Nicușor Dan, încă o GOGOAȘĂ ELECTORALĂ: „Reconstrucția stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ” / Avocat: „Minte! A distrus regulamentele de urbanism”

Nicușor Dan, încă o GOGOAȘĂ ELECTORALĂ: „Reconstrucția stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ” / Avocat: „Minte! A distrus regulamentele de urbanism”

Aflat în plină campanie electorală, Nicușor Dan acuză că în spațiul public circulă o știre pe care o etichetează drept „falsă”, anume aceea că este necesar un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru reconstrucția stadionului Dinamo, aflat în Sectorul 2 al Capitalei. Edilul susține că nici vorbă de așa ceva, pentru că viitorul Complex Sportiv Dinamo nu se află într-o zonă protejată, iar noile stadioane Steaua și Rapid nu au avut nevoie de PUZ.

Impetuozitatea urbanistică de ultim moment a lui Nicușor Dan este contrazisă, însă, de avocatul Radu Dinulescu, acesta precizând, în exclusivitate pentru Gândul, că edilul a ridicat „la rang de Biblie” Planul Urbanistic General (PUG), numai că nu respectă chiar prevederile acestuia.

  • Nicușor Dan continuă, astfel, de la distanță, lupta cu Primăria Sectorului 2, după ce PUZ Sector 2  fost suspendat, iar primarul general al Capitalei a atacat zeci de autorizații de construire emise de Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. Numai că, în 26 dintre 39 de acțiuni deschise în instanță de Nicușor Dan, magistrații au decis că primarul general nu are calitate procesuală activă. (mai multe informații AICI)
  • Primarul general al Capitalei a anunțat că o primă variantă a noului PUG ar urma să fie finalizată în această vară, numai că a fost contrazis vehement. (alte detalii AICI)

Nicușor Dan: „În plus, stadionul nu se află în zonă protejată”

În mediul online, Nicușor Dan a transmis că nu este nevoie de un PUZ pentru reconstrucția stadionului Dinamo, declanșând o nouă controversă.

Reconstrucția stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ.

  • O minciună grosolană circulă în spațiul public, anume că suspendarea PUZ Sector 2 a dus la blocarea construcțiilor de la Complexul Sportiv Dinamo.
  • Complexurile și bazele sportive sunt prevăzute distinct în Planul Urbanistic General (PUG), document aprobat în anul 2000, care este în vigoare în prezent.
  • În plus, stadionul nu se află în zonă protejată, astfel că Primăria de sector este cea care are competență pentru autorizarea construcțiilor de orice natură pentru acest obiectiv.
  • Exemple de acest fel sunt stadionul nou Steaua și stadionul nou Rapid, ambele reconstruite pe același amplasament, fără PUZ, prin autorizare directă.

Mai mult, vă aduc aminte că noul stadion Dinamo trebuia teoretic să fie gata înainte de Euro 2020, când PUZ Sector 2 nici nu era aprobat”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

„Ori Nicușor Dan nu știe să citească, ori crede că poate minți”

Avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul, a declarat că Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, știe să citească, dar minte.

E foarte simplu de demontat o astfel de minciună a lui Nicușor Dan. Ba chiar aș pune și o întrebare: Oare primarul general al Capitalei a citit regulamentul scris al Planului Urbanistic General? Fiindcă îl tot invocă… L-a dat ca exemplu, ne-a oferit și un link… Să dăm click pe acel link, atunci… Ca să îl ascultăm pe domnul Nicușor Dan.

Iată ce vedem în Regulamentul General de Urbanism, aferent PUG, articolul 5.5: «Pentru parcelele cu suprafața peste 3.000 mp se vor elabora și aproba documentații PUZ». 

Ori Nicușor Dan nu știe să citească, ceea ce nu cred, ori – fiind campanie electorală – crede că poate minți inclusiv scabros, așa cum face acum.

Minte cu o dorință extraordinară de a scăpa de consecințele pe care el însuși le-a creat prin suspendarea și anularea PUZ-urilor coordonatoare de sector”, a spus avocatul Radu Dinulescu.

„Lui Nicușor Dan îi este frică de faptul că va fi văzut în lumina corectă a lucrurilor pe care el le-a distrus”

Avocatul Radu Dinulescu a precizat că pentru o astfel de construcție – Complexul Sportiv Dinamo – este obligatoriu un PUZ, așa cum clar prevede Planul Urbanistic General, pe care Nicușor Dan îl invocă atât de des.

Totuși, se întreabă avocatul Dinulescu, de ce minte Nicușor Dan? Răspunsul este acela că, fiind în campanie electorală și fiind devoalate toate greșelile pe care le-a făcut în timpul mandatului, Nicușor Dan se teme că electoratul îl va vedea, în sfârșit, în „adevărata lumină”.

Pentru acest teren pe care se face proiectul numit noul stadion Dinamo, un complex sportiv, bază sportivă situată în V3b – unitatea teritorială de referință, UTR-ul din PUG -, la care Nicușor Dan făcea referință, nu se poate lua autorizație de construire decât în baza unui PUZ.

