16 companii implicate în dezvoltarea Inteligenței Artificiale au participat la un summit global. Printre participanți se enumeră OpenAI, Meta, Google, Microsoft, precum și alte companii din China, Coreea de Sud și Emiratele Arabe Unite.
Acestea s-au angajat să dezvolte tehnologia în siguranță în contextul în care guvernele se străduiesc să reglementeze tehnologia. Acestea abia pot să țină pasul cu inovația rapidă și riscurile securității cibernetice.
Acestea au fost susținute de o declarație mai amplă din partea Grupului celor Șapte (G7), UE, Singapore, Australia și Coreea de Sud. Prim-ministrul britanic Rishi Sunak și președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol au participat și ei în format virtual. Biroul prezidențial al Coreei de Sud a declarat că națiunile au convenit să prioritizeze siguranța AI, inovația și incluziunea socială.
„Trebuie să asigurăm siguranța AI pentru a proteja bunăstarea și democrația societății noastre,” a spus Yoon, subliniind preocupările privind riscuri precum deepfake, scrie Reuters. Anterior, Microsoft a prezentat noile sale „PC-uri cu AI”, computere în care instrumentele de Inteligență Artificială generativă sunt încorporate direct în sistemul de operare Windows.
Scarlett Johansson, actrița faimoasă de la Hollywood pentru că a interpretat-o pe Văduva Neagră în seria de filme Marvel, a spus că este „șocată” și „furioasă”. Ea a aflat că OpenAI a lansat un chatbot cu o voce „asemănătoare” cu a ei, scrie BBC.
Actrița a spus că a refuzat să-i fie folosită vocea sau chipul prin programe AI. OpenAI a declarat luni că va elimina vocea, dar a insistat că nu a fost menită să o imite pe cea a actriței.