Prima pagină » Economic » Afacerile Holcim România ar putea crește ușor în acest an, iar compania vrea să revină pe profit

Afacerile Holcim România ar putea crește ușor în acest an, iar compania vrea să revină pe profit

Afacerile Holcim România ar putea crește ușor în acest an, iar compania vrea să revină pe profit
Holcim România estimează că afacerile companiei ar putea crește ușor în acest an, de la 202 milioane euro în 2013, și vrea să revină pe profit, de la pierderi de 1,3 milioane euro anul trecut, potrivit directorului general al producătorului de materiale de construcții, François Pétry.

„Anul acesta a fost unul destul de neobișnuit, fiind influențat de doi factori principali: pe de o parte, de vremea bună din debut, iar pe de altă parte de finalizarea mai multor proiecte de infrastructură importante, care nu au fost însă urmate de altele noi. Anticipăm că la finalului acestui an vom fi ușor peste 2013”, a declarat marți șeful subsidiarei grupului elvețian Holcim, la o întâlnire cu presa.

Compania a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 893,2 milioane lei și pierderi de 6,1 milioane lei, potrivit informațiilor transmise la Ministerul de Finanțe.

Pétry estimează că anul viitor nu va fi diferit de 2014, dar speră la aprobarea mai multor proiecte importante de infrastructură, segment care acoperă până la 40% din rulajul anual al companiei.

Investițiile Holcim din România vor depăși suma de 15 milioane euro în acest, fiind orientate către finalizarea unor proiecte de eficientizare energetică sau în domeniul procesării deșeurilor, iar nivelul previzionat anul viitor este de 15-16 milioane euro, potrivit sursei citate.

Holcim România este producător de ciment, betoane și agregate și concurează pe piața locală cu grupurile Lafarge (Franța) și HeidelbergCement din Germania.

Grupul elvețian și Lafarge au convenit la începutul lunii aprilie o fuziune prin schimb de acțiuni, care va crea cel mai mare producător de ciment din lume și va presupune vânzarea de active, mai ales în Europa, pentru a obține aprobările autorităților de reglementare.

În România au fost propuse spre vânzare operațiunile Lafarge.

Întrebat despre stadiul operațiunii, Pétry nu a oferit detalii despre România, dar a precizat că fuziunea celor două grupuri este în desfășurare, în graficul stabilit, iar în prezent au loc discuții cu potențiali cumpărători.

„Pentru România ne așteptăm ca orice cumpărător (al activelor Lafarge, n.r.) să fie un competitor puternic”, a adăugat reprezentantul companiei.

Holcim România deține două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 14 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București. Compania are aproximativ 800 de angajați.

Citește și