EXCLUSIV | Noi dovezi că Godei era ”umbra” Gabrielei Firea! Nu doar șofer, ci și consultant politic + ce relație avea, de fapt, cu “sora” Ligia!

EXCLUSIV | Noi dovezi că Godei era ”umbra” Gabrielei Firea! Nu doar șofer, ci și consultant politic + ce relație avea, de fapt, cu “sora” Ligia!
Publicat: 14/07/2023, 07:00

Încă de la începutul scandalului ”azilele groazei”, Gabriela Firea s-a lansat în declarații evazive, încercând să se disocieze de principalii vinovați ai acestui scenariu halucinant demontat de procurorii DIICOT. Printre aceștia, două personaje apropiate Gabrielei Firea, implicate în afacerea destructurată de procurori, au fost Ștefan Godei – fostul președinte al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz – și Ligia Enache, consiliera acesteia.

Gândul a arătat – toate detaliile AICI – că Ștefan Godei, arestat pentru 30 de zile în urma anchetei DIICOT care a dezvăluit atrocitățile din azilele groazei, a fost foarte apropiat de Gabriela Firea, fiind angajat nu doar la Primăria Capitalei, ci și la cabinetul senatorial al acesteia și încasând lunar câte 3.000 de lei, în anii 2021 și 2023.

Sursele Gândul mai dezvăluie că Godei era folosit de Gabriela Firea ca șofer și la Ministerul Familiei, cu toate că el nu figurează în grila de salarizare a instituției, ci este plătit din banii încasați de Gabriela Firea ca senator.

Surse Gândul au indicat, totodată, și că relația dintre Ștefan Godei și Ligia Enache, consiliera Gabrielei Firea, era una cu totul ”specială”.

”Toți apropiații știu Ligia avea o relație specială cu Godei, era o chestie cunoscută de tot anturajul. Așa se explică, de altfel, cum era el lipit de Ligia și Gabi Firea. Ligia și Godei erau toată ziua împreună, stăteau în același birou. Au făcut împreună multe deplasări externe, când spun erau apropiați, spun super-apropiați”, a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, o persoană din anturajul celor trei.

Omul bun la toate

Însă asta nu este totul, fiindcă această relație are ramificații care zugrăvesc un adevărat ”portret de familie”, în pofida declarațiilor contrare ale Gabrielei Firea.

Ștefan Godei fost, în ultimă instanță, ”omul bun la toate” pentru Gabriela Firea, ”umbra” care a urmat-o nedezlipită de-a lungul timpului, cu toate că aceasta a făcut tot posibilul, în ultima perioadă, să se dezică de el.

  • Potrivit surselor Gândul, Ștefan Godei a apărut chiar și pe statele de plată ale echipei de fotbal FC Voluntari, echipă finanțată chiar de primăria condusă de Florentin Pandele, soțul actualului ministru al Familiei.
  • Din informațiile obținute de Gândul reiese foarte clar că Ștefan Godei nu a fost doar un simplu șofer în preajma Gabrielei Firea, ci și un apropiat implicat în viața politică, ocupându-se până și de comunicarea mesajelor politice ale acesteia, iar imaginile prezentate mai jos sunt elocvente și o contrazic pe Gabriela Firea.

Frăția de netăgăduit dintre Gabriela Firea și Ștefan Godei

Gândul prezintă fotografii care arată, practic, frăția de netăgăduit dintre Gabriela Firea și Ștefan Godei, suspect în scandalul ”azilelor groazei”, pionul principal din această rețea infracțională destructurată de DIICOT.

În anul 2019, Ștefan Godei s-a metamorfozat dintr-un simplu șofer într-un membru de bază al echipei Gabrielei Firea, punând la punct o ședință foto pentru actualul ministru al Familiei. (mai multe informații AICI)

Ștefan Godei, ”responsabil” de imaginea Gabrielei Firea / Foto – Mediafax

Un exemplu este și evenimentul surprins în fotografia Mediafax Foto, de la un spital din București, din 2019, în care se vede Ștefan Godei în spatele camerei foto a telefonului mobil.

”Primarul General, Gabriela Firea, vizitează miercuri, 28 august 2019, la Spitalul de Reumatologie «Ion Stoia» un nou corp de clădire consolidat, modernizat, supraetajat si dotat de Primăria Capitalei prin ASSMB”, este explicația acestei fotografii sugestive.

În 2020, Gabriela Firea a fost dusă la Spitalul Cantacuzino de… șoferul Ștefan Godei

Gândul prezintă, în exclusivitate, și o fotografie din anul 2020, unde Ștefan Godei este alături de Gabriela Firea într-un moment în care aceasta a avut o problemă de sănătate și a chemat ambulanța.

În data de 22 martie 2019, Gabriela Firea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru remedierea unei afecţiuni a aparatului gastro-intestinal, iar intervenţia a avut loc chiar la Spitalul “Doctor Ioan Cantacuzino”

În luna iulie a anului 2020, în Primăria Generală a Capitalei s-a dat ”alarma generală”, iar medicii i-au acordat Gabrielei Firea îngrjiri medicale chiar în biroul din PMB. Gabriela Firea nu a mers cu ambulanța, ulterior, la Spitalul Cantacuzino, ci cu mașina condusă de Ștefan Godei.

În drum, Ștefan Godei a oprit și în fața unei farmacii, pentru a cumpăra medicamente pentru Gabriela Firea.

Ștefan Godei, șoferul Gabrielei Firea, a oprit la o farmacie, apoi i-a adus medicamente acesteia

Ștefan Godei, prezent la ședințele Consiliului General al PMB

Ștefan Godei apărea, paradoxal, chiar și la ședințele Consiliului General al Primăriei Municipiului București, prezidate de Gabriela Firea. Nu lipsea din ”tablou”, firește, nici consiliera Ligia Enache.

