EFRACȚIE. Ce mai fură românii în vreme de pandemie. „Hoții au avut la îndemână mașini performante cu care au putut rula cu viteză mare pe teren accidentat”

EFRACȚIE. Ce mai fură românii în vreme de pandemie. „Hoții au avut la îndemână mașini performante cu care au putut rula cu viteză mare pe teren accidentat”
Mii de litri de pesticide au fost furate recent din depozitul unei mari companii distribuitoare de inputuri
Publicat: 15/04/2020, 08:31

Mii de litri de pesticide au fost furate recent din depozitul unei mari companii distribuitoare de inputuri, au anunțat reprezentanții Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM), citând surse din Poliția Română, Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (DAESP).

Potrivit sursei citate, hoții erau dotați corespunzător și, se pare, foarte bine informați.

„Recent, depozitul unei mari companii distribuitoare de inputuri a căzut pradă hoților. Conform informațiilor, s-au sustras mii de litri de produse de protecția plantelor, iar hoții erau foarte bine pregătiți și informați. Hoții au fost echipați corespunzător pentru a distruge gardul metalic și peretele metalic al depozitului și au avut la îndemână mașini performante cu care au putut rula cu viteză mare pe teren accidentat”, potrivit unei informări remise Gândul.ro.

Luna trecută, DAESP avertiza asupra faptului că activitatea de sustragere a produselor de protecția plantelor din interiorul magaziilor și depozitelor aparținând unor fermieri sau societăți comerciale s-a intensificat în județele Galați, Prahova și Brăila.

AIPROM atrage atenția agricultorilor să manifeste atenție sporită în această perioadă, deoarece hoții vor valorifica bunurile sustrase și vor pune în vânzare produsele de protecția plantelor furate din ferme sau din depozitele companiilor specializate.

„Este posibil ca infractorii să încerce să treacă clandestin peste graniță o parte din produse și semințe furate”, au adăugat reprezentanții asociației. „Acordați o atenție sporită achizițiilor de astfel de produse, nu acceptați să achiziționați astfel de produse fără factură sau documente fiscale, aceste produse pot proveni din sustrageri din alte ferme și în timp ce vă bucurați că ați achiziționat un produs de calitate la un preț mic, un alt fermier suferă de pe urma pierderilor înregistrate în urma furtului. Nu uitați că oricând puteți fi în locul victimei”.

Membrii AIPROM fac eforturi mari pentru a asigura necesarul de produse de protecția plantelor în condițiile restricțiilor impuse de criza actuală, precizează reprezentanții organizației.

„Nu dorim ca eforturile noastre și ale dumneavoastră, distribuitori și fermieri, să fie anulate de activitatea infractorilor. Securizarea depozitelor de pesticide reprezintă un element extrem de important, mai ales atunci când necesarul de produse de protecția plantelor este ridicat. Protejați-vă afacerea! Spuneți STOP furtului de produse de protecția plantelor!”, au menționat cei din AIPROM.

Aceștia au transmis inclusiv o serie de măsuri minime pe care fermierii le pot lua pentru a-și securiza depozitul de pesticide. Concret, AIPROM recomandă fermierilor ca depozitarea produselor de protecția plantelor să se facă într-un spațiu securizat, bine luminat, cu acces permis numai personalului autorizat și instruit.

De asemenea, afișarea numerelor de telefon pentru situații de urgență și a indicatoarelor potrivite pentru a delimita zona de depozitare a produselor de protecția plantelor trebuie să fie la vedere.

În plus, trebuie efectuată inventarierea periodică produselor de protecția plantelor din fermă, dar și instruirea angajaților din fermă cu privire la măsurile necesare ce trebuie implementate pentru a preveni furtul de produse de protecția plantelor.

Nu în ultimul rând, este necesară reducerea la minim a perioadei de timp în care produsele de protecția plantelor sunt depozitate în fermă, precum și blocarea căilor de de acces sau a intrărilor din apropierea depozitului de pesticide, pentru a evita sustragerile din depozit.

Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Cum au murit bogații lumii pe iahtul nauragiat în apele Siciliei
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Suntem cu un pas mai aproape de implanturile care să trateze epilepsia