Acest tânăr economisește bani pentru a se „pensiona” la 40 de ani. Ce metodă a ales
„Am avut acești bani și mi-am zis: „Ar trebui să mănânc alături de prieteni, să-mi cumpăr haine și alte lucruri”, povestește Frank Ames din Iowa. „Din senin, banii s-au terminat și nu am mai cumpărat jocul respectiv. A fost prima situație în care am văzut cât de repede se duc banii”.
Lecția l-a marcat pentru totdeauna, scrie Business Insider. Înainte de a absolvi Universitatea de Stat din Iowa, în 2013, Frank a demarat o afacere online, care a generat suficienți bani cât să achite un credit pentru studii de 15.000 de dolari. Astfel, a absolvit facultatea fără nicio datorie.
Compania sa, College Info Geek, prin intermediul căreia studenții pot obține informații despre cum pot fi mai productivi, funcționează și astăzi. Frank plănuiește să se retragă din activitate la vârsta de 40 de ani, economisind suficient de mult cât să trăiască fără grijă și să își întrețină familia.
În facultate, Frank a început să citească unele lucrări despre universul financiar. Unul din cei care l-au inspirat este JD Roth, un blogger financiar, autorul cărții „Your Money: The Missing Manual”. Studentul a deschis un cont de 1.000 de dolari la Vanguard și a început să economisească.
La sfârșitul lui 2013, a deschis un cont individual simplu de pensionare SIMPLE (Savings Incentive Match Plan for Employees). Conturile sunt populare în rândul antreprenorilor, ale căror companii nu suportă planurile de pensionare pentru angajați. Ca antreprenor, Frank este eligibil să contribuie la acest fond.
În prezent, Frank dorește să depună lunar 1.000 de dolari în contul său de economii. În acest moment, bărbatul deține 19.000 de dolari și dorește să ajungă până la 900.000 de dolari. Secretul lui Frank constă în automatizare. „Sunt adeptul externalizării”, spune el. „Automatizez totul”.
Tânărul a automatizat contribuțiile corespunzătoare conturilor sale de investiții. „Aș vrea să fiu precum Batman. El are un plan pentru orice”, spune Frank. „Nu spun că banii sunt totul, dar lipsa banilor poate face diferența”. Un alt obiectiv al antreprenorului este acele de a-i ajuta pe studenți să termine facultatea fără datorii. „În contextul în care afacerea mea ține de educație, doresc un fond de educație. Îi ajut pe oameni să meargă la școală în diferite țări. Aș vrea ca tot mai mulți studenți să nu mai fie îndatorați, după terminarea facultății”.