Motociclistul în care a intrat cu mașina Monica Macovei încă are resturi metalice în corp. ”Urmează alte trei operații. Nu mai sunt cel de dinainte”

Publicat: 23/06/2024, 08:00
Actualizat: 23/06/2024, 09:08

Motociclistul rănit grav în accidentul provocat de Monica Macovei așteaptă decizia judecătorilor atât pentru acuzația de vătămare corporală din culpă adusă fostului ministru al Justiției, cât și pentru daunele cerute pentru traumatisme suferite în octombrie 2022.  

  • Constantin Ilie solicită daune materiale de 14.379 de lei și daune morale de 500.000 de euro. Inițial, i-a fost propusă ca despăgubire suma de 10.000 de euro, dar a refuzat-o.
  • Lui Constantin Ilie i s-a eliberat un certificat în grad de handicap grav pentru vătămările produse în accidentul din 8 octombrie 2022.
  • Judecătoria Mangalia a amânat până în septembrie judecarea dosarului în care motociclistul rănit de Monica Macovei în accidentul din apropierea stațiunii 2 Mai îi cere daune morale de jumătate de milion de euro.

Monica Macovei are deja o condamnare de șase luni de închisoare cu suspendare, dar judecata în dosarul în care este acuzată pentru producerea accidentului din octombrie 2022, când a intrat cu mașina într-un motociclist și l-a rănit grav, continuă la Curtea de Apel Constanța, care va decide definitiv ce pedeapsă va primi fostul ministru al Justiției.

În același dosar au fost cuprinse, inițial, și daunele cerute de motociclistul Ilie Constantin, care a rămas cu handicap după accident. Magistratul de la Judecătoria Mangalia care a judecat dosarul Monicăi Macovei a decis însă, la termenul din februarie, cu două luni înainte de pronunțarea sentinței, ca cererile privind daunele cerute de motociclist și de spitalele unde acesta a fost îngrijit după accident să fie judecate într-un dosar separat.

Astfel, din 13 februarie, a început judecata în dosarul privind daunele civile cerute după accident. Judecătorul a dispus atunci ca Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa să completeze raportul medico-legal făcut în octombrie 2022, după accident, în care să arate leziunile traumatice suferite, să stabilească numărul de zile de îngrijiri medicale, infirmitatea rezultată în urma leziunilor traumatice şi dacă s-a creat un prejudiciu estetic grav şi permanent.

Raportul medico-legal era așteptat la termenul din 12 martie, însă acesta nu a fost finalizat de Serviciul de Medicină Legală, astfel că magistratul de la Judecătoria Mangalia a amânat de patru ori judecata. La ultimul termen, din 11 iunie, instanța a stabilit ca judecata să continue în 17 septembrie 2024.

Ilie Constantin: „Sunt bine pentru că nu am murit, e rău că nu mai sunt cel de dinainte”

Ilie Constantin a mărturisit, în exclusivitate pentru Gândul, că acum este mai bine, deși încă are nevoie de baston când merge, dar esențial este faptul că nu a murit în urma accidentului.

Noua expertiză medico-legală așteptată de instanță, care a fost cerută de avocata sa, urmează să arate foarte clar numărul de zile de îngrijire medicală de care a avut nevoie după accidentul provocat de Monica Macovei.

Sunt bine, așa am spus tot timpul. Eu sunt o fire mai optimistă… Sunt bine pentru că nu am murit și pot să merg, să mă deplasez. În baston, dar nu contează… E rău că nu mai sunt cel dinainte.

Această nouă expertiză medico-legală a fost cerută de avocata care mă reprezintă. Prima evaluare medicală a fost făcută în primele zile (n.red. – după accident), de către un medic de la Institutul de Medicină Legală din Constanța. Eram internat atunci la Spitalul Floreasca.

Am fost evaluat la 110 zile de îngrijiri medicale. Aceasta a fost o evaluare, dar certificatul medical propriu-zis abia acum se întocmește și, pentru asta, au fost necesare toate actele medicale, de la accident până în prezent – în baza lor se stabilește numărul de zile de îngrijiri medicale -, plus alte evaluări de la medici de specialitate unde a trebuit să merg personal, să mă reevalueze – chirurgie plastică, ortopedie, neurologie, recuperare și altele.

