Prima pagină » EXCLUSIV » Internet-café-urile, noua METODĂ prin care poate fi „fentată” Legea Păcănelelor. „Acest fenomen toxic va lua amploare!”

Internet-café-urile, noua METODĂ prin care poate fi „fentată” Legea Păcănelelor. „Acest fenomen toxic va lua amploare!”

Internet-café-urile, noua METODĂ prin care poate fi „fentată” Legea Păcănelelor. „Acest fenomen toxic va lua amploare!”

De câteva luni, în România este implementat – etapă cu etapă – un sistem prin care deja celebra Lege a Păcănelelor poate fi „fentată” cu ușurință. Potrivit informațiilor alarmante din piața jocurilor de noroc, reprezentanții Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) ar fi fost deja informați despre această situație îngrijorătoare, numai că – deocamdată – nu a fost luată nicio măsură.

Legea Jocurilor de Noroc prevede ca sălile de jocuri de noroc să dispară în localitățile unde sunt mai puțin de 15.000 de locuitori. Numai că a fost pus la punct un „sistem” prin care legea este făcută uitată, iar inițiatorii se dovedesc a fi foarte inspirați, în sensul negativ al termenului.

  • Cum cu legea nu te poți pune – așa cum se spune, de obicei -, respectivii au ajuns la concluzia că pot oferi imaginea unor locații unde legea este respectată, numai că într-o altă cameră se poate implementa un adevărat cazinou online.
  • Nu mai există slot machine, dar există, în schimb, calculatoare. Este o întoarcere în timp, la vechile internet café-uri de după Revoluția din 1989, numai că adaptată vremurilor moderne. Iar jucătorii sunt atrași în aceste locații unde, pe monitoare cu touch-screen, pot să se simtă la ca la… clasicele păcănele.
  • Astfel, în locațiile unde legea nu mai permite decât pariurile cu cotă fixă, jucătorii ar fi trimiși la „camera din spate”, acolo unde își pot satisface „patima” în fața moitoarelor.

Gândul prezintă, în exclusivitate, informații stupefiante care devoalează un întreg scenariu implementat deja etapă cu etapă, iar Legea Jocurilor de Noroc (Legea Păcănelelor, cum mai este cunoscută) – potrivit căreia nu pot funcționa săli de jocuri în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori – este, pur și simplu, fentată.

„Internet café-uri care să funcționeze cu cazinouri online”

Potrivit unor surse din industria jocurilor de noroc, reprezentanții Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc sunt la curent cu această nouă „metodă” prin care jucătorii sunt „atrași”, încălcându-se legea, iar fenomenul „toxic” este în expansiune.

De acum câteva luni am aflat că există această intenție de a simula activitatea de păcănele prin aceste internet cafe-uri care să funcționeze cu cazinouri online.

Partea din eșantionul superior al operatorilor nu este de acord cu genul acesta de abordare care va aduce, evident, PR negativ.

S-a încercat, prin intermediul asociațiilor, să facem un pushback la genul acesta de activități, totul a ajuns și la urechile ONJN, ca să spun așa. Din păcate, până acum nu s-a întâmplat nimic, ceea ce înseamnă că toți cei care aveau în intenție desfășurarea acestui tip de activitate au mers, pur și simplu, mai departe.

În domeniul nostru, informația circulă repede și deja au început să fie lansate astfel de locații, iar ulterior România va fi împânzită de un fenomen de acest gen”, avertizează sursele Gândul din industria jocurilor de noroc, în exclusivitate.

„Legea Jocurilor de Noroc nu a fost făcută ca să se pună calculatoare prin locații”

Sursele Gândul afirmă că factorii de decizie trebuie să ia rapid atitudine și măsuri tranșante în fața acestui fenomen „toxic” care tinde să ia amploare în România.

Marii operatori din România ar putea fi „prinși”, fără voia lor, într-un astfel de scenariu care merge dincolo de limitele legii, iar această „portiță” trebuie să fie închisă cât mai repede.

Cu siguranță, dacă nu se ia niciun fel de atitudine – la nivelul factorilor de decizie guvernamentali și din ONJN, fenomenul se va extinde. Totul se va transforma într-un fenomen toxic.

