Prima pagină » Economic » A fost coafeză, iar astăzi este o antreprenoare de succes. Ce afacere a pus pe picioare o româncă

A fost coafeză, iar astăzi este o antreprenoare de succes. Ce afacere a pus pe picioare o româncă

A fost coafeză, iar astăzi este o antreprenoare de succes. Ce afacere a pus pe picioare o româncă
Andreea Astman a devenit antre­prenoare în urmă cu doar o lună, când și-a deschis un magazin cu mirodenii în zona Drumul Taberei din Capitală, după ce mai bine de un an a stat în „expectativă", scrie Ziarul Financiar.

Andreea Astman, o proaspătă întreprinzătoare, nu avea expe­riență în domeniu, fiind de profesie coafeză, însă ea și soțul erau atrași de alimentația vegană și erau pasionați de mirodenii. Cei doi au investit inițial 22.000 de lei (5.000 de euro) în Buticul cu Mirodenii, în care intră în prezent între 30 și 50 de clienți, notează Ziarul Financiar.

„Eu îmi doream de mai mult timp să deschid un magazin cu mirodenii pentru că atât eu, cât și soțul meu suntem foarte pasionați de acest domeniu și un an am tot amânat. În final, am avut o problemă în familie, am fost nevoiți să vindem un apartament și ne-au rămas niște bani pe care am zis să îi investim și ne-am făcut curaj să deschidem Buticul cu Miro­denii”, spune Andreea Astman.

Buticul deschis de ea și soțul său și-a început activitatea comercializând doar mirodenii și semințe oleaginoase (nuci, migdale, alune etc.), însă de-a lungul lunii în care acesta a avut porțile deschise cei doi antreprenori au pus pe rafturile maga­zinului și alte tipuri de produse cum ar fi gemuri naturale și fără zahăr, uleiuri, ciocolată „de casă” sau biscuiți (cu se­mințe, cu gem etc.) făcute de produ­cători locali, dar și produse turcești (halva sau rahat). În  prezent, munca de vânzare este împărțită între antre­prenoare și un angajat, care lucrează câte patru ore pe zi, activitățile de marketing, de achiziții și de promovare revenind soțului Andreei Astman.

Citește articolul integral în Ziarul Financiar

Autor

Citește și