În baza acestor acte, certificatul medico-legal este pe punctul de a pleca, acum, către instanța de judecată”, a spus Ilie Constantin, în exclusivitate pentru Gândul.

Monica Macovei, la locul accidentului: „Asta-i bună acum, o să stau să-mi pierd toată ziua aici!”

Ilie Constantin a dezvăluit că a reușit să vadă înregistrările de la momentul accidentului și l-a surprins foarte tare atitudinea pe care a avut-o Monica Macovei, vinovată de producerea accidentului.

Fostul ministru al Justiției nici măcar nu s-a apropiat de el, deși era căzut la pământ, iar motocicleta luase foc, ba chiar ar fi fost să cheme o mașină de tractare și să plece cât mai repede de la locul accidentului. Polțistul a încercat să îi explice că nu poate pleca, iar Monica Macovei a replicat că nu-și poate pierde toată ziua acolo.

Toți cei care au cunoștință despre accident nu o văd (n.red. – pe Monica Macovei) ca pe o persoană corectă și cinstită. S-ar fi folosit o altă expresie în legătură cu ea dacă ar fi avut simțul răspunderii și și-ar fi recunoscut vina, dacă ar fi avut puțină empatie față de mine.

Inclusiv eu am înțeles de la bun început, a fost un accident… Nu toți suntem atât de corecți în trafic, putem să greșim, e accident, nu e cu intenție, e o greșeală. Dar asumă-ți ceea ce ai făcut. Cred că femeia asta nu ar fi fost atât de blamată dacă s-ar fi comportat ca un om normal.

Dar, din atitudinea ei, Monica Macovei se crede deasupra tuturor, noi nu contăm… Trăiește într-o altă lume.  Eu am zăcut pe jos, au venit oameni să mă ajute, motocicleta a luat foc. M-au tras de lângă motocicletă, pentru că riscam să mă aprind de la ea. Monica Macovei stătea lângă persoana cu care fusese în mașină și nici măcar nu a venit să vadă ce fac, am murit sau mai trăiesc.

Până au oprit oamenii care m-au ajutat, ea nici măcar nu a sunat la 112. Am revăzut imaginile de la locul accidentului, la momentul acela nici nu o uram pe Monica Macovei, fusese un accident, mi-am spus că asta este, s-a întâmplat. Pe urmă, alți oameni o făceau în toate felurile… Am spus și atunci când o vedem ce o să facem în instanță, s-a întâmplat și cu asta basta…

Dar am văzut înregistrările și am auzit-o când îl întreba pe polițist dacă eu am asigurare la motocicletă. Spunea că vrea să cheme mașina de tractare, să își ia mașina de acolo și să plece… Polițistul i-a spus că nu poate să plece, că trebuie să vină expertul criminalist, un tehnician care să facă și constatarea, procurorul etc.

Iar Monica Macovei a spus: «Asta-i bună acum, o să stau să-mi pierd toată ziua aici!”

Numai din aceste vorbe vă puteți da seama ce fel de om este”, a mai spus Ilie Constantin.

Urmează cel puțin trei operații, bine că nu mi-am pierdut viața”

Ilie Constantin urmează să fie supus unor noi intervenții chirurgicale, după ce, în urma celei de-a doua operații la cot, i-au fost extrase alte materiale metalice. Abia după ce toate materialele matalice din corpul său vor fi extrase, se va putea efectua o investigație RMN (rezonanță magnetică nucleară).

Ilie Constantin are dureri la genunchi, i s-a spus că ligamentele sunt rupte și din cauza asta nu poate flexa piciorul.

Urmează să am alte operații… Am avut a doua operație la cot, mi-au extras niște materiale metalice, mai am de extras la antebraț. Și la cot a mai rămas câte ceva și urmează o altă operație. Apoi o alta la picior, la tibie, și la peroneu trebuie extrase alte materiale.

Abia după ce scap de materialele astea din membre pot să îmi facă un RMN, din cauza lor nu poate fi efectuat încă. După aceea voi vedea ce se întâmplă cu genunchiul, mi s-a spus că am ligamente rupte și nu pot să flexez piciorul. Bine, nici cotul nu-l pot flexa…

Trosnește genunchiul, mă doare, să vedem ce pot să mai facă la el… Urmează cel puțin trei operații, bine că nu mi-am pierdut viața.

