Primăria Sectorului 1 – condusă, încă, de Clotilde Armand – anunța, în 23 septembrie, organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției de arhitect-șef. Numai că, din informațiile obținute de Gândul, au apărut probleme încă înainte de a fi încheiate toate formalitățile, iar Mihai-Mugur Toader, prefectul Capitalei, a contestat organizarea concursului în instanță și l-a suspendat.
Potrivit anunțului din data de 23 septembrie 2024, au fost publicate și condițiile de participare, plus bibliografia aferentă.
„Arhitect șef, clasa I, gradul II: 1 post vacant.
Proba scrisă urma să aibă loc în data de 22 octombrie 2024, de la ora 12:00, iar candidații au putut depune dosarele în perioada 20 septembrie – 9 octombrie. (anunțul poate fi parcurs, integral, AICI)
Prefectul Capitalei, Mihai-Mugur Toader, a confirmat, în exclusivitate pentru Gândul, că a suspendat concursul pentru ocuparea postului de arhitect-șef la Primăria Sectorului 1, pentru că documentația necesară nu a fost transmisă.
„Nouă nu ne-a fost transmisă această documentație. Au fost anunțate trei concursuri în această perioadă, organizate de Primăria Sectorului 1. Unul a avut documentația completă, două nu.
Am avut concurs pentru șeful de la Achiziții și au avut documentația completă, i-am dat drumul, normal… A mai fost anunțat un concurs, acesta pentru postul de arhitect-șef la Sectorul 1, și unul pentru postul de director la Spitalul Caraiman.
Concursul pentru ocuparea postului de arhitect-șef este atacat în instanța de contencios și, practic, până se soluționează în instanță, este suspendat”, a detaliat prefectul Capitalei, în exclusivitate pentru Gândul.
Contactat de Gândul, urbanistul Alexandru Pânișoară – care va candida pentru ocuparea funcției de arhitect-șef la Sectorul 1 – nu s-a declarat suprins de decizia luată de prefectul Mihai Toader.
Alexandru Pânișoară a tras încă un semnal de alarmă referitor la „tertipurile” administrative prin care persoane reprezentante ale USR au fost permanentizate în funcții esențiale, pentru ”buna desfășurare” a Sectorului 1, fără a avea competențele necesare.
În ceea ce privește bibliografia pentru acest concurs, Alexandru Pânișoară spune că este „precară”, că are peste jumătate din actele normative care trebuie parcurse doar despre „discriminare”, în timp ce acte normative importante sunt trecute la sfârșit „sau nici măcar nu au fost prinse”.
„Acum am aflat și eu, încă nu știu toate datele. Urmează să depun și eu dosarul. În mod evident, se încearcă ocuparea funcției de niște persoane care oricum nu au competențele necesare.
Actualul arhitect-șef a ocupat funcția vreme de trei ani, din 2021, pe diferite tertipuri administrative, respectiv delegare sau ocupare temporară. Și este vorba despre câte șase luni, maximum, într-un an calendaristic. Bianca Buzdugan a participat la concursul organizat în anul 2021 și a picat concursul.
Și la Achiziții, după 3 ani de activitate intensă, șeful a picat concursul. Asta e competența USR în administrația USR la Sectorul 1. Nu sunt capabili să organizeze nici concursurile organizate pentru promovarea unor persoane care deja exercită funcția, asta este mai tragic. Ei sunt în funcții de conducere, decid soarta unui sector și când sunt examinați pentru a se titulariza și pentru a ocupa legal funcția respectivă, fără a apela la tertipuri, ei nu sunt capabili să ia concursul. Despre asta e vorba.
Sunt aduși pe funcții, așa cum spuneam, cu tot felul de tertipuri administrative, este o hibă legală care permite astfel de mizerii.
Funcții importante – arhitect-șef, Achiziții, Juridic, funcții esențiale – sunt ocupate de tot felul de personaje care nu au nicio calificare și asta reiese din evaluările pe care le pică.
Ne mai mirăm că nu funcționează nimic, că totul este abuziv, că totul este făcut cum este făcut. Despre asta e vorba în administrația USR, că ei au condus Sectorul 1”, a spus Alexandru Pânișoară, în exclusivitate pentru Gândul.
CITEȘTE ȘI: