STRATEGIA la care ar fi recurs Alfred Bulai, acuzat de agresiune sexuală, pentru a-i deruta pe procurori. Concluzie-șoc în urma interceptărilor!

Publicat: 17/09/2024, 07:00

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, acuzat de agresiune sexuală și de folosirea funcţiei în scop sexual, a fost reținut de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, iar aceștia au cerut arestarea preventivă, solicitare admisă de judecători în 5 septembrie. O săptămână mai târziu, magistrații de la Tribunalul București au decis, definitiv, ca fostul profesor de la SNSPA să fie plasat în arest la domiciliu pe durata cercetărilor.  

Gândul a intrat în posesia unor informații surprinzătoare din ancheta procurorilor bucureșteni în cazul sociologului Alfred Bulai și va prezenta, în exclusivitate, pe parcursul mai multor episoade, tot ceea ce s-a întâmplat între acesta și presupusele sale victime, cele care acum reprezintă martorii-cheie ai anchetatorilor.

  • În data de 6 septembrie, profesorul Alfred Bulai ar fi suferit un infarct și a fost transportat, de urgență, din centrul de arest preventiv la Spitalul Militar din București.
  • Alfred Bulai a fost arestat preventiv în 5 septembrie, după decizia Judecătoriei Sectorului 1, pentru presupusele fapte de agresiune sexuală pentru care a fost inculpat, infracţiuni în cazul cărora legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani sau mai mare. (mai multe detalii AICI)
  • Fostul profesor de la SNSPA a depus, însă, o contestație la arestul preventiv, judecată de Tribunalul București în 12 septembrie 2024.
  • Medicii de la Spitalul Militar au concluzionat că starea de sănătate a lui Alfred Bulai nu permite să fie dus la instanță, iar contestația a fost judecată în lipsa acestuia.
  • Tribunalul București a admis contestația lui Alfred Bulai la decizia de arestare preventivă, iar acesta a fost plasat, din 12 septembrie, în arest la domiciliu, pentru 23 de zile, până la 4 octombrie inclusiv.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, anchetatorii au reușit să administreze, până acum, numeroase probe esențiale în acest dosar, beneficiind și de mărturiile victimelor, de cele declarate de martorii audiați, dar și de interceptări ale unor discuții care au avut loc între Alfred Bulai și alte persoane, printre care asistenta-confidentă a sa și sociologul Marius Pieleanu.

„Nu neagă în niciun moment săvârșirea infracțiunilor”

Anchetatorii afirmă că, în discuțiile pe care le-a avut după izbucnirea scandalului de hărțuire sexuală, Alfred Bulai „nu ar fi negat în nicio discuție liberă și la niciun moment din timp implicarea sa în aspectele cu iz sexual care acum reprezintă acuzații pe numele său”.

Totuși, în fața magistraților, Alfred Bulai a specificat că nu își dă seama dacă jocurile organizate în stagiile de practică aveau sau nu tentă sexuală.

Procurorii consideră că există „suspiciunea rezonabilă că infracțiunile de agresiune sexuală în temeiul cărora s-a formulat propunere de arestare preventivă” au fost săvârșite Alfred Bulai.

„Probele administrate în cauză reies din declarațiile persoanei vătămate, care se coroborează cu declarațiile numeroșilor martori audiați, din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate, din care inculpatul nu neagă în niciun moment săvârșirea infracțiunilor.

Din înscrisurile reprezentate de capturi de ecran, puse la dispoziție de persoana vătămată, reiese suspiciunea rezonabilă că infracțiunile de agresiune sexuală în temeiul cărora s-a formulat propunere de arestare preventivă au fost săvârșite de inculpatul din prezenta cauză”, au precizat procurorii, potrivit informațiilor obținute, în exclusivitate, de Gândul.

Pe durata arestului la domiciliu, Alfred Bulai are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemat; să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu persoanele vătămate şi cu martorii din dosar.

Sociologul Alfred Bulai, plasat în arest la domiciliu

Cum ar fi jucat Alfred Bulai „la trecerea timpului”: „Generalități și chestiuni nerelevante pentru cauză”

Totodată, Alfred Bulai ar fi încercat constant să-i „deruteze” pe anchetatori și judecători, în timpul audierilor, precizând că nu își mai amintește toate amănuntele despre care era chestionat de procurori. Alfred Bulai ar fi dat o declarație amplă în fața judecătorilor, numai că sociologul a recurs la declarații „pigmentate” cu „generalități și chestiuni nerelevante pentru cauză”.

