A fost coafeză, iar astăzi este o antreprenoare de succes. Ce afacere a pus pe picioare o româncă
Andreea Astman, o proaspătă întreprinzătoare, nu avea expeÂriență în domeniu, fiind de profesie coafeză, însă ea și soțul erau atrași de alimentația vegană și erau pasionați de mirodenii. Cei doi au investit inițial 22.000 de lei (5.000 de euro) în Buticul cu Mirodenii, în care intră în prezent între 30 și 50 de clienți, notează Ziarul Financiar.
„Eu îmi doream de mai mult timp să deschid un magazin cu mirodenii pentru că atât eu, cât și soțul meu suntem foarte pasionați de acest domeniu și un an am tot amânat. În final, am avut o problemă în familie, am fost nevoiți să vindem un apartament și ne-au rămas niște bani pe care am zis să îi investim și ne-am făcut curaj să deschidem Buticul cu MiroÂdenii”, spune Andreea Astman.
Buticul deschis de ea și soțul său și-a început activitatea comercializând doar mirodenii și semințe oleaginoase (nuci, migdale, alune etc.), însă de-a lungul lunii în care acesta a avut porțile deschise cei doi antreprenori au pus pe rafturile magaÂzinului și alte tipuri de produse cum ar fi gemuri naturale și fără zahăr, uleiuri, ciocolată „de casă” sau biscuiți (cu seÂmințe, cu gem etc.) făcute de produÂcători locali, dar și produse turcești (halva sau rahat). În prezent, munca de vânzare este împărțită între antreÂprenoare și un angajat, care lucrează câte patru ore pe zi, activitățile de marketing, de achiziții și de promovare revenind soțului Andreei Astman.