VIDEO | Urma să se facă filmul pe viu, nu în platouri
This browser does not support the video element.
Regizorul Mircea Cornişteanu a fost invitatul lui Ion Cristoiu într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a povestit despre locurile care au fost alese când s-a vrut să se facă un film după piesa „O scrisoare pierdută”. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”
„Am făcut contractul, l-am semnat, ne-a fost plătit scenariul și am trecut la etapele premergătoare începerii filmărilor. S-a făcut echipa de filmare, care îl avea în frunte pe cel mai renumit operator al televiziunii. Apoi, s-au făcut schițele de costume”, a declarat Mircea Cornișteanu.
Întrebat de locurile în care trebuia să se filmeze filmul, regizorul a spus că s-a umblat prin țară ca să se găsească.
„Urma să se facă filmul pe viu, nu în platouri. Craiova era principalul loc. Casa lui Trahanache era fosta casa a lui Nicolae Ceaușescu. Sala întrunirii era restaurantul Minerva, care era o splendoare.
De asemenea, era casa Nicolae Romanescu, care este casa universitarilor de la Craiova. Biroul lui Cațavencu se afla pe strada Unirii din Craiova. În București filmam palatul Becherului, care era la muzeul Enescu.
Pe de altă parte, mai era și castelul Pelișor. Erau orașe în care găseai zone neschimbate de multă vreme”, a spus Mircea Cornișteanu.
Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.