Compania a anunțat că a demontat monumentul de la Crivoi Rog „pentru a asigura siguranța angajaților și a proteja clădirile companiei”.
„Soarta monumentului va fi decisă conform cu legile în vigoare”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Bloomberg.
Operațiunile de la combinatele siderurgice și minele de fier ale ArcelorMittal din Ucraina nu au fost afectate de protestele din ultimele luni și de violențele de săptămâna trecută, a precizat ArcelorMittal în comunicat.
Compania, unul dintre cei mai importanți investitori străini din Ucraina, a adăugat că a transferat din țară o parte dintre angajații străini și pe familiile acestora.
„Pe fondul situației instabile din Ucraina, managementul ArcelorMittal Crivoi Rog a decis să relocalizeze în străinătate unii expați și pe familiile lor”, se spune în comunicat.
Directorul general al ArcelorMittal Ucraina a rămas în țară, iar angajații străini vor reveni în viitorul apropiat, notează compania.
Parlamentul de la Kiev încearcă să formeze un guvern de coaliție după ce fostul președinte Viktor Ianukovici, destituit de legislativ, a fugit din capitală. Kievul a emis mandate de arestare pentru Ianukovici și mai mulți apropiați ai săi, după violențele de săptămâna trecută care au lăsat în urmă 82 de morți.
În timpul protestelor din ultimele trei luni, manifestanții au demolat numeroase statui ale lui Vladimir Lenin pe teritoriul Ucrainei.
Criza politică din Ucraina a polarizat țara, provocând divergențe între regiunile pro-UE din vestul și centrul țării și populația pro-rusă din zona de sud-est.
Majoritatea operațiunilor ArcelorMittal sunt amplasate în centrul Ucrainei. Compania a produs anul trecut în Ucraina 6,4 milioane tone metrice de oțel. ArcelorMittal este prezent în Ucraina din 2005, când a preluat de la guvenrul ucrainean participația majoritară la combinatul de la Krivoi Rog pentru 4,8 miliarde de dolari.