Singurul PUZ care reglementa noul stadion Dinamo este PUZ Sector 2, pe care Nicușor Dan l-a făcut praf și din punct de vedere administrativ și judecătoresc, și în presă.

Tot în PUG apare descrierea a ceea ce înseamnă V3 – respectiv baze sportive. Și spune «CUT maxim o,35 mp de teren», un coeficient de utilizare extrem de mic, nu poți să faci un stadion modern, cu hoteluri pentru sportivi, cu baze de relaxare etc. pe o,35 mp.

Vreau să spun că, potrivit regulamentelor, oricum este obligatoriu PUZ și oricum trebuia făcut PUZ ca să poată să iasă un stadion modern, cu regim de înălțime mare, cu tot ce se face într-o arenă modernă.

Acel PUZ avizat conform legii este chiar PUZ Sector 2. Nicușor Dan minte chiar și după PUG-ul pe care el îl ridică la rang de Biblie. Întrebare: de ce minte Nicușor Dan?

Am afirmat, de 3 ani, că Nicușor Dan a distrus regulamentele de urbanism. Numai că acum, contracandidații lui în campania electorală au spus-o tare și apăsat, și a aflat toată lumea.

Iar lui Nicușor Dan îi este frică de faptul că va fi văzut în lumina corectă a lucrurilor pe care el le-a distrus”, a mai spus avocatul Radu Dinulescu.

Acum înțeleg oamenii de ce nu se pot face proiectele mari pe bani europeni”

Din păcate, atrage atenția avocatul Radu Dinulescu, Nicușor Dan n-a făcut nici măcar un metru de spațiu verde, numai că blochează urbanismul și, mai mult, încalcă legea, așa cum s-a întâmplat în cazul „IOR”, acolo unde a dat, cu de la sine putere, o amendă de 35 de milioane de euro.

Acum înțeleg oamenii de ce nu se pot face proiectele mari pe bani europeni. Și de ce nu pot fi modernizate spitalele Fundeni și C.C. Iliescu, de ce nu pot apărea peste 80 de hectare de noi parcuri în Sectorului 2 – ca să ne referim strict la Sectorul 2.

Se întâmplă așa ceva pentru că Nicușor Dan, un om care nu a plantat un copac, n-a făcut un metru pătrat de spațiu verde, își permite să suspende și să anuleze aceste PUZ-uri coordonatoare care aduceau Bucureștiul în modernitate”, a mai spus avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


CITEȘTE ȘI:

Nicușor Dan, din înfrângere în înfrângere. Pierde procesul 25 din seria „Autorizații construire S2”. Avocat: „E ADVERSAR al proprietății private”

Jocuri pentru SPĂLAREA imaginii lui Nicușor Dan? Cine se află în spatele anunțatei dezbateri unde sunt invitați cei 4 favoriți ai cursei pentru PMB

„Satisfacția intelectuală” și blocajele lui Nicușor Dan costă Capitala MILIOANE € din bani publici. „Falsul pretext al apărării unor terenuri private”

Nicușor Dan ATACĂ Parlamentul în problema spațiilor verzi: „Acțiune meschină şi nocivă” / Avocat: „E NEOMARXIST, încalcă dreptul la proprietate”

Nicușor Dan a BLOCAT Capitala la nivelul urbanismului, dar dă vina pe „moștenirea” Gabrielei Firea. Cifrele seci îl contrazic – ANALIZĂ COMPARATIVĂ

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat care a jucat toată noaptea la cazinou a făcut infarct când a auzit...
Gabi Bădălău a spus tot! Cum a prins-o pe Bianca Drăguşanu cu altul: 'Mi-a recunoscut'
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
O dronă a surprins momentul în care un soldat rus își omoară camaradul rănit pe...
La asta nu se aștepta nimeni! Alex Bodi și Bianca Drăgușanu, din nou, împreună! Ce...
Dieta drastică a Annei Lesko | Așa se menține în formă la 45 de ani....
O farsă la 112 putea duce la moartea unei femei din Suceava. Sindicaliştii cer pedepse...
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
România, calificare istorică în optimi la EURO 2024, după scorul de 1-1 cu Slovacia! Meciul...
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe...
În sensul giratoriu se acordă prioritate de stânga sau de dreapta? Mulți șoferi fac această...
Elena Lasconi este noul preşedinte al USR şi vrea să candideze la alegerile prezidenţiale
Structură monumentală URIAȘĂ, găsită aproape de România
Decizie azi, 26 iunie, pentru românii cu telefoane mobile. Nu mai scapă nimeni
S-a dat lege! Ce se întâmplă cu românii decedați în străinătate
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Alexandra din Casa Iubirii, deschisă spre Gagea și Patrick. Pentru cine are bruneta mai multă...
Mario Iorgulescu ar putea scăpa și de dosarul în care este cercetat pentru sechestrarea de...
BANCUL ZILEI. Făt-Frumos îi zice calului său: - Măi, calule, tu stai aici, chiar pe...
(P) Care este cel mai potrivit mobilier pentru o locuință de mici dimensiuni?
×