Atunci când a fost întrebat, punctual și direct, cu privire la detalii explicite privind momentele infracțiunilor pentru care este cercetat, Alfred Bulai ar fi jucat „la trecerea timpului”, tocmai pentru a nu răspunde concret la întrebările puse de anchetatori.

Procurorii au contraatact, în astfel de condiții, și au cerut judecătorilor să înlăture, în parte, declarațiile făcute de Alfred Bulai, considerând că au existat întrebări la care acesta a tergiversat răspunsurile sau le-a ocolit:

Se observă cu ușurință că, atunci când declară în favoarea sa, inculpatul își amintește cu exactitate faptele, oferind detalii suplimentare, iar atunci când este vorba despre aspectele de fapt care îl incriminează, cum ar fi piesele de teatru, testele proiective, cum ar fi cel cu șarpele și peștera, întrebări inadecvate adresate studentelor, glume cu tente sexuală, existența îmbrățișărilor, mângâierilor cu persoana vătămată, autenticitatea convorbirilor apărute în presă, în sensul dacă își recunoaște sau nu vocea, inculpatul ori nu își amintește, ori ocolește oferirea unui răspuns”.

„Strategia inculpatului, cu ocazia audierii, a fost aceea de a oferi multe detalii nefolositoare, pentru a se distrage atenția organelor judiciare de la aspectele relevante în cauză”, susțin procurorii în documentele studiate de Gândul.

„Strategia inculpatului, cu ocazia audierii, a fost aceea de a oferi multe detalii nefolositoare, pentru a se distrage atenția organelor judiciare”

„A constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală”

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile a sociologului Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Profitând, totodată, de poziţia de autoritate decurgând din relaţia cadru didactic – student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală, prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou, în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale”, a precizat Daniel Nedela, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Totodată, prim-procurorul Daniel Nedela a menționat că, în perioada decembrie 2023 – mai 2024, profitând de aceeaşi poziţie, Alfred Bulai ar fi pretins din partea victimei sale, „repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, şi anume, să întreţină relaţii sexuale”.

Prim-procurorul a mai afirmat și că orice formă de abuz sexual, indiferent de context, este „inacceptabilă”. (alte informații AICI)

În episoadele viitoare, Gândul va prezenta, integral, mărturiile celor două tinere care au depus plângeri pe numele lui Alfred Bulai, discuțiile dintre acesta și asistenta sa, dintre sociolog și victimele sale, dar și discuția dintre Bulai și sociologul Marius Pieleanu.


CITEȘTE ȘI:

Sociologul Alfred Bulai CONTESTĂ măsura arestului preventiv

Alfred Bulai a fost dus de urgență la Spitalul MILITAR. Sociologul arestat în dosarul agresiunilor sexuale de la SNSPA ar fi suferit un INFARCT

Sociologul Alfred Bulai a fost ARESTAT preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată

UPDATE | O fostă STUDENTĂ a lui Alfred Bulai a fost audiată 7 ore de anchetatori. Profesorul este acuzat de hărțuire sexuală

Alfred Bulai a dat în judecată SNSPA în urma acuzațiilor de abuz sexual asupra unor studente. Ce decize a facultății l-a supărat pe fostul profesor

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii,...
Nelson Mondialu NU este tatăl biologic al lui Livian. A invitat şi familia reală la...
FOTO. Cea mai sexy fotbalistă din lume crede că e discriminată! Cum arată
Cutremur în România. Director INFP: „Trebuia să vină unul mai mare în zona Vrancea. Ultimul...
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate...
VIDEO: Dezastrul lăsat în urma inundațiilor. Un drum național este închis. Ciobani cu o turmă...
Livian, fiul lui Nelson Mondialu, e FURIOS! Câte plicuri goale a primit după nunta mega-luxoasă...
Nadia Comăneci, secretele siluetei de invidiat la 63 de ani. Cele trei alimente pe care...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Dacia testează un nou SUV cu 7 locuri în România. Va fi cea mai scumpă...
Europa Centrală se pregăteşte pentru o nouă „apocalipsă" a inundaţiilor
Veste BOMBĂ! Ce vrea să facă China pe Lună? Are și parteneri!
Dispar banii cash? Ce se întâmplă cu plata în numerar. S-a dat ordin la bănci
Fiul lui Nelson Mondialu’ se revoltă. A fost batjocorit la nuntă
Ce a putut să facă un român în scara blocului, chiar la ușa apartamentului său....
Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă...
VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la...
Noi detalii năucitoare despre moartea violentă a Kristinei Joksimovic, fosta Miss Elveția
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
Turiștii care ajung în unul dintre cele mai vizitate locuri din Scoția ar putea plăti...