Prima pagină » Față în față » Prof. dr. Irinel Popescu: „Un profesor trebuie să predea din experiența proprie. Am văzut mari chirurgi fără talent didactic”

Prof. dr. Irinel Popescu: „Un profesor trebuie să predea din experiența proprie. Am văzut mari chirurgi fără talent didactic”

Prof. dr. Irinel Popescu, Directorul Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic „Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni din București a fost invitatul lui Ion Cristoiu într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că profesorul este un factor de motivare al elevilor pe care îi are în grijă. Rolul cel mai important al profesorului este să-și stimuleze elevii. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

Cred rolul cel mai important al profesorului este să-și stimuleze elevii. Senzația aceea îi trage în sus, senzația aceea de locomotivă, senzația aceea dincolo de nivelul și de volumul de cunoștință pe care poate să-l transmită, profesorul este cel care îl împinge de la spatele, îl ridică, îl ajute să-și găsească idealul, să-și găsească ținte în viață, stabilească repere.

Deci, profesorul este un factor de motivare al elevilor pe care îi are în grijă. Unii profesori universitari încă mai influențează studenții, pentru că, la fel ca-n orice meserie, și profesorii nu sunt uniformi. Sunt profesori și profesori. 

Exact aceea de care spuneam au acest rol de locomotivă. Și asta se vede dacă cineva se uită la ce lasă în urmă în materie de elevi și pe unde sunt acești elevi, ce poziții ocupă ei, ce au devenit ei până la urmă. Acesta este reperul cel mai important și rezultatul cel mai important al muncii unui profesor.

Un profesor trebuie să predea din experiența proprie. Am văzut mari chirurgi fără talent didactic. Talentul didactic este o pasăre rară. Talentul didactic și volumul de cunoștințe nu se suprapun”, a spus prof. dr. Irinel Popescu, Directorul Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic „Dan Setlacec”, în emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studiile universitare de master în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care ... vezi toate articolele