Ștefan Godei, prezent la ședințele de Consiliu General la PMB, prezidate de Gabriela Firea. Nu lipsea nici Ligia Enache / Foto – Mediafax

O astfel de prezență arată, evident, că Ștefan Godei era foarte bine poziționat în anturajul politic și personal al Gabrielei Firea, ceea ce demonstrează, o dată în plus, că această relație a existat de-a lungul timpului și a funcționat ireproșabil, în pofida declarațiilor de acum ale Gabrielei Firea.

Gabriela Firea, Ștefan Godei și Ligia Enache, în timpul unei ședințe de Consiliu General la PMB / Foto – Mediafax

De ce a ascuns Gabriela Firea toată această relație apropiată cu Ștefan Godei?

Tot acest tablou arată că Ștefan Godei era extrem de apropiat de Gabriela Firea și, mai ales, era  – în funcție de nevoile Gabrielei Firea – fie șofer, fie comunicator, fie consultant politic cu atribuții de PR, fie omul care intervenea chiar și în problemele casnice, în treburile uzuale ale familiei Gabrielei Firea.

Paradoxal, Gabriela Firea a declarat – după declanșarea scandalului ”azilele groazei” – că nu îl știa sau îl știa vag pe Ștefan Godei, ceea ce ridică un mare semn de întrebare.

”Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informaţii apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov nu a fost vreodată şoferul meu. Eu am acelaşi şofer de 16 -17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul etc”a transmis Gabriela Firea printr-un comunicat de presă. (alte detalii AICI)

Informațiile și fotografiile prezentate de Gândul arată cu totul altceva, însă. Este clar că legătura dintre Ștefan Godei și Gabriela Firea nu a fost doar una formală, ci ”adâncă”, trainică, permanentizată de-a lungul timpului.

De ce a ascuns Gabriela Firea toată această relație apropiată cu Ștefan Godei? Dacă ar fi recunoscut relația, actualul ministru al Familiei ar fi îndepărtat, rapid, toate suspiciunile. Negând o relație care este limpede ca lumina zilei, actualul ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse nu face altceva decât să ridice, în ochii opiniei publice, și mai multe semne de întrebare care așteaptă, cu nerăbdare, răspunsuri clare.

Patru acuzați pentru ororile din azile, arestați preventiv

Din cei 24 de suspecți duși la instanță cu propunere de arestare preventivă, patru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, restul primind arest la domiciliu:

  • Ștefan Godei, administratorul unuia dintre cele două centre din Voluntari și Afumați pentru persoane vârstnice sau cu dizabilități care aparțin Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”;
  • fratele acestuia, Dan Godei, coordonatorul unui alt centru pentru vârstnici al aceleiași asociații;
  • Andrei Răzvan Țicu, șef serviciu în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov;
  • Ovidiu Dumitra, fost polițist la Serviciul de Investigații Criminale din Poliția Ilfov, soțul Cristinei Dumitra, cea care administra una dintre afacerile căminelor de bătrâni din Ilfov, Centrul de Îngrijire și Asistență Casa Maria SRL și, ulterior, House Grandma Anastasia`s SRL.

Cum scăpau ”centrele groazei” de controale. O instituție găsea nereguli, o alta spunea că s-au ”remediat”

Descinderile polițiștilor au vizat trei centre pentru persoane vârstnice sau cu dizabilități din județul Ilfov, dintre care două ale Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz” – Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, cu sediul în Afumați și Centrul de Îngrijire și Asistență, cu sediul în Voluntari –  și unul care aparține societății House Grandma Anastasia`s SRL, respectiv Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice, cu sediul tot în Voluntari.

  • În urma unei sesizări, conducerea Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a făcut un control la Centrul de Îngrijire și Asistență din Voluntari, al Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”, în luna august 2022.
  • După verificări, s-au găsit o mulțime de nereguli – bătrânii primeau ca hrană alimente expirate, centrul nu avea nici personal suficient raportat la numărul vârstnicilor care erau găzduiți, iar bătrânii trăiau în condiții total inadecvate – iar cei doi inspectori sociali care au mers în control au pus în vedere conducerii centrului să remedieze problemele constatate.

La scurt timp însă, neregulile erau trecute, în urma unui alt control, ca fiind remediate, așa cum se ceruse anterior.


Citește și:

EXCLUSIV | Pacienți de la Bălăceanca, torționari la ”azilele groazei”: ”Avea mână liberă să bată alți pacienți, tuturor le era frică de el”

EXCLUSIV | Schema prin care Ștefan Godei „aranja” controalele la „azilele groazei.” „Să miroasă frumos, să nu fie găsiți în zdrențe”

EXCLUSIV | Discuții halucinante din „azilele groazei”. Bătrânii erau bătuți, subnutriți, cu musculatura atrofiată. „Băi, ești nebună, e neagră toată!”

EXCLUSIV | Dezvăluiri șocante din ”azilele groazei”. ”A bătut-o folosind o bară din inox cu care a lovit-o peste spate și fese”

EXCLUSIV | Un fost polițist, reținut în dosarul „azilele groazei”. Din anchetator a ajuns soțul patroanei unui centru care teroriza bătrâni

Cum scăpau ”centrele groazei” de controale. O instituție găsea bătrâni în mizerie și mâncare expirată, o alta spunea că s-a ”remediat”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Staţiunile în care Marea Neagră s-a făcut verde. Turiştii evită să facă baie, dar experţii...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie...
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Ce hoteluri oferă transferuri gratuite de la aeroport cu elicopterul?
×