Cornel Nistorescu, jurnalist, directorul ziarului Cotidianul, a fost invitatul lui Ion Cristoiu într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că a scris un text care a avut o circulație de sute de milioane de citiri și de apariții în publicații. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”
„Dacă scriam 100 de cărți de reportaje, ce făceam? Înfrângerea mea, proiectul meu ratat, este că nu am putut să scriu o carte despre Dunăre. În anul 1990 nu era vorba să scriem deștept sau frumos.
Ne-am propus să încercăm să facem o altfel de lume. Primul lucru șocant a fost Revoluția. Dezamăgirea este că n-am reușit, că am promovat foarte mulți oameni care au devenit niște ticăloși. Am făcut-o cu bună-credință, pe gratis.
Le-am dat la toți un credit, le-am dat o semnătură, le-am dat o semnătură în baza căreia s-au dus la burse în America, în Anglia, în SUA, în Franța, în Germania. Eu am crezut că au valoare profesională. Moral nu aveam cum să judec.
În schimb, nu mi-am imaginat că atâția oameni se pot subordona atât de ușor celor care le-au dat o bursă sau o pâine”, a spus Cornel Nistorescu.
Jurnalistul menționează că este și o să rămână mereu un mare admirator al poporului american.
„Rămân un mare admirator al poporului american. Am scris un text care, după părerea mea, a avut o circulație de sute de milioane de citiri și de apariții în publicații. Nu am fost subordonat și nici servitorul americanilor.
Americanii au vrut să mă facă cetățean de onoare într-un oraș. Am primit mesaje de la oameni care îmi cereau să le dau un cont, să le comunic un cont, în care ei să verse bani și să-i cheltui, să fac bine facere în numele lor. Am refuzat, nu este treaba mea”, a mai spus Cornel Nistorescu.
Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.