În momentul acesta, există un singur brand care operează pe acele calculatoare – Excelbet -, însă mai târziu nu se știe, pot să apară și alte branduri pe acele calculatoare, chiar fără știrea lor.

Niciun operator online nu poate avea control total. Acum este vorba despre o locație a brandului menționat mai devreme. Este un operator care, pentru sine, a făcut genul acesta de artificiu.

Pe viitor poate fi extrapolată activitatea și la alte branduri. Pot fi atrase branduri cu renume în piață în genul acesta de activitate, îi putem spune ilegală, pentru că în niciun caz Legea Jocurilor de Noroc nu a fost făcută pentru ca – la un moment dat – să se pună calculatoare prin locații.

În momentul în care a fost dată legea pentru interzicerea jocurilor de noroc tradiționale – slot machine – în localitățile sub 15.000 de locuitori nu s-a gândit nimeni că va apărea o astfel de portiță pentru ca legislația să fie fentată.

Deja funcționează. Orice operator de nivel superior se poate afla, la un moment dat, în situația ca respectivul internet cafe să aibă produsul operatorului respectiv. Fără știrea sa și fără să fi avut vreo astfel de intenție”, au avertizat sursele Gândul din industria jocurilor de noroc.

„În aceste locații, modus operandi este diferit, jucătorii nu vor mai avea niciun fel de protecție”

Aceleași surse Gândul din industria jocurilor de noroc au dezvăluit, în exclusivitate, și cum se desfășoară activitatea într-o astfel de locație unde prevederile legii sunt trecute cu vederea.

Este un modus operandi halucinant, care implică mai multe conturi făcute pe numele patronului de internet café și, atenție, bani cash cu care sunt plătiți jucătorii care au norocul să fie câștigători. Ceea ce înseamnă nu numai evaziune fiscală, dar poate însemna și spălare de bani.

Ce se întâmplă, de fapt? Jucătorii nu vor mai avea niciun fel de protecție, în sensul în care, în momentul acesta, în online se înregistrează fiecare jucător, se creează un cont cu datele personale de identificare etc.

În aceste locații, modus operandi este diferit. Patronul, proprietarul locației, o să își facă 10 conturi, se va loga pe cele 10 calculatoare, va lua cash în buzunar, va alimenta cu cardul lui de credit și când un jucător câștigă, îi dă banii tot din buzunar, cash.

Astfel, o activitate care este pur online se transformă într-o activitate tradițională de fentare a legii. Se va tranzita cash, dar nu în numele jucătorului respectiv, cum ar trebui să se întâmple în online, va fi un cash tranzitat printr-un singur nume, să zicem Gigel Costel, iar Gigel Costel va avea activitatea a zeci de persoane.

Acest fenomen se poate duce către o zonă de spălare de bani, spre exemplu… Legea Jocurilor de Noroc nu a fost făcută pentru ca un nume să proceseze banii mai multor jucători.

Cu un singur cont vor fi «serviți» zeci de oameni, iar sursa veniturilor acestor zeci de oameni nu este cunoscută, nu vom putea să facem niciun fel de control.

Domeniul jocurilor de noroc este foarte bine controlat, dar cu această portiță este evitat controlul, operatorul respectiv scapă de control, numele înregistrat pe acel cont va fi diferit de cel al jucătorului care chiar accesează jocul.

ONJN-ul trebuie ia act de acest fenomen și să ia măsuri. Un astfel de fenomen nu trebuie să ia amploare, domeniul acesta al jocurilor de noroc trebuie să rămână transparent și curat”, atrag atenția sursele Gândul.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Tânăra sportivă de culoare discriminată în Irlanda, îmbrăcată în ie! Cristian Jura (CNCD): ”Cât poate costa visul spulberat al unui copil?”

EXCLUSIV | Motivul incredibil pentru care temutul Clămparu a ratat o vizită intimă la pușcărie! Cum l-a „sabotat” gradul de instruire pe Cap de Porc

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

EXCLUSIV | Nicușor Dan vrea să întoarcă Bucureștiul în anii ’50! Avocat: ”Conduce ofensiva proprietății publice împotriva proprietății private”

EXCLUSIV | Educație sexuală la grădiniță? Psihologul criminalist Tudorel Butoi și sex terapeutul Zoltan Nagy avertizează: ”Altă imbecilitate!”

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele

Citește și