„Această perioadă a anului este una dintre cele mai aglomerate perioade la ghișeele administrațiilor locale, unde clienții vor să își plătească taxele și impozitele pentru a beneficia de reducerea de 10% în condițiile în care achită impozitul până la data de 31 martie. (…) Ținând cont că oferim posibilitatea plății impozitelor aferente tuturor primăriilor,clienții BCR pot plăti și pentru clădiri și terenuri din mediul rural aflate în proprietatea lor sau a familiei, evitând astfel drumurile necesare în acest scop, economisind semnificativ timp și bani”, a declarat într-un comunicat Cătălin Ionescu, șeful departamentului E-channels din cadrul BCR, scrie Mediafax.ro.
Clienții pot plăti atât în numele lor, cât și în numele altor membri ai familiei, în acest caz fiind necesar să introducă CNP-ul persoanei respective.
Prin aplicația de internet banking, aceștia mai pot plăti orice tip de impozit și taxă către bugetele locale (orice primărie din România din mediul urban sau rural), bugetul de stat, cel al asigurărilor sociale de stat, al asigurărilor pentru șomaj și bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.
„Pentru realizarea plăților către aceste bugete clienții trebuie să cunoască și să selecteze din listă tipul de buget în care primăria sau instituția beneficiară încadrează respectivul impozit. Sumele de plată pentru impozite sunt comunicate în general de către fiecare primarie către cetățeni printr-o scrisoare de informare ce conține decizia de impunere”, se mai arată în comunicat.
BCR transmite către Ministerul Finanțelor Publice toate informațiile privind operațiunile de plăți individuale aferente sumelor colectate. În baza acestora, Ministerul Finanțelor Publice asigură transferul sumelor către conturile corespunzătoare de venituri bugetare, în termen de maxim două zile lucrătoare de la data creditării contului deschis la trezoreria operativă centrală.