Prima pagină » Economic » Aproape jumătate dintre milionarii americani susțin creșterea taxelor pentru cei bogați

Aproape jumătate dintre milionarii americani susțin creșterea taxelor pentru cei bogați

Milionarii ar fi de acord cu aplicarea unor impozite mai mari pentru persoanele înstărite, arată un nou studiu prezentat de Business Insider.
PNC Wealth Management a realizat un sondaj online printre milionarii americani și a constatat că 44% dintre ei ar susține puternic sau într-o oarecare măsură „creșterea impozitelor pentru cei cu venituri de top”, ca o modalitate de a aborda inegalitatea, scrie Business Insider.
 
Aproape 70% dintre respondenți susțin sprijinirea organizațiilor de caritate, 64% sprijină acordarea de burse pentru copiii proveniți din familii cu venituri mici, iar 49% sunt de acord cu creșterea salariului minim. În studiu milionari sunt considerate persoanele care au venituri de peste un milion de dolari.
 
Foto captura Business Insider

Cei mai bogați 300 de oameni din lume s-au îmbogățit în 2013 cu 524 miliarde de dolari și controlau la finalul anului trecut, averi de 3.700 miliarde de dolari, cele mai mari creșteri fiind înregistrate în sectorul IT, cu Bill Gates în topul câștigătorilor, potrivit unei analize Bloomberg. Averile din sectorul IT au crescut anul trecut cu 28%, iar dintre cei 300 de miliardari din top, numai 70 au înregistrat pierderi în 2013.

Pe de altă parte, la începutul acestui an experții Bundesbank – banca centrală din Germania – au sugerat într-un raport că statele aflate aproape de faliment ar trebui să folosească averea propriilor cetățeni pentru a evita colapsul, aplicând o taxă excepțională pe capital. Experții Bundesbank sunt de părere că măsura ar trebui aplicată înainte ca statele în dificultate să ceară ajutorul altor țări.

În ultimii ani, cinci state din zona euro au fost salvate de la colaps financiar prin programe de împrumuturi de la statele zonei euro și Fondul Monetar Internațional, amintește Bundesbank.

„O taxă pe capital corespunde principiului responsabilității naționale, potrivit căruia contribuabilii sunt responsabili de obligațiile guvernelor lor înainte de a fi necesară solidaritatea altor state”, se arăta în raportul băncii centrale germane.

Citește și