Filmul „HORROR” de pe Netflix care i-a ținut pe abonații din România cu sufletul la gură

Publicat: 28 10. 2024, 18:00
Actualizat: 28 10. 2024, 18:04
Filmul de pe Netflix care i-a ținut pe abonații din România cu sufletul la gură. Este unul dintre cele mai „SF-HORROR” filme regizate vreodată. Sursa Foto: Shutterstock

„The Predator” este filmul SF Horror, lansat în 2018 și regizat de Shane Black.  Recent adus pe platforma de streaming Netflix, filmul a modificat clasamentul.

Este pe primul loc în trending și subiectul preferat de discuție printre români, chiar dacă lungmetrajul este vechi de șase ani.

Pelicula a reușit să îi țină pe abonații din România cu sufletul la gură, scrie FANATIK.

„Predator” este o franciză media americană de acțiune și horror SF, centrată pe conflictele dintre oameni și o rasă extraterestră inteligentă, vânători de trofee cunoscuți sub numele de „Yautja”.

Produsă și distribuită de 20th Century Studios, seria a început cu „Predator” (1987), regizat de John McTiernan, și a continuat cu patru filme, „Predator 2” (1990), „Predators”(2010), „The Predator” (2018), și  „Prey” (2022).

Franciza a inspirat numeroase romane, benzi desenate și jocuri video, precum „Predator: Concrete Jungle” (2005) și „Predator: Hunting Grounds” (2020).

Franciza „Alien vs. Predator”  combină universurile francizelor „Alien” și „Predator” și constă în două filme, precum și serii variate de benzi desenate, cărți și jocuri video.

Franciza Alien  are un arc narativ continuu despre cum astronauții din spațiu au de-a face cu xenomorfi, creaturi endoparazitoide create și proiectate ca arme biologice de o civilizație străveche.

Franciza Predator cuprinde filme non-lineare, concentrându-se pe întâlniri individuale cu Predatorii, în diferite perioade din istoria omenirii.

Creaturile, atrase de căldură și conflict, călătoresc pe Pământ de secole pentru a vâna oameni. Deși sunt prezentați ca niște creaturi brutale și pline de cruzime după standardele umane, Predatorii sunt războinici disciplinați, legați de un cod strict de onoare.

Vizează în principal indivizi care pot lupta în teorie, precum soldați, criminali și agenți de securitate.

Nu atacă civili neînarmați, femei însărcinate, copii sau persoane bolnave.

Spre deosebire de xenomorfii din filmele Alien, Yautja sunt capabili de milă și rațiune.

Urmărește și acest top ale filmelor de groază, inclusiv cel mai nou film SF Horror – Alien Romulus:

 Groază și adrenalină de Halloween: Recomandări de filme horror și jocuri video cu zombies pentru o noapte de neuitat