EXCLUSIV VIDEO | Documentele din istoria privatizării României postcomuniste vor fi digitalizate, cu fonduri europene. Daniel Geantă: ”Arhiva are 12 kilometri în acte, gândiți-vă ce nivel de acte avem în instituție”
This browser does not support the video element.
Documente cheie din istoria privatizării României, dar și actele pe care se bazează actualele proceduri pentru gestionarea bunurilor statului se întind pe mai mulți kilometri, dar, peste câteva luni, angajații Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) nu vor mai fi nevoiți să ia la mână dosarele fizice, ci le vor putea consulta în varianta electronică, a dezvăluit Daniel Geantă, președintele AAAS, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV.
După ce a câștigat un proiect care va duce, în câteva luni, la creșterea gradului de digitalizare a instituției, președintele AAAS, Daniel Geantă, spune că urmărește să atragă noi finanțări din fonduri europene, chiar prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
”Peste aproximativ nouă luni, dăm un click și vedem ce se întâmplă”
„Am un proiect european pe care l-am adus, e vorba de digitalizare. Am reușit să accesăm un proiect de 3,2 milioane de euro”, a spus președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului.
Daniel Geantă a argumentat de ce este important acest program și ce schimbări va aduce.
„Ce facem în momentul de față? Am luat toată arhiva și o scanăm. În momentul când vom căuta un act, peste aproximativ nouă luni, dăm un click și vedem ce se întâmplă. În prezent, lucrurile se iau la mână, arhiva are 12 kilometri în acte, gândiți-vă ce nivel de acte avem în instituție”, a explicat Daniel Geantă, la GÂNDUL EXCLUSIV.
Conform informațiilor publice, proiectul „Sistem integrat de management pentru administrarea eficientă a activelor statului” are drept obiectiv general „creșterea capacității administrative a Autorității pentru Administrarea Activelor Statului pentru susținerea reformelor instituționale prin adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor în scopul reducerii poverii administrative pentru mediul de afaceri, prin digitalizarea fluxurilor de lucru din cadrul instituției și îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor personalului AAAS pentru înțelegerea abordării pe procese și implementarea măsurilor de simplificare implementate prin proiect, precum și pentru utilizarea sistemelor informatice dezvoltate prin proiect”.
Daniel Geantă spune că acesta este un proiect de care este foarte mândru și se declară adeptul elaborării a cât mai multor proiecte cu finanțare externă, pentru a acoperi nevoile de investiții în instituție, capitol în care intră și problemele Autorității cu sediul în care funcționează.
„Am luat contact cu cei care ne îndrumă și ne vor ajuta să accesăm aceste proiecte și unul dintre ele este cel al clădirii. Trebuie să stabilim, în momentul de față, partea legală a clădirii, pe lângă faptul că avem popriri. Noi administrăm clădirea, nu suntem proprietari, și atunci va trebui să facem un șir de demersuri pentru a intra în posesia clădirii, să putem să facem aceste investiții. Este păcat să nu beneficiem de aceste lucruri. Sunt adeptul aducerii de fonduri europene, am o echipă bună, profesionistă, am văzut că se poate, vrem să aducem din ce în ce mai multe și ne uităm ce posibilități mai avem să aducem bani pe proiecte europene.
Problemele pe care instituția le are cu sediul se regăsesc și în cel mai recent raport anual al instituției:
Urmăriți interviul integral:
CITEȘTE ȘI: