Au fost vizate firmele care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare – alimentare, semințe, legume fructe, potrivit Autorității Naționale Sanitare și Pentru Siguranța Alimentelor.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate, precum și cele de depozitare a materiilor prime și a produselor finite. Au mai fost controlate prezanța dăunătorilor, evidența documentelor și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unității.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 108 amenzi în valoare de 551.500 de lei.
Pe primul loc în topul amenzilor a fost județul Dâmbovița, unde valoarea amenzilor a fost de 105.200 de lei. La polul opus s-au situat orașele Botoșani și Brăila, unde s-au înregistrat amenzi de 1.200 de lei.