Ce aduce nou ediția a XXI-a a festivalului George Enescu

Ce aduce nou ediția a XXI-a a festivalului George Enescu
Publicat: 25/09/2013, 18:17
Actualizat: 29/07/2014, 20:13

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu” aduce în acest an câteva premiere și evenimente inedite pentru publicul său.

Una dintre cele mai importante noutăți îi vizează pe oamenii foarte activi care, deși iubesc muzica clasică, nu au reușit să-și achiziționeze bilete la spectacole. Ei se pot bucura bucura totuși de magia concertelor, urmărind transmisiunile live în sălile de cinema ale Grand Cinema Digiplex.

Astfel, dacă veți opta să ascultați live London Philharmonic Orchestra, Orchestre de Paris, Rundfunk – Sinfonieorchester Berlin, Orchestra Simfonica Nazionale della Rai, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Russian National Orchestra, la Grand Cinema Digiplex, trebuie să știți că biletele sunt mai ieftine decât cele pentru spectacolele din sălile de concerte și pot fi achiziționate online sau de la biroul Concierge din cinematograf, iar ținuta elegantă nu este obligatorie.

Experiența de vizionare a unui spectacol de teatru, operă sau balet într-o sală de cinema reprezintă o formă alternativă de contact cu cultura. Iar aceasta, cu atât mai mult cu cât, datorită tehnologiei de ultimă oră în domeniul proiecțiilor cinematografice, vă veți bucura de detalii pe care cei dintr-o sală de concert nu le observă, prin intermediul prim-planurilor ce surprind gesturile și chipurile muzicienilor.

De asemenea, spectacolele pot fi urmărite pe site-ul www.festivalenescu.ro sau prin intermediul aplicației gratuite pentru smartphone „George Enescu Festival”, ce oferă streaming audio live pentru 90% dintre concertele din cadrul Festivalului.

În plus, aceasta este prima ediție din istoria Festivalului „George Enescu” în care au loc transmisii în direct în spații publice: Cetatea istorică din Alba Iulia și Institutul Francez.

Tot o premieră a fost și ieșirea festivalului din sălile de spectacol deja consacrate – Ateneul Român, Sala Palatului și Opera Națională din București – și pătrunderea în diverse instituții. Este voba despre concertul pe care Pinchas Zukerman, Amanda Forsyth și Angela Cheng l-au susținut la Palatul de Justiție din Capitală.

Evenimentul a fost parte a proiectului Bucureștiul Creativ, de asemenea o premieră pe agenda Festivalului.

Astfel, în perioada 1-28 septembrie, anumite locuri din Capitală devin spații reinventate prin muzică sau arte plastice. În diverse puncte ale orașului, precum Piața Universității, Centrul Vechi sau Grădina Ateneului, sunt expuse lucrări sau obiecte de artă urbană.

Spre exemplu, artista Iulia Năstase, absolventă a Facultății de Arte din București, a împodobit Piața Colțea cu viori de sticlă. O instalație specială, în spiritul Festivalului Enescu.

În proiectul „Bucureștiul creativ” s-a implicat și Biblioteca Centrală Universitară, care propune iubitorilor de lectură proiectul „Strada de C”Arte”. Așadar, în această perioadă, pe strada Boteanu, transformată în zonă pietonală, se desfășoară cel mai mare târg de carte în aer liber din București.

Multe dintre premiere se referă însă și la prezența în România a unor artiști sau orchestre celebre: Rundfunk Sinfonieorchester Berlin – care va prezenta pentru prima oară după 50 de ani în România, integrala Tetralogiei lui Richard Wagner, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, John Malkovich și Wiener Akademie, Saint Martin in the Fields și Vortice Dance Company.

De asemenea, un eveniment unic în cadrul Festivalului „George Enescu” a fost și „Gurre-Lieder”, spectacol ce i-a adus împreună pe scenă pe actorul Victor Rebengiuc, Corul și Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, dar și pe unii dintre cei mai importanți soliști internaționali ai momentului – Nikolai Schukoff, Violeta Urmana, Janina Baechle, Thomas Meyer. Totul sub bagheta dirijorului francez Betrand de Billy

Ediția din 2013 a Festivalului Internațional „George Enescu” a atins și un nou record în privința vânzărilor de bilete. Pe 15 aprilie, în doar două ore, s-au vândut 20.000 de tichete pe site-ul www.eventim.ro și în rețeaua de magazine Eventim.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Alain Delon a fost condus pe ultimul drum! Unde a fost înmormântat marele actor: ”Am...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Suntem cu un pas mai aproape de implanturile care să trateze epilepsia