Acum este termenul în septembrie, și la dosarul penal, și la dosarul civil”, a mai spus Ilie Constantin, motociclistul accidentat de Monica Macovei.

Monica Macovei a încercat să arunce vina pe motociclist

În timpul audierilor desfășurate după accident, Monica Macovei a încercat, inițial, să arunce vina pe motociclistul Constantin Ilie.

Fostul ministru al Justiției a declarat, pe de o parte, că acesta ar fi circulat foarte aproape de liniile despărțitoare ale drumului, iar pe de altă parte spunea că persoana care conducea motocicleta se deplasa cu viteză foarte mare.

Ancheta a durat aproximativ un an, iar în septembrie 2023, înainte de a trimite dosarul la instanță, pentru vătămare corporală din culpă, fostul ministru al Justiției a încercat să încheie cu procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța un acord de recunoaștere a vinovăției, pentru a primi o pedeapsă mai mică.

Procurorul de caz nu a fost de acord. Mai mult, infracțiunea de vătămare corporală din culpă are la bază plângerea motociclistului rănit grav în accidentul provocat de Monica Macovei. Expertiza ar fi arătat că Monica Macovei ar fi intrat pe contrasens, acroșând motociclistul care circula regulamentar.

Motociclistul Constantin Ilie a fost grav rănit în urma impactului teribil

În 8 octombrie 2022, Monica Macovei se întorcea din localitatea Limanu și, după ce a trecut podul de la Mangalia, aflată la volanul mașinii sale, a pierdut controlul direcției de mers, apoi a intrat pe contrasens și a lovit în plin un motociclist care circula regulamentar.

Accidentul s-a produs puțin după ora prânzului, la ieșirea din stațiunea 2 Mai, spre Mangalia. Bărbatul de 56 de ani a rămas nemișcat pe asfalt, iar motocicleta a fost cuprinsă de flăcări. Salvatorii au chemat rapid ajutor și la fața locului a ajuns atunci un elicopter SMURD

  • Motociclistul Constantin Ilie a fost grav rănit în urma impactului teribil și, după intervenția de urgență a medicilor, a fost transportat la Spitalul Județean din Constanța.
  • Ulterior, Constantin Ilie  a fost transferat la un spital din București. În urma accidentului provocat de Monica Macovei, motociclistul a suferit multiple fracturi și a avut nevoie de mai multe luni de îngrijiri medicale.
  • A stat o lună la terapie intensivă și două luni la ortopedie, apoi a fost transportat acasă cu ambulanta, pe targă, și a mai stat o lună până a reușit să se poată ridica în șezut.

Trimisă în judecată în 28 septembrie 2023, Monica Macovei a fost condamnată, în 12 aprilie 2024, de Judecătoria Mangalia, la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă.

Atât Monica Macovei, cât și victima sa au contestat decizia Judecătoriei Mangalia. Dosarul a fost înregistrat, în 13 mai, la Curtea de Apel Constanța. Judecata în apel va începe în 25 septembrie, judecătorii de la Curtea de Apel urmând să dea o decizie definitivă în cazul accidentului provocat de fostul ministru al Justiției.


CITEȘTE ȘI:

Monica Macovei și-a RECUNOSCUT vina în fața judecătorului. Bărbatul pe care l-a accidentat se simte însă umilit: „Nu a avut niciun regret”

SURSE: Monica Macovei așteaptă DECIZIA procurorilor, după ce a cerut încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, audiată de procurorii din Constanța în legătură cu accidentul în care a fost implicată

Monica Macovei a încercat să dea vina pe motociclistul acroșat în accidentul de anul trecut. Date din raportul de expertiză de la dosar

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Dezvăluiri de impact în cazul celor trei tineri români care au murit în Italia. Ce...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Români prinşi în infernul de foc din Turcia. Un incendiu puternic pârjoleşte staţiunea Kuşadasi: "Ne-au evacuat,...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
Legea care te lasă fără permisul de conducere. INTERZIS să faci asta în trafic
Elena Udrea, dezvăluiri în premieră. Lista transmisă de la Târgșor
Cum a arătat localul unde s-a ținut nunta Andei Adam și a lui Joseph Adam....
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Anda Adam a îmbrăcat rochia de mireasă! Suma uriașă pe care artista a dat-o pentru...
Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
O nouă tehnologie detectează șoferii băuți
×