Acționarii OTE vor vota pe 30 aprilie rebranduirea Romtelecom și Cosmote prin utilizarea „Telekom”
Acordul va intra în vigoare odată cu semnarea acestuia și va avea o durată de valabilitate nedeterminată, potrivit informațiilor publicate pe site-ul OTE.
Romtelecom și Cosmote România vor putea, prin acest acord, să înregistreze în România o denumire corporatistă care să conțină numele „Telekom” și să o folosească în și în afara țării.
Cei doi operatori de telefonie vor putea să folosească marca Deutsche Telekom pentru oferirea, distribuția și promovarea serviciilor și produselor licențiate. Marca va putea fi utilizată în magazinele licențiate, clădiri, echipamente, documentele de afaceri, îmbrăcămintea angajaților, adresele de email, precum și la înregistrarea domeniilor de Internet.
Totodată, cele două companii vor avea dreptul de sublicențiere a brandului numai subsidiarelor deținute integral, precum și partenerilor de distribuție, în anumite condiții.
Tariful de licențiere va fi de 0,25% din veniturile nete ale Romtelecom și Cosmote România, precum și din veniturile nete obținute de companiile care au sublicențiat marca, din comercializarea produselor și serviciile oferite.
Surse din Romtelecom au declarat la jumătatea lunii martie că Romtelecom și-ar putea schimba denumirea în România Telecom sau Telecom România până la finele acestui an, dacă propunerea agreată de Consiliul de Admnistrație va fi aprobată de acționari, iar serviciile operatorului, cât și cele ale Cosmote vor fi promovate sub brandul „T” al Deutsche Telekom.
Sursele citate au mai spus că în cazul Cosmote România, unde Romtelecom deține 30% din acțiuni, operațiunile companiei de telefonie mobilă vor trece sub denumirea T-Mobile.
„În cazul Cosmote vom avea T-Mobile, iar la Romtelecom se discută varianta serviciilor sub denumirea T-Home. Într-un fel sau altul, la finalul procesului de rebanding, cei doi operatori se vor identifica cu brandul «T» al Deutsche Telekom”, au mai spus sursele.
Compania Romtelecom este controlată de grupul elen OTE – 54,01% și statul român – 45,99%. Acționarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom.
În 2013, Romtelecom și Cosmote România au consemnat afaceri cumulate de aproape 1,1 miliarde de euro, din care Romtelecom – 609,5 milioane de euro.