Prima pagină » Față în față » VIDEO | Mohammad Murad, despre investiția de la penitenciarul Doftana: „Când ajungi la o așa numită saturație financiară, faci proiecte care să poată să plutească pe piață”

VIDEO | Mohammad Murad, despre investiția de la penitenciarul Doftana: „Când ajungi la o așa numită saturație financiară, faci proiecte care să poată să plutească pe piață”

Mohammad Murad – medic, om de afaceri, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu. Acesta a vorbit despre investiția de la Penitenciarul Doftana.

Ruinele închisorii-muzeu Doftana, unde au fost închişi lideri comunişti, între care Nicolae Ceauşescu şi Gheorghe Gh. Dej, dar şi legionarii Horia Sima şi Corneliu Zelea Codreanu, au fost concesionate pe o perioadă de 49 de ani de Mohammad Murad.

În momentul în care ai o situație financiară bună, ajungi să faci investiții care să nu îți ofere câștiguri mari, a spus Mohammad Murad.

„Când ajungi la o așa numită saturație financiară, să fiți convinși că începi să faci proiecte care să poată să plutească pe piață, însă nu neapărat să aibă venituri mari”, a precizat omul de afaceri. Ca un exemplu, acesta spune că dacă Ion Cristoiu nu ar mai primi bani pentru pasiunea sa, acesta nu tot nu s-ar opri din scris, iar ultimul ban este posibil să îl dea pe un pix.

Mohammad Murad a adăugat că niciodată nu o sa se oprească să investească în cultură.

Acesta a povestit cum s-a îndreptat către penitenciar. „Mă duceam la Sinaia. De sus, m-a surprins această clădire mare și impunătoare. A doua zi dimineața, m-am uitat ce comună e acolo și am văzut că e Telega. L-am sunat pe domnul primar și i-am zis că sunt interesat de investiție. Aparține primăriei și este monument istoric.”

„Tot proiectul se face cu acordul Ministerului Culturii. Pe mine mă interesează să creez ceva în jurul ei. Vreau să fac un centru mare de conferințe. Istoria, chit că este pro sau contra noastă, trebuie știută de noi, spune omul de afaceri. Sunt o persoană care caută tot timpul să găsească ceva vechi. Faptul că acolo au stat Ceaușescu și cu Dej, trebuie văzut de noi”, a încheiat omul de afaceri.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția ... vezi toate articolele