Prima pagină » Economic » Angajații români mănâncă în grabă,”pe tastatură”. Cât cheltuiesc pe mâncarea de la birou

Angajații români mănâncă în grabă,”pe tastatură”. Cât cheltuiesc pe mâncarea de la birou

Românii cheltuiesc până la trei tichete de masă pe zi pentru a mânca la birou și iau masa de prânz în grabă.

Românii cheltuiesc într-o săptămână, în medie, 167 de lei pe mâncarea pe care o servesc la birou, fie că este vorba despre produse alimentare preparate acasă, fie că își cumpără mâncarea de la fast-food, potrivit unui studiu GfK realizat pentru Edenred România, una dintre cele mai mari companii emitente de tichete de masă.

Prețul mediu perceput de ei ca fiind unul rezonabil pentru masa de prânz este de 13 lei în cazul unei comenzi la fast-food, de 17 lei în cazul mâncării livrate și de 27 de lei pentru o masă luată la restaurant. Sumele sunt echivalente cu până trei tichete de masă, cu o valoare de 9,35 de lei, în condițiile în care companiile oferă câte un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare.

Spre comparație, pentru nemți un preț rezonabil pentru masa de prânz ajunge să însemne cel mult contravaloarea a 1,9 tichete de masă de 4,85 euro.

Infografic: studiu „Masa ta ideală”

Angajații din România mănâncă, totodată, pe fugă, având în vedere că 62% dintre cei care au participat la studiu au susținut că alocă mai puțin de 30 de minute prânzului și doar 9% au spus că alocă peste 45 de minute acestei mesei la birou. La acest capitol suntem asemănători cu polonezii, 77% dintre ei mâncând la birou în mai puțin de o jumătate de oră.

Infografic: studiu „Masa ta ideală”

„Deși asociază în principal prânzul cu ideea unei pauze de relaxare, majoritatea angajaților români nu reușesc să-și transpună dorința în realitate. A petrece mai puțin de 30 de minute la masa de prânz, a mânca în grabă, , este un obicei care duce în timp la dezechilibre alimentare, putând genera diverse afecțiuni și boli ca diabet, stres cronic sau ulcer”, a declarat Iulian Alexe, director de marketing&dezvoltare Edenred România.

Totodată, deși se declară preocupați de impactul obiceiurilor alimentare asupra sănătății lor, doar 39% dintre angajați mănâncă la ore regulate.

Citește și