Prima pagină » Economic » Așa scump, bade?! Câți lei costă o porție de cartofi prăjiți în restaurantul lui Nicolai Tand de la Asia Express

Așa scump, bade?! Câți lei costă o porție de cartofi prăjiți în restaurantul lui Nicolai Tand de la Asia Express

Așa scump, bade?! Câți lei costă o porție de cartofi prăjiți în restaurantul lui Nicolai Tand de la Asia Express

Nicolai Tand este concurentul Asia Express cu cele mai renumite bucătării din România. Gurmanzii îi pot savura preparatele sale chiar și de acasă, prin sistemul de livrări la domiciliu. 

Atunci când vine vorba de arta culinară, Nicolai Tand este un maestru când își impresionează pe clienții restaurantului său cu preparate care mai de care mai sofisticate. Însă, bucătarul nu a uitat nici de preparatele românești, scrie CANCAN.

Acesta este expert și în preparare ciorbelor.  O ciorbă clasică de legume se vinde la restaurantul lui Nicolai Tand din București cu 21 de lei. O ciorbă de pui cu tăiței de casă costă 22,50 lei, iar o ciorbă de văcuță costă 23,40 de lei. În meniul acestuia se regăsește și ciorba rădăuțeană care  costă 23,40 de lei.

Dar cât costă o porție de cartofi prăjiți

La Nicolae TO GO , se pot comanda Pește pane cu cartofi wedges de 350 grame, aripioare de pui cu orez în sos asiatic, cârnat de casă la cuptor de 100 grame, cartofi la cuptor cu usturoi, cartofi wedges de casă (200 g), legume la cuptor, șnițel de pui cu cartofi wedges, supă cremă de legume,  pui cu orez și sos de ciuperci de pădure (sos alb), porchetă la rotisor cu cartof copt și legume la cuptor,  fasole bătută cu cârnați,  Pate de pui a la Nicolai, pui la rotisor cu cartofi la cuptor, salată de morcovi,  varză călită cu ciolan și ciorbă de pui cu tăiței de casă.

Prin TAZZ, clienții pot comanda un meniu cu șnițel de pui și cartofi Dip. Majoritatea meniurilor includ o băutură răcoritoare în pachet. Prin urmare, primul meniu costă 38,34 lei,  prețul acestuia fiind redus de la 63,90 lei. Un meniu cu șnițel de pui cu piure de cartofi costă 37,14 lei, preț redus de la 61,90 lei.

O porție de cartofi Dip și pulpă de pui ajunge la 38,34 lei, prețul inițial fiind de 63,90 lei. Prețul rămâne neschimbat și la chifteluțele de porc cu piure de cartofi – 60,90 lei. Pulpa de pui dezosată la grătar și cu piure de cartofi costă 37,14 lei.   Chifteluțele de porc cu cartofi Dip costă 62,90 lei.  Un cârnat de porc cu cartofi Dip costă 38,34 lei.

Pește și cartofi cu sos Reoulade și cu băutură răcoritoare inclusă costă 47,94 lei, având o reducere de 32 lei.  Un cârnat de porc și cu piure costă 36,54 lei. O tigaie de porc picantă cu piure de cartofi costă 56,90 lei. Numai o porție de piure de cartofi costă 21 lei, în timp ce o porție de cartofi Dip cu telemea și mujdei costă 26 lei.  Prețul unei porții cu cartofii Dip cu parmezan ras și mujdei nu depășește mai mult de 26 lei.  Motivul pentru care sunt aceste prețuri cam „măricele” pentru buzunarul românului este seceta devastatoare din vara trecută, care a dus la scumpirea cartofului. Tarifele au fost afectate încă de doi ani, de la începere războiului din Ucraina și pandemie care au afectat grav comerțul global.

Citește și: Cartofii, alimentul de bază al românilor, s-a SCUMPIT cu 12% în 6 luni, din cauza importurilor. România, puternic afectată de secetă

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și