EFRACȚIE. Ce mai fură românii în vreme de pandemie. „Hoții au avut la îndemână mașini performante cu care au putut rula cu viteză mare pe teren accidentat”

EFRACȚIE. Ce mai fură românii în vreme de pandemie. „Hoții au avut la îndemână mașini performante cu care au putut rula cu viteză mare pe teren accidentat”
Mii de litri de pesticide au fost furate recent din depozitul unei mari companii distribuitoare de inputuri
Publicat: 15/04/2020, 08:31

Mii de litri de pesticide au fost furate recent din depozitul unei mari companii distribuitoare de inputuri, au anunțat reprezentanții Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM), citând surse din Poliția Română, Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (DAESP).

Potrivit sursei citate, hoții erau dotați corespunzător și, se pare, foarte bine informați.

„Recent, depozitul unei mari companii distribuitoare de inputuri a căzut pradă hoților. Conform informațiilor, s-au sustras mii de litri de produse de protecția plantelor, iar hoții erau foarte bine pregătiți și informați. Hoții au fost echipați corespunzător pentru a distruge gardul metalic și peretele metalic al depozitului și au avut la îndemână mașini performante cu care au putut rula cu viteză mare pe teren accidentat”, potrivit unei informări remise Gândul.ro.

Luna trecută, DAESP avertiza asupra faptului că activitatea de sustragere a produselor de protecția plantelor din interiorul magaziilor și depozitelor aparținând unor fermieri sau societăți comerciale s-a intensificat în județele Galați, Prahova și Brăila.

AIPROM atrage atenția agricultorilor să manifeste atenție sporită în această perioadă, deoarece hoții vor valorifica bunurile sustrase și vor pune în vânzare produsele de protecția plantelor furate din ferme sau din depozitele companiilor specializate.

„Este posibil ca infractorii să încerce să treacă clandestin peste graniță o parte din produse și semințe furate”, au adăugat reprezentanții asociației. „Acordați o atenție sporită achizițiilor de astfel de produse, nu acceptați să achiziționați astfel de produse fără factură sau documente fiscale, aceste produse pot proveni din sustrageri din alte ferme și în timp ce vă bucurați că ați achiziționat un produs de calitate la un preț mic, un alt fermier suferă de pe urma pierderilor înregistrate în urma furtului. Nu uitați că oricând puteți fi în locul victimei”.

Membrii AIPROM fac eforturi mari pentru a asigura necesarul de produse de protecția plantelor în condițiile restricțiilor impuse de criza actuală, precizează reprezentanții organizației.

„Nu dorim ca eforturile noastre și ale dumneavoastră, distribuitori și fermieri, să fie anulate de activitatea infractorilor. Securizarea depozitelor de pesticide reprezintă un element extrem de important, mai ales atunci când necesarul de produse de protecția plantelor este ridicat. Protejați-vă afacerea! Spuneți STOP furtului de produse de protecția plantelor!”, au menționat cei din AIPROM.

Aceștia au transmis inclusiv o serie de măsuri minime pe care fermierii le pot lua pentru a-și securiza depozitul de pesticide. Concret, AIPROM recomandă fermierilor ca depozitarea produselor de protecția plantelor să se facă într-un spațiu securizat, bine luminat, cu acces permis numai personalului autorizat și instruit.

De asemenea, afișarea numerelor de telefon pentru situații de urgență și a indicatoarelor potrivite pentru a delimita zona de depozitare a produselor de protecția plantelor trebuie să fie la vedere.

În plus, trebuie efectuată inventarierea periodică produselor de protecția plantelor din fermă, dar și instruirea angajaților din fermă cu privire la măsurile necesare ce trebuie implementate pentru a preveni furtul de produse de protecția plantelor.

Nu în ultimul rând, este necesară reducerea la minim a perioadei de timp în care produsele de protecția plantelor sunt depozitate în fermă, precum și blocarea căilor de de acces sau a intrărilor din apropierea depozitului de pesticide, pentru a evita sustragerile din depozit.

Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a fost reflectată victoria Maiei Sandu în presa internațională: O palmă dată Kremlinului. Ce...
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de...
Avionul prăbușit de un pilot care și-a pierdut mințile. O catastrofă unică în istoria aviației,...
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Ucraina acuză Google că ar fi dezvăluit poziția unor obiective militare