducerii”, transmit semnatarii acestei scrisori pe care Gândul o prezintă în exclusivitate.

Schema de corupție este implementată la toate nivelurile”

Numirile în funcții de conducere se fac pe baza originii etnice a „clanului”, acuză semnatarii scrisorii. Aceștia dezvăluie că „majoritatea noilor manageri din România și Kazahstan au fost angajați fără nicio concurență sau selecție, nu posedă experiență și cunoștințe despre cum ar trebui să funcționeze o corporație. Aceștia nici măcar nu au dorința de a evolua”

În același timp, mulți specialiști competenți au fost concediați sau au plecat de bună voie.

  • Din nefericire, Ilias Kuldzhanov va aduce multe probleme Republicii Kazahstan. Deciziile sale manageriale au drept scop captarea fluxurilor financiare din companie, care sunt importante din punct de vedere strategic pentru România și Kazahstan.
  • Schema de corupție este implementată la toate nivelurile pentru a deturna resurse financiare din cadrul companiei. Rezultatele financiare pentru anul 2023 arată clar modul în care compania intră în faliment.

Observați la ce preț se cumpără petrolul și cum a fost achiziționat combustibilul diesel, în 2023, din cauza unei opriri accidentale a echipamentelor de la rafinăria Petromidia. De ce acest echipament nu poate fi reparat? De ce apar în mod constant avarii și explozii?”, se întreabă semnatarii acestei scrisori care a fost trimisă, în primul rând, președintelui Kazahstanului.

„Dorim să vă înștiințăm că mesaje similare vor fi transmise și autorităților române, deoarece situația este critică”

Angajații Rompetrol expun, în continuarea acestei scrisori, și câteva dintre motivele care, cumulate, oferă un tablou dezastruos al activității de acum a companiei Rompetrol.

Contractele ar fi încheiate, dezvăluie aceștia, numai în cazul în care Ilias Kuldzhanov primește un comision pe tona de petrol, comision reprezentând 50 – 80 de dolari. În același timp, au apărut foarte multe semne de întrebare care încă nu au primit răspunsurile, iar semnatarii scrisocii transmis înalților oficiali kazahi că informațiile vor fi trimise și către autoritățile din România.

Motivele sunt:

  • Conducerea Rompetrol caută contractanți dispuși să plătească comisioane.
  • Din cauza a 50-80 de dolari, comision pe tonă pentru Ilias Kuldzhanov, acestea sunt comisioane pentru achiziționarea de motorină.

Verificați cum sunt achiziționate biocomponentele și energia electrică pentru centrală. Vorbim despre retragerea a zeci de milioane de dolari. De ce a apărut un conflictul între reprezentanții statului român și KMG la ultima adunare a acționarilor?

Ne adresăm președintelui Kazahstanului, prim-ministrului Kazahstanului, ministrului Energiei, Samruk-Kzyna și conducerii KMG cu solicitarea de a lua măsuri urgente pentru a preveni distrugerea companiei.

Este extrem de important să acceptați prezența unor probleme grave și să înțelegeți că noi cerem ajutor. Nu mai avem capacitatea de a munci și de a vedea ce se întâmplă. Dorim să vă înștiințăm că mesaje similare vor fi transmise și autorităților române, deoarece situația este extrem de critică și această companie are nevoie de schimbări”, încheie angajații Rompetrol care semnează această scrisoare explozivă, prezentată de Gândul în exclusivitate.


Citește și:

ANALIZĂ | Jurnalistul Dmitry Glukhovsky: ”Pentru a se salva, regimul Putin DISTRUGE Ucraina. Dar distruge și Rusia, patria mea”

ANALIZĂ | Profesorul James Horncastle, bătălia pentru Bahmut și DORINȚA ASCUNSĂ a lui Vladimir Putin: ”O aventură prost planificată”

ANALIZĂ | Dr. Nigel Gould-Davies: ”Invazia lui Putin a schimbat lumea. Militarizarea societății ruse este în curs de desfășurare”

Cine a sabotat gazoductul Nord Stream? 4 TEORII și semne de întrebare fără răspuns

Activistul rus Dmitry Ivanov, după ce a fost CONDAMNAT la 8 ani și 5 luni de închisoare pentru ”difuzare de informații false despre armata Rusiei”: ”Lumea trebuie să înțeleagă că Rusia nu este Putin”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni...
Zodiile care trec prin cea mai bună perioadă a vieții. Norocul le răsare la fiecare...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×