EXCLUSIV VIDEO | Valentin Ștefan, directorul Poștei Române: „Pregătim compania pentru a face curierat. Anumite restricții ne îngreunează activitatea”
This browser does not support the video element.
Poșta Română se pregătește pentru a face curierat, a anunțat Valentin Ștefan, directorul general al companiei, într-o declarație la GÂNDUL LIVE.
„Pregătim compania pentru a face curierat. Sunt câteva companii care și-au căpătat reputația, iar asta pe bună dreptate (oferă produse de calitate, stabilitate și un mod fairplay de a face business). Poșta Română își ia aproape 90% din venituri din prestații pe contracte care nu au o legătură foarte mare privind curieratul, dar punem să mergem în această direcție” a declarat Valentin Ștefan.
Procesul are nevoie de timp, iar angajații trebuie să devină curieri.
„Odată ce pregătim compania să facem curierat, nu vom avea o problemă să ne recâștigăm cota de piață. Este un proces de durată, dar trebuie să înțelegem ca angajații trebuie să devină curieri. Punem resursele necesare și acordăm timp pentru a se pregăti de o astfel de activitate”, informează acesta.
Poșta Română are anumite restricții, fapt care îngreunează activitatea
„Îmi doresc ca Poșta Română să aibă o libertate de piață ca o companie privată. Nu vorbesc doar de procedurile de achiziție sau procedurile acestea care sunt reglementate într-un anumit fel, dar și în modul în care suntem reglementați ca furnizori de serviciu universal. Avem anumite restricții, iar asta ne îngreunează activitatea. Este mult mai greu să învingi concurența când ea știe din start care sunt prețurile și datele economice. Bugetul unei companii private nu este public, iar asta este o pierdere.
În prezent, rețeaua constă în 5.600 de puncte de acces, însă planul este să se ajungă la aproximativ 20.000, fie că este vorba de cutii poștale digitale sau de sisteme PUDO (Ship & Go).
„Trebuie să ne îndepărtăm puțin din această acest mod de a face business în oficiu poștal și a crea rețeaua fără mari costuri”, a încheiat directorul general al Poștei Române.
Urmăriți